Велинград - online - 5 години Младежка музикална формация - Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

5 години Младежка музикална формация - Велинград
Публикувано 2023-05-30 09:33:08 от Темпо

Проектът „Младежка музикална творителница - Велинград“ е одобрен и финансиран от Национален фонд Култура и е свързан с дейността на Младежката музикална формация - духов оркестър с диригент Елин Костадинов. Обхваща работата с младите музиканти, творчески ателиета, майсторски класове, творчески лагер, създаване и аранжиране на музика специално за състава и отбелязване 5-тата годишнина на формацията с голям концерт. Включва ежемесечна работа с преподаватели, родители и общественост, видео заснемане, реклама и популяризиране дейността на формацията. Ангажирани са и деца от школите на ЦПЛР-ОДК и училища.

Екип от професионалисти работи активно с децата: Венера Ланджова - флейта, Катерина Мирчева - саксофон и обой, Николай Кривошийски - тромпет, Емил Балабанов - ударни, ниски медни и тромпет и диригентът Елин Костадинов са възпитаници на Музикалната академия, преподаватели с опит и наши съграждани, които милеят за продължаване и запазване на музикалното наследство. Гочо Праков - кларинет и Димитър Владимиров - валдхорна свирят в Симфоничен оркестър гр. Пазарджик и са носители на много международни награди. Репетиции и уроци с децата се провеждат редовно, организират се демонстрации и лектории в училищата за набиране на нови музиканти, творчески лагери и ваканции се провеждат по два пъти годишно.
Неотлъчно до учители и деца стоят родителите , които подкрепят творческия процес, пътуванията и участията на оркестъра. Голяма е и подкрепата на Община Велинград в развитието на състава.
Упоритата работа на деца и преподаватели носи и много награди: Младежка музикална формация е три пъти лауреат на Национален конкурс „Път към славата“, призове и плакети от МФ „Млади таланти“, 1-во място от „Кърнолски самър камп“, 1-во място от „Изгряващи звезди“ и „Кръстопът на музите“, 1-во място от фестивала „Морско конче“ в Паралия Катерини, Гърция. Творчески ваканции съставът завоюва всяка година от Международния фестивал „Млади таланти“, организиран от Национален дворец на децата - гр. София. Тази година отново оркестърът ни е лауреат и ще участва в Гала-концерта на победителите на 1-ви юни. Възпитаниците на школите по пиано, флейта и саксофон завоюваха престижни награди от конкурсите „Утринна звезда“ и „Кръстопът на музите“, като се състезаваха със свои връстници от музикални училища и доказаха високото ниво на музикалните школи в ОДК. Младежка музикална формация грабна престижната награда „Гран при“ от НК „Път към славата“,1-во място „Кръстопът на музите“ и 1-во място от МК „Abanico“.
Участие на директора в телевизията гр. Пловдив и БТВ Джаз радио, интервюта по БНР и видео репортажи на „Телемедиа“ и „Деймос“ редовно съпътстват нашите прояви. Съвместно с Община Велинград, радио „Джаз ФМ“ инициирахме първото издание на „Велинград джаз‘, с участие на известни наши музиканти: Мартин Ташев, Димитър Льолев, Велислав Стоянов и Стоян Янкулов-Стунджи, които работиха с децата от оркестъра, организираха лектория и излязоха заедно на сцената на площад „Николай Гяуров“ със забележителен концерт. Младежка музикална формация участва в редица изяви на Община Велинград, Празниците на културата, тържества и чествания както във Велинград, така и в съседни общини - Пещера, Батак, Ракитово, Брацигово и др. Оркестърът ни е канен и в София – участвахме в инициативата на радио „Enjoy “ „Отново на училище“ и два пъти в откриване на фестивала „Кръстопът на музите“ в НДК. Съставът гостува и получи признание на фестивалите на ученическите духови оркестри във Вършец и Банско. Тази година оркестърът пътува до Република Северна Македония, където се яви на МФ на изкуствата в гр. Охрид и отново получи диплом и плакет за отлично участие достойно представяне на музикантите.
Съставът е част от културния живот на града ни. В музикалните школи съхраняваме културното наследство: продължаваме традициите на българската музикална култура-обръщаме внимание репертоара на Младежка музикална формация непременно да съдържа българска музика. Децата с удоволствие изпълняват хората на Дико Илиев, „Брала мома ружа цвете“, „Моя страна, моя България“, маршове и пиеси от български композитори. Оркестрираме и аранжираме подходящи песни и мелодии, които да съхранят националното самосъзнание и възпитат любов към традициите. За да придобие свой собствен облик Велислав Стоянов – досегашен диригент на състава, написа нови произведения и аранжименти. Проектът спомага за популяризирането на музикалното изкуство сред децата и младежите, обогатява културните и музикални традиции на духовата музика във Велинград, популяризира работата с децата в музикалните школи за ЦПЛР-ОДК.
Юбилейният концерт , по повод годишнината на формацията ще се състои на 16.06.2023 г., на площад „Николай Гяуров“ , от 17.30 часа. В него ще се включат както оркестърът, така и танцови формации към ОДК, „Журналисти“, ДЮВИШ „Звънче“ и др. Очакваме гости, съмишленици и любители на духовата музика на събитието.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 80.19 %
PM 2.5 µg/m3 33.18
PM 10 µg/m3 35.37

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай