Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
Публикувано 2023-05-30 09:54:39 от Темпо

КПКОНПИ В Общинския съвет е получено решение на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) във връзка със сигнал по отношение на общинския съветник Венко Бозев. КПКОНПИ не е установила конфликт на интереси при гласуването на общинския съветник Венко Бозев на решението за общинската болница „МБАЛ-Велинград“ през февруари 2023 г., когато бе освободен от поста управителя д-р Гурдев и за врид управител бе избран д-р Пепелов. Решението на КПКОНПИ се съобщава на Окръжна прокуратура – Пазарджик, която има правото да го протестира.


КРЕДИТ Общинският съвет даде съгласие Община Велинград да сключи договор за кредит с „Фонд ФЛАГ“ ЕАД. Общината ще поеме краткосрочен дълг в размер до 277 334 лева със срок на погасяване 12 месеца. Средствата са необходими за реализация на проекта за използване на геотермална енергия за отопление и охлаждане в Детска градина „Еделвайс“. Общината ще погаси дълга с безвъзмездната финансова помощ по проекта, който се финансира от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. В решението бе допуснато предварително изпълнение, за да бъдат защитени важни обществени интереси.

ВКТВ Общинският съвет прие годишния финансов отчет на „ВКТВ“ за 2022 година. Въпреки че данните в годишния доклад за миналата година и за първото тримесечие на 2023 година са повече от тревожни, съветниците гласуваха без дебати и без предложения как общинското дружество ще излезе от все по-дълбоката финансова криза.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Без разисквания, с 2 гласа „въздържал се“ и 1 глас „против“ бе приет годишният финансов отчет на „Медицински център-Велинград 2017“ ЕООД за 2022 година. Ръководеното от д-р Чавдар Калъчев обищнско дружество завършва годината със 726 000 лева разходи и 709 000 приходи.

ЛЮЛКА През 2022 г. Лайънс клуб - Велинград дари везна-люлка, предназначена за деца с увреждания. Общинският съвет гласува схема за разполагане на люлката, но на сесията на 25 май 2023 г. тази схема бе заличена. Съветниците гласуваха ново петно в Боров парк, което е с увеличена площ - 39.52 кв.м.Везната-люлка е модел „В-ИК-2С“, който отговаря на нормативите за използване от деца с увреждания.

„ПОДКРЕПА“ Синдикалният регионален съюз „Подкрепа“ ще ползва помещение в Старата община с площ от 7 кв.м. Договорът е за безвъзмездно право на ползване за срок от 5 години, като консумативите са за сметка на наемателя.

ТОТАЛИЗАТОР Общинският съвет даде съгласие по искането на „Български спортен тотализатор“ за отдаване без търг или конкурс на две петна за поставяне на павилиони за тотопунктове. Петната са на бул. „Съединение“ и на ул. „Патриарх Евтимий“ и общината ще ги отдаде под наем за срок от 5 години. Наемната месечна цена за петното с площ 14.85 кв.м. на бул. „Съединение“ е 93 лева, а за петното с площ 18 кв.м. на ул. „Патриарх Евтимий“ е 113 лева.

МОСТ Съветниците гласуваха за изграждането на мостово съоръжение над река Луковица в местността „Санаториума“. Издадено е разрешение за строеж, а изпълнението ще бъде за сметка на „Експерия лукс“ от името на Община Велинград и при спазване на всички строителни правила и норми. Целта на моста е да осигури транспортен достъп до поземлени имоти на фирмата. След изграждането на моста той ще бъде предоставен безвъзмездно в собственост на общината и ще бъде актуван като публична общинска собственост.

МИНЕРАЛНА ВОДА Разрешено бе изработването на схема за трасе за нов подземен водопровод за минерална вода по искане на „Двореца“ ЕООД. Водопроводът ще бъде с дължина 26 метра – от съществуващ водопровод от Сондаж 4 – Кална баня в УПИ „За парк и баня“ до съществуваща помпена станция.

„ЦЕНТРАЛ“ Отново не бе прието предложението за ремонт и реконструкция на сградата на „Паркинги и гаражи“ ООД в центъра на Велинград. Фирмата иска да направи детски парти център на втория етаж и външен асансьор, но бе подкрепена само от 13 съветници, а от ГЕРБ и ДПС гласуваха „въздържал се“. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 80.42 %
PM 2.5 µg/m3 33.05
PM 10 µg/m3 35.23

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води