Велинград - online - “Жираф” - за нашия живот втора употреба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Жираф” - за нашия живот втора употреба
Публикувано 2007-08-28 08:31:13 от темпо

За нашия живот втора употреба - употребявани политици, мебели, коли, дрехи; за нашата бедност в отлично състояние; за пълната, безусловна, абсолютна идиотщина, която ни заобикаля - за всичко това разказва Станислав Стратиев в пиесата си “Жираф”. Велинградчани имаха възможността да я видят на сцената на читалище “Отец Паисий” на 23 август в изпълнение на актьорите от Сатиричния театър Васил Попов, Димитър Манчов, Веселин Цанев и Пламен Сираков.
В “Жираф” авторът на знаменитите “Сако от велур”, “Римска баня”, “Балкански синдром”, “Рейс” отново показва родните наши абсурди, които ни съпътстват всеки ден и на всяка крачка. Те са на битово ниво: за архитекта със скъсано копче на панталона, който в цял блок не може да намери безопасна игла и в шивашкото ателие научава истината, че “пред копчето всички са равни” и за университетския преподавател, който живее в панелка и няма овца, но трябва да плаща данък за несъществуващото добиче в името на развитието на българското животновъдство. Но тези битовизми водят към горчиво-смешните изводи за нашата вековна недостатъчност, за това, че в тази държава никой и нищо не си е на мястото, че ерзац-животът ни е пълен с некачествени заместители.
Публиката посрещна и изпрати топло и с много аплодисменти добре познатите Васил Попов, Димитър Манчов и Пламен Сираков. Истинското откритие за зрителите бе Веселин Цанев, който направи запомнящите се роли на архитекта и езиковеда.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай