Велинград - online - Бойните действия в местния парламент продължават 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 13
· „Чепинец” загуби дербито, ще догонва”Чико-Бунара”
· Златни медали за малките гимнастички
· Футболният турнир на финалната права
· ФК “Левски” Ракитово избра ново ръководство
Wednesday, November 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.18
· Нова диригентска криза в духовия оркестър
· ОБРАТНА ВРЪЗКА: Отново за ДГС “Алабак” и липсата на дърва за огрев
· ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ МИГ «БЕЛОВО, СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИНГРАД»
· Политическата академия на Жени ГЕРБ заседава във Велинград
· Най-дългата улица в Костандово с нов асфалт
· Ремонтираха 7 км от пътя Сърница - Доспат
· КРИМИ ХРОНИКА 06.11.18
· Нови имена от Комисията по досиетата
· Почит към духовните водачи на България
· Открит урок по гражданско образование в президенствотото
· Празничен концерт и награди за юбиляри
· Никола Янев-Чоли получи грамоти за принос в културата
· 10 години Център за обществена подкрепа
· Малки обяви: 06.11.18
· ОДК почете деня на будителите

Бойните действия в местния парламент продължават
Публикувано 2008-07-29 09:03:57 от Темпо

В Общинския съвет във Велинград започна нова серия от битката за властово надмощие. Прогнозата на Екатерина Каферинова, че с нейното сваляне от заместник-председателския пост борбата не свършва, а ще има още атаки и безпринципни коалиции, се сбъдва.
На 21 юли, понеделник, Общинската избирателна комисия проведе заседание, на което разгледа адресираното до нея уведомително писмо, подадено от председателя на Общинския съвет Борис Голомехов. Г-н Голомехов сезира ОИК, че двама съветници от ВМРО - Александър Гагов и Янко Сачков са натрупали по пет отсъствия от заседания. Двамата не се взели участие в 3 редовни и 2 извънредни сесии през април, май и юни. Според чл. 30, ал. 5 от ЗМСМА ако общински съветник не участва в три поредни или в общо 5 заседания през календарната година, той губи правомощията си. Законът предвижда при служебен ангажимент, отсъствие от страната, заболяване и други уважителни причини съветникът писмено да уведоми председателя на Общинския съвет, че ще отсъства. В случая обаче такива писмени уведомления липсват.
На базата на писмото от Б. Голомехов ОИК взе решение да даде 3-дневен срок, в който Александър Гагов и Янко Сачков да предоставят своите възражения по случая. ОИК се събра на 25 юли и разгледа писмено подадените становища от двамата съветници. Комисията реши да проведе ново заседание този понеделник, 28 юли, на което г-н Гагов и г-н Сачков ще бъдат поканени (тъй като заседанието е след отпечатването на този брой на “Темпо”, подробности очаквайте следващата седмица). Ако ОИК реши да прекрати правомощията на двамата, на тяхно място влизат следващите в листата на ВМРО: Любен Бояджиев и Борис Терзиев. Каквото и решение да вземе комисията, то подлежи на обжалване по съдебен ред.
В разгара на спора на 23 юли бе внесено официално искане за прекратяване правомощията на Борис Голомехов като председател на Общинския съвет. То е подписано от нужните по закон 1/5 от общия брой съветници: Александър Гагов, Венцислав Еличин и Янко Сачков от ВМРО и Георги Чинков, Георги Панов и Снежана Велева от БЗНС. Шестимата съветници настояват това да бъде първа точка в дневния ред на сесията на 31 юли. Мотивите за поисканото от тях сваляне на Борис Голомехов от председателския пост са, че той не осъществява достатъчен контрол върху проекторешенията, показва непознаване и неспазване на нормативните актове и не е осъществил контрол кой изпълнява длъжността “управител” на “Стройком” при излизането в отпуск на титуляра Иван Бояджиев (наша проверка показа, че докато управителят е в отпуск, по стандартната за всяко предприятие процедура го замества Васка Колчагова, която освен общински съветник е и заместник-управител на “Стройком”).
Изходът от двете битки ще стане ясен тази седмица. Ако се стигне до гласуване за сваляне на председателя, вотът ще е таен и ще са нужни 15 гласа - тоест нужно е да се роди поредното ново управляващо мнозинство в Общинския съвет.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай