Велинград - online - Кой ще чисти Велинград следващите 10 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 20
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала
· 8 финала и 6 комплекта медали за КСТ „Импулс – Велинград 2002“
· Силен старт в новия състезателен сезон за КСТ „Импулс“

Кой ще чисти Велинград следващите 10 години
Публикувано 2008-12-09 08:36:45 от Темпо

Кой ще чисти Велинград в 10-годишния период от началото на 2009 до края на 2018 година? До 15 декември 2008 г. комисията с председател заместник-кмета Ангел Даскалов трябва да отговори на този въпрос, посочвайки победител в обществената поръчка за чистота.
Конкурсът стартира на 1 декември и на него се явиха 6 фирми. В присъствието на представители на фирмите и медии 5-членната комисия от Общинска администрация в продължение на повече от 2 часа отвори и провери документите на участниците. За обществената поръчка с прогнозна стойност от 1 милион до 1.5 милиона лева годишно се борят:
* “Еко-Титан” ЕООД София с управител Кристиян Динев. Фирмата представи референции от общините Видин, Тетевен, Кула, Белоградчик и др.Разполага със собствена техника, няма да ползва подизпълнител и декларира, че при предложение от страна на общината би закупила сградата на общинската фирма “Стройком”. Спорен казус се оказа наличието само на заявление, но не и на удостоверение от МОСВ, че имат право да депонират твърди битови отпадъци.
* “Еко-Ресурс-R” ООД - София с управител Камелия Динева. Фирмата също декларира, че разполага със собствена техника и съдове за отпадъци и няма да ползва подизпълнители. Референции за нея дадоха “Екопак”, Министерството на извънредните ситуации, “Сименс България”, РИОСВ - София и др.
* “КМД” ЕООД - Пловдив с управител Камен Дичев. Пловдивското дружество ще ползва като подизпълнител “Евроконсулт 2007” АД. Декларира, че цялата налична техника е от типа Евро 4, който се изисква по условията на обществената поръчка. Референциите са от “Чистота” Пловдив, като бяха представени схема и график за почистването на Велинград.
* “Стройком” ЕООД - Велинград с управител Борис Станудин. Общинската фирма, която досега чисти града и общината, представи референции от кметствата Драгиново, Сърница, “Екобулпак”, “СБР-НК”, СОУ “В. Левски”. Притежава удостоверение от МОСВ за събиране и транспортиране на отпадъци, техническо оборудване, съдове за смет и материална база.
* “Заубермахер България” ЕООД - София с управител Станимир Добрев. Фирмата е дъщерно дружество на австрийската “Заубермахер” АД със седалище в Грац. Референции за нея дадоха общините Карнобат, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Сливница и др. Коментирано бе, че фирмата е регистрирана в България през 2006 г. и затова част от счетоводните документи и сертификати са на австрийската фирма-майка. Техниката също не е собствена, а ще бъде предоставена на българската от австрийската фирма. * Консорциум “Комунале 02”- Пазарджик с управител Александър Костадинов Кобаков. Консорциумът обединява три пазарджишки фирми: “Елкаб” ЕООД, “Марица Строй” ООД и “Белмекен Пазарджик”. Всяка от фирмите представи отделни счетоводни документи, сертификати, техника и референции. МОСВ е издало удостоверение на консорциума за право на извозване и депониране на отпадъци в последния работен ден преди конкурса - на 28 ноември 2008 г. Декларирано бе, че “Комунале 02” ще ползва местна работна ръка.
По отношение на документацията най-голям препъникамък за участниците ще се окаже изискването на общината да представят отчет за собствен капитал към 30 септември 2008 г. в размер над 500 000 лева.
В много тежка ситуация е общинската фирма “Стройком”, чиято техника трудно ще се вмести в изискването на общината 50% от автопарка да е с двигатели Евро 4. Затова и бъдещето на дружеството остава под въпрос.
Следващите етапи от работата на комисията, които се провеждат при закрити врата, са да определи кои фирми допуска за участие и коя е победител. Това ще стане известно на 15 декември, като е твърде вероятно отново, както и при предишната такава обществена поръчка през 2002 г., да се стигне до съдебно обжалване. По новите правила на Закона за обществените поръчки обаче обжалването не спира подписването на договора. А това означава, че на 2 януари 2009 г. една от шесте фирми ще започне да чисти Велинград и селищата от общината.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.99 %
PM 2.5 µg/m3 29.49
PM 10 µg/m3 31.91

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica