Велинград - online - Бойните действия в местния парламент продължават 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бойните действия в местния парламент продължават
Публикувано 2008-07-29 09:03:57 от Темпо

В Общинския съвет във Велинград започна нова серия от битката за властово надмощие. Прогнозата на Екатерина Каферинова, че с нейното сваляне от заместник-председателския пост борбата не свършва, а ще има още атаки и безпринципни коалиции, се сбъдва.
На 21 юли, понеделник, Общинската избирателна комисия проведе заседание, на което разгледа адресираното до нея уведомително писмо, подадено от председателя на Общинския съвет Борис Голомехов. Г-н Голомехов сезира ОИК, че двама съветници от ВМРО - Александър Гагов и Янко Сачков са натрупали по пет отсъствия от заседания. Двамата не се взели участие в 3 редовни и 2 извънредни сесии през април, май и юни. Според чл. 30, ал. 5 от ЗМСМА ако общински съветник не участва в три поредни или в общо 5 заседания през календарната година, той губи правомощията си. Законът предвижда при служебен ангажимент, отсъствие от страната, заболяване и други уважителни причини съветникът писмено да уведоми председателя на Общинския съвет, че ще отсъства. В случая обаче такива писмени уведомления липсват.
На базата на писмото от Б. Голомехов ОИК взе решение да даде 3-дневен срок, в който Александър Гагов и Янко Сачков да предоставят своите възражения по случая. ОИК се събра на 25 юли и разгледа писмено подадените становища от двамата съветници. Комисията реши да проведе ново заседание този понеделник, 28 юли, на което г-н Гагов и г-н Сачков ще бъдат поканени (тъй като заседанието е след отпечатването на този брой на “Темпо”, подробности очаквайте следващата седмица). Ако ОИК реши да прекрати правомощията на двамата, на тяхно място влизат следващите в листата на ВМРО: Любен Бояджиев и Борис Терзиев. Каквото и решение да вземе комисията, то подлежи на обжалване по съдебен ред.
В разгара на спора на 23 юли бе внесено официално искане за прекратяване правомощията на Борис Голомехов като председател на Общинския съвет. То е подписано от нужните по закон 1/5 от общия брой съветници: Александър Гагов, Венцислав Еличин и Янко Сачков от ВМРО и Георги Чинков, Георги Панов и Снежана Велева от БЗНС. Шестимата съветници настояват това да бъде първа точка в дневния ред на сесията на 31 юли. Мотивите за поисканото от тях сваляне на Борис Голомехов от председателския пост са, че той не осъществява достатъчен контрол върху проекторешенията, показва непознаване и неспазване на нормативните актове и не е осъществил контрол кой изпълнява длъжността “управител” на “Стройком” при излизането в отпуск на титуляра Иван Бояджиев (наша проверка показа, че докато управителят е в отпуск, по стандартната за всяко предприятие процедура го замества Васка Колчагова, която освен общински съветник е и заместник-управител на “Стройком”).
Изходът от двете битки ще стане ясен тази седмица. Ако се стигне до гласуване за сваляне на председателя, вотът ще е таен и ще са нужни 15 гласа - тоест нужно е да се роди поредното ново управляващо мнозинство в Общинския съвет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай