Велинград - online - БСП потвърди подкрепата си за Иван Лебанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

БСП потвърди подкрепата си за Иван Лебанов
Публикувано 2007-09-11 08:12:59 от темпо

На 4 септември, ден след посещението в партийната централа в София, председателят на БСП-Велинград Тома Пачалов даде пресконференция. Темата бяха местните избори и очерталите се две независими кандидатури за кмет на общината от средите на БСП - Иван Лебанов и Михаил Алексиев.
Тома Пачалов подробно разясни процедурата, по която БСП от април до септември е взела решението кого да подкрепи. През април е проведено вътрешнопартийно проучване, което е показало, че във Велинград БСП не следва да издига своя кандидатура, а да търси подкрепа за гражданска независима фигура. Последвало е социологическо проучване от Юрий Асланов, в което най-голям процент доверие сред членовете и симпатизантите на БСП е събрал Иван Лебанов. На пленум е решено БСП да подкрепи Иван Лебанов като независим кандидат за кмет на община Велинград. “Като не игнорираме качествата и възможностите на другия независим кандидат Михаил Алексиев, им бе предложено да работят в екип. Михаил Алексиев пое ангажимент да оттегли своята кандидатура и Инициативен комитет, като се търси удовлетворяващо го място в листата за съветници. Това може да стане на последващ пленум на БСП. Двата щаба на двамата независими кандидати се обединяват зад кандидатурата на Иван Лебанов”, обобщи Тома Пачалов.
Още на следващия ден обаче Михаил Алексиев разпространи свое официално изявление, което публикуваме отделно (виж карето). Г-н Пачалов съобщи още, че в БСП има 57 човека, номинирани за съветници, от които 32 са потвърдили своето съгласие да бъдат включени в листата. Сред тях има 28 нови и 4 имена на досегашни съветници. Подредбата на листата, в която се се търси баланс и приемственост, предстои да бъде одобрена на пленум.
На въпрос на в. “Темпо” дали след дадената подкрепа за Иван Лебанов БСП спира всякакви други преговори за подкрепа на кандидати и участие в коалиции, Тома Пачалов отговори: “Всичко е възможно до последния ден, разрешен от закона за регистрация. Зависи от другите кандидатури и политически хормации. В БСП има две групи, оторизирани да водят такива разговори”. Председателят на БСП-Велинград заяви, че целта им на предстоящите местни избори е да влязат във втория тур на изборите за кмет на общината и да спечелят повече от досегашните 5 места за общински съветници.
Очаква се в началото на тази седмица да бъде обявен съставът на Инициативния комитет, който издига Иван Лебанов като независим кандидат за кмет на община Велинград. Елена Баева

На знакова дата Пирински редом до Лебанов Тази година 9 септември бе отбелязан във Велинград със скромно тържество пред паметника на съпротивата, където с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите. Нямаше речи и доклади, но имаше показателно присъствие. Гост на тържеството беше председателят на Народното събрание Георги Пирински, който от няколко дни е на почивка в хотел “Велина” във Велинград заедно със съпругата си. Както и миналата година, въпреки отпуската, Г. Пирински дойде да поднесе цветя на 9 септември. Местният актив на БСП отбеляза, че председателят на парламента и депутат от нашия избирателен район показа недвусмислената си подкрепа за независимия кандидат за кмет Иван Лебанов. Другият независим кандидат от БСП Михаил Алексиев не взе участие в мероприятието. Цветя на паметника поднесоха и депутите Альоша Маков Даков от Коалиция за България и Фидел Беев от ДПС.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 92.94 %
PM 2.5 µg/m3 21.42
PM 10 µg/m3 34.93

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай