Велинград - online - Атанаска Хрисчева:Само седмица гратисен период за нарушенията в синята зона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Атанаска Хрисчева:Само седмица гратисен период за нарушенията в синята зона
Публикувано 2008-07-29 09:02:30 от Темпо

Събирането на таксите в синята зона ще се извършва от общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”). Дни преди датата 1 август, от която и във Велинград ще започнем да плащаме за паркиране в централните градски части, разговаряме с управителката на “СИП” инж. Атанаска Хрисчева.
- Г-жо Хрисчева, каква е готовността от 1 август 2008 г. да бъде въведена “синята зона” във Велинград?
- Маркировката вече е направена. Знаците са закупени и се монтират. Имаме лиценз от Министерството на финансите за отпечатване на ценни книжа - талоните, които ще продаваме, са ценни книжа с двойна защита. Засега талони няма да се купуват от автомати. Във всяка синя зона ще има служител на “СИП” с униформа, общо 20 човека охрана и четирима контрол по паркирането. Функциите на този контрол по паркирането са при всяко нарушение да бъдат поставяни скоби, като цената за свалянето на скобите е 10 лева. Върху стъклото на нарушителя при монтирането на скобите ще се залепва талон и ще се осъществява снимка на нарушението с дата и час. На самия талон ще бъде записан телефон за повикване на служителя за освобождаване на автомобила от скобата.
- Системата стартира на 1 август, но ще има ли някакъв гратисен период, за да свикнат гражданите?
- Да, едноседмичен.
- За какво и колко ще плащаме в синята зона?
- За 1 час престой на автомобила в синя зона ще се плаща 1 лев срещу зелен талон. За 2 часа талонът е червен, а цената 2 лева. За три часа талонът е син, а цената 3 лева. Това са цените за паркиране в синята зона в центъра на Велинград, за другите зони цената е 80 стотинки за час.
Юридически лица, които желаят да ползват паркоместа целогодишно, подават молба до общинско предприятие “СИП” за съгласуване на паркомястото. След издаване на становище за съгласие и сключване на договор с кмета на общината, се заплаща цена за паркомястото 2000 лева годишно или 167 лева за месец.
Физически лица, живеещи в синя зона, подават молба до кмета на общината заедно с акт за собственост и получават целогодишен пропуск с цена 10 лева. Ако такива физически лица желаят да използват и второ паркомясто, подават молба до “СИП” и получават платен пропуск за 200 лева на година или 50 стотинки на ден.
Граждани, желаещи за ползват паркоместа в синя зона целогодишно, също могат да закупят пропуски от “СИП”. Цената за едно МПС е 200 лева за година или 20 лева за месец.
Всички длъжностни лица на изборна длъжност в общината имат право на безплатен пропуск за синята зона.
- В кои дни и часове ще важи заплащането за синята зона?
- От понеделник до петък от 8 до 20 часа и в събота от 8 до 16 часа. Това е времето, определено с приетата от Общинския съвет наредба. Но по член 167 от Закона за движение по пътищата и по чл. 44 от Наредбата кметът на общината има правомощия да определя друго работно време и нови сини зони. Така че промени са възможни.
Елена Баева

СИНЯ ЗОНА:
бул. “Хан Аспарух” от пресечка с ул. “Патриарх Евтимий” до пресечка с ул. “Св.св. Кирил и Методий”; ул. “Св.св. Кирил и Методий” от пресечка с ул. “Ив. Вазов” до пресечка с ул. “Лиляна Димитрова”; бул. “Съединение” от и до пресичане с ул. “Св.св. Кирил и Методий”; ул. “Отец Паисий”; ул. “Ив. Вазов” от пресечка с ул. “Винчо Горанов” до пресечка с ул. “Св.св. Кирил и Методий”; ул. “В. Горанов” от пл. “М. Драгинов” до пресечка с “Хан Аспарух”; площадите “П. Славейков”, “Възраждане”, “Македония”, “М. Драгинов” и пресечката на бул. “Съединение” и ул. “Даме Груев”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола