Велинград - online - Студентка от Сорбоната ще помага на Вельова баня и курорта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Студентка от Сорбоната ще помага на Вельова баня и курорта
Публикувано 2006-04-18 09:30:46 от Темпо

През октомври миналата година една българска студентка в Париж попада в интернет на статия на в. “Темпо” за затворената и рушаща се Вельова баня. Зинаида Лесичкова учи специалност “Туризъм”, пети курс в най-престижния университет на Франция - Сорбоната. Интересът й към Велинград е професионален - не е идвала в нашия град, но като занимаваща се с туризъм от години иска да го посети.
Незавидната съдба на Вельова баня - паметник на културата и един от символите на Велинград, провокира г-жа Лесичкова да се заеме с проблема. В момента тя е в нашия град и със съдействието на Агенцията за регионално развитие-Център за бизнес и информация пише стратегия за Велинград като балнеологичен и СПА туристически център. Имам две основни цели, каза Зинаида Лесичкова: реставрация на Вельова баня и утвърждаването й за символ на Велинград като балнеологичен център и създаване на маркетинг-стратегия, която да комерсиализира Велинград като дестинация пред френските туроператори. Работата по стратегията вече е в напреднала фаза, проектът е представен пред жури в Сорбоната и е одобрен. Негов ръководител е г-н Жан-Пиер Лозато-Жиотар, който работи към Европейската комисия.
Най-важното за спасяването на Вельова баня е да се намери финансиране по европейски проект, всички останали пречки могат да се решат - това е позицията на г-жа Лесичкова, която е наясно, че има проблеми със собствеността на банята. И в плана, който е разработила в своя проект пред Сорбоната, е фиксирала като краен срок за реставрацията на Вельова баня 30 май 2007 година. Не по-малка задача е популяризирането на самия Велинград като туристически център. Зинаида Лесичкова живее от години във Франция, омъжена е за французин и познава нагласите в тази европейска страна. Според нея хубавото е, че французите нямат негативни представи за България. По-точно те нямат никаква представа за нашата страна и когато им се предложи нещо позитивно, то се приема. Проблемът е, че не се предлага: например по време на салона “Термали” тази пролет в Париж, където балнеологични курорти от цял свят се надпреварват да се рекламират, изобщо не имало щанд на България. Затова искам моят проект за Велинград да стане свързващо звено между курорта и френските туроператори, надява се българската студентка.
Нейните професионални впечатления от Велинград като туристически център са, че имаме голям потенциал в балнеологията и СПА-туризма и се строят хотели по европейски стандарт. Ресторантьорският бранш е добре развит, активен участник в обучението на кадри за туризма е АРР-ЦБИ. Но има и проблеми, за решаването на които са нужни огромни инвестиции и много време: пътната инфраструктура, сметището, канализацията с азбестови тръби. А най-голямото преимущество са гостоприемните хора във Велинград, въпреки трудностите, които съпътстват живота им. Ентусиазмът и позитивната нагласа на Зинаида Лесичкова са повече от заразителни. В целия ни разговор тя многократно подчертава, че решаващо за нея е било стабилното партньорство с екипа АРР-ЦБИ и тяхната логистична помощ. Сътрудничеството ще има още един, изключително полезен за курорта ни резултат: изготвяне на прес-досие с цялостно представяне на Велинград за чуждестранни гости и журналисти.
Българската студентка в Сорбоната заслужава велинградчани да стискат палци за нейния успех, защото той ще бъде успех за всички нас и за града ни.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.38 %
PM 2.5 µg/m3 34.54
PM 10 µg/m3 36.81

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай