Велинград - online - Благодарност за общите усилия за празниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 23
· Лошият терен не спря „Чепинец” във Ветрен
· Ученическите спортни игри започват с футбол
Tuesday, October 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.10.18
· Местни рецепти за болното здравеопазване
· Къде “потъва” река Луковица?
· Срещата на кмета в Чепино завърши с напрежение по темата “Клептуза”
· “МЕТАЛИКА СТРОЙ” ВЕЛИНГРАД- ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА ВАС!
· Приключи асфалтирането на пътя до Чепинските бани
· Кой ще чисти зимните пътища през 2019 и 2020 г.
· СБУ гледа с оптимизъм към бюджета за 2019 г.
· КРИМИ ХРОНИКА 16.10.18
· Центърът за услуги в домашна среда в Ракитово получи оборудване
· Лайънс клуб продължава да помага
· Дарителска акция в ОУ “Христо Ботев”
· Човещината не идва само по празниците
· Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев гостуват с комедията “Швейк”
· Малки обяви: 16.10.18
· Поетична вечер в Чепино
· Гурбетът – спомени и песни през сълзи
· Творческо удовлетворение за ВГ “Велина”

Благодарност за общите усилия за празниците
Публикувано 2008-07-22 09:01:21 от Темпо

Отминаха „Велинградските културни празници 2008”, които тази година се организираха и проведоха под знака на един знаменателен юбилей - „60 години Велинград”. Празниците са повод за радост, гордост и веселие, но те са невъзможни без обединените усилия на всички нас, общинско ръководство, обществени организации и сдружения, фирми и гражданите на нашия достолепен и уникален Велинград!
Позволете ми като Кмет на Община Велинград да изразя своята най-искрена благодарност на всички, които се включиха в подготовката,организацията и провеждането на юбилейните тържества. На първо място това са хората в Инициативния комитет, който бе създаден в края на м.г.: зам.-кметът по културата Г.Янчев, Н. Стефанова - директор на дирекция ”Образование, култура и вероизповедание” в общината и В. Велева-Златева, главният архитект Т. Енев, служители от Общинска администрация, директорката на ОДК Ю.Ковачева, поетът А. Горанов, председателят на комисията по образование в Общински съвет В. Бозев, общинските съветници Зл. Златанов и Сн. Велева , велинградският общественик Г. Златинов, председателят на Дружество за защита на Родопите Г. Пашов, на младите хора, които взеха участие на една от сбирките, както и председателите на ОНЧ ”Отец Паисий” Цв. Котев, ОНЧ ”Васил Левски” в кв. Каменица Н. Делиев, ОНЧ ”Св.св. Кирил и Методий” в кв. Чепино Г. Василев и М. Кепчелев на ОНЧ”Методи Драгинов” в с. Драгиново. Техните идеи и ежедневни усърдия за подготвяне и реализиране на празничните прояви заслужават похвала.
Искам да благодаря и на работниците от бригада с технически ръководител инж.В. Батачки от ЕТ”Георги Шукалов”, които изпълниха проекта на творческия колектив от скулптора Владимир Гиновски и арх. Николай Тулешков, за да има в града ни бюст-паметник на знаменития наш съгражданин, прославил България и Велинград по световните оперни сцени Николай Гяуров, на ”Минерали М” ЕООД с управител Н. Ключкова за мраморните облицовки на бюст-паметника. Дружеството възстанови и бюст-паметника на патрона на града ни Вела Пеева в кв. Лъджене, където са заровени костите на героинята от антифашистката съпротива. За почистване и облагородяване на градинката отпред изказвам благодарност на Сдружение ”Да поработим за Велинград” с председател С. Ключкова и на всички мои съграждани, които се включиха в благородната инициатива. Работниците от „Петра 5” ООД с управител Г. Колев и „Пътстрой”ЕООД-Пазарджик имат заслуга за оформянето на новото кръгово движение до жп гарата.
От името на общинското ръководство и от свое име изказвам специални благодарности на в. ”Темпо” и радио ”ЧЛК”, наши медийни партньори на тържествата, както и на екипа на БНТ-ТВЦ-Пловдив, който отрази откриването, на Сдружение на велинградските жени” Нежна сила” с председател Росица Лебанова, на младежката секция на Ротари клуб, на фирма ”Рубин комерс”, на „Сталими” ООД с управител Л. Нанова, което монтира новата метална конструкция и ефектната козирка на сцената на централния площад”Н.Гяуров”, на спонсорите: „Мтел”- генерален спонсор, на УОГС ”Георги Аврамов” Юндола, на ДДС ”Чепино”, ДДС ”Алабак”, на М. Рангелова, СПА-хотел ”Рич”, Гранд-хотел ”Велинград”, Балнеохотел „Аура”, на фирма „Лъч-терма”, фирма „Примера 257”, фирма „Меденка любимка”, ЕТ „Атанас Янакиев”.
Разбира се, за да се осъществяват „Велинградски културни празници 2008” и велинградчани да почувстват празничното настроение и да преживеят незабравими мигове, заслуга имат десетките танцьори, музиканти, певци, артисти, художници, поети, спортисти, самодейци и др. участници в разнообразните прояви, включени в програмата за тържествата, както гостуващи, така и местни. Всеки участник вложи сърцатост, дух и енергия в празничните изяви, посветени на „”60 години Велинград”. Празниците на нашия град биха били немислими без участието на Представителния ученически духов оркестър и Мажоретен състав ”Димитър Мечев” с ръководители Д. Лазаров и Б. Масларова. Танцьорите от СК”Импулс” с ръководители П. Милчев, Д. Петачка и М.Кондарева, изнесли спектакъла ”Луди танцуващи сърца” заслужават адмирации. Искам да благодаря и на фолклорните състави към читалище ”Методи Драгинов” в с.Драгиново и тези към читалищата в гр.Сърница и с. Грашево, на фолклорния състав ”Чепино” към ОНЧ ”Св.св. Кирил и Методий” в кв. Чепино, на детския фолклорен състав ”Здравче-Венче” - ОНЧ ”В. Левски” в кв. Каменица, на талантливите деца от школите към Общински детски комплекс с директор Ю. Ковачева, музикалната школа ”Звънче” с ръководители Й. и Ив. Казалиеви, към Градския смесен хор ”Николай Гяуров” и Групата за популярни песни към ОНЧ ”Отец Паисий”, на самодейците от Театралния състав към същото читалище, към Сдружение ”Славяни”, Литературен клуб ”Н. Вапцаров”, ръководството и служителите в Художествена галерия и Исторически музей за експонираните юбилейни изложби, към М. Нонева-Мичона.
За да бъде по-атрактивен и запомнящ се Празникът на минералната вода бе разнообразен тази година с дефиле на хотели и СПА-комплекси от града. Искам да изкажа благодарност на ръководствата на БЛЦ ”Камена”, Гранд-хотел”Велинград”, на СПА-хотелите ”Двореца”, „Рич”, ”Бор”,”Олимп”, „Лъки-лайт”, „Деви”, „Клептуза”, и хотел ”Уникат”, както и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града ни за оказаното съдействие да организираме тази проява. Любителите на плувния спорт имаха възможност да наблюдават празничните демонстрации на Клуба по синхронно плуване към НСА ”В. Левски” и на нашите изявени състезатели от ПК ”Чепинец” с ръководител Хр. Доксинов и на ПК”Белмекен” с ръководител В. Клешков. Радостен съм, че след 30 години велинградските ветерани от ФК ”Чепинец” посрещнаха на свой терен звездите от ФК ”Левски” в приятелска среща в чест на юбилея на града ни.
Разбира се, няма как да пропусна служителите от общинските предприятия ”Стройком”,”Спортни имоти и пазари” и „Информационен център за малък и среден бизнес” и техните ръководители, които ежечасно бяха на разположение и подготвяха и най-малките детайли в организирането на тържествата. Изказвам благодарност и на моите колеги в Общинска администрация, които не пожалиха сили и време, за да създадат и поднесат като подарък на велинградчани и гости празничната феерия от красота, багри, танци, песни и много незабравими емоции и радостно настроение.
Иван Лебанов, кмет на Община Велинград

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай