Велинград - online - Ще се борим за финансиране на игрища по програма “Хеттрик” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.11.2022
· В годината на местните избори такса смет остава без промяна
· Политическа математика: Хартиените бюлетини - разровиш ли ги, ще мирише
· Ремонтът на ул. „Бачо Киро“ е напът да взриви търпението на хората
· В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
· СХР алармира за лошото състояние на пътя Велинград - Варвара
· Общинската болница погаси половината от наследения дълг и получи отсрочка от НЗО
· Комисия подготвя Областна аптечна карта
· Различният час на класа
· Образование отвъд граници
· КРИМИ ХРОНИКА 22.11.2022
· Малки обяви: 22.11.2022
· Монтирани са първите 9 пейки в парка на болницата
· Ракитово посреща Коледа с базар и ледена пързалка
· Във Велинград се проведе семинар на медицински специалисти и здравни медиатори
· „Чепинец“ натрупа нови три точки в актива си
· Изключително представяне на плувеца Антон Тупаров
· В ПК „Белмекен“ трупат медали и опит
· „Велинград волей“ започна участието си в първенствата
· 24 училищни отбора на старта на волейболния турнир

Ще се борим за финансиране на игрища по програма “Хеттрик”
Публикувано 2006-12-06 09:06:28 от Темпо

Предложението на Сдружение за Велинград нашата община да се включи в програмата “Хеттрик” най-после стигна до обсъждане на сесия на Общинския съвет на 30 ноември. Преди повече от месец сдружението покани на нарочна среща председателя на местния парламент Неджат Кехайов, за да го запознае с възможностите на програмата. Тогава срещата не успя да се осъществи, но впоследствие г-н Кехайов стана вносител на предложението.
“Хеттрик” е програма на УЕФА, която работи от години в редица държави. По нея УЕФА отпуска милиони за изграждането на мини-игрища за футбол. Игрищата се правят по супермодерна технология, с изкуствена трева, дренаж и ограждения и обичайно с размери 21/13 метра. Футболната централа въвежда като правило, че терените не трябва да променят своето предназначение поне 20 години, а достъпът до тях трябва да бъде постоянен и безплатен. В България първото такова игрище по програма “Хеттрик” бе открито през 2004 г. в двора на Испанската гимназия в София. Неговата стойност е 45 000 лева, като 80% от сумата дава УЕФА, а останалата се поема от БФС и фирми-дарители. В момента игрища по “Хеттрик” по подобна схема вече са направени в повече от 30 общини. Изпълнител е избраната чрез конкурс фирма “Динамик ресурс” ООД. Дали и Велинград ще се сдобие с такова спортно съоръжение? Първоначалният отговор на съветниците беше отрицателен. Първо по време на комисиите се чуха мнения, че общината няма нужда от посредничеството на Сдружение за Велинград. Едно, защото терените са общински и тяхното стопанисване можело да бъде прехвърлено на общинското предприятие “Спортни имоти пазари”. Второ, защото благодарение на проекта Сдружение за Велинград щяло да трупа политически дивиденти. В тази посока тръгна и дискусията на самата сесия. Според председателката на комисията по образование, култура и спорт Снежана Велева не може общината с лека ръка да прехвърля собственост за стопанисване и управление, а параметрите на проекта и мястото на общината не са ясни. Съветникът Тома Пачалов също заяви, че Сдружение за Велинград е с нестопанска цел и затова стопанисването и управлението на терените трябва да е на директорите на училищата и на общината. От името на Общинска администрация директорът на “Общинска собственост” Георги Янев подчерта, че проектът не е съгласуван с дирекцията.
Позицията на Сдружение за Велинград бе представена от Таня Гинчева, която е негов секретар. Тя успокои съветниците, че сдружението има лоби лично в лицето на председателя на БФС Борислав Михайлов. Парите по програма “Хеттрик” за 2006 г. са изчерпани, но точно сега се кандидатства за 2007 г. и има достатъчно средства. Г-н Михайлов в телефонен разговор уверил Сдружение за Велинград, че иска именно нашата община първа да получи финансиране по програма “Хеттрик” догодина. Програмата работи с неправителствени организации и затова Сдружение за Велинград може да бъде посредник, а на игрищата ще могат да спортуват всички желаещи.
Кратък спор се разгоря по предложените 4 терена за изграждане на мини-игрища. Първоначално бяха внесени спортните площадки в СОУ “В. Левски”, до Вельова баня и в ПГИТ “Ал. Константинов”. Последната обаче не е общинска, а публична държавна собственост. Затова вместо този терен по предложение на съветника А. Кепчелев общината ще предложи спортна площадка в Драгиново. Ще бъде уточнена и още една площадка, така че ще станат общо 4, с които ще се кандидатства. Въпросът обаче е колко ще бъдат одобрени и финансирани. А това е в пряка зависимост от готовността на общините да сътрудничат и да предлагат “екстри” като безплатна работна ръка, осветление и охрана на игрищата, подобряване на близката инфраструктура, допълнително финансиране. Точно тези важни теми обаче не бяха обсъдени в сесията.
При първото гласуване бе прието предложението на Сн. Велева точката да се отложи, но бе поискано повторно гласуване и проекто-решението мина “на косъм” с 1 глас. Съветниците записаха, че стопанисването и управлението на бъдещите игрища се предоставя на Община Велинград.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.31 %
PM 2.5 µg/m3 28.43
PM 10 µg/m3 43.51

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води