Велинград - online - Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
Публикувано 2023-05-23 09:11:10 от Темпо

Момчетата от ВУИ „Ангел Узунов” - Ракитово са много музикални. За тях музиката е религия и безусловна необходимост. Сигурно бoлшинството обичат попфолк, но в същото време слушат и рап. Някои от момчетата дори опитват да рапират. Когато разбират, че рапарът Ицо Хазарта иска да посети училището, всички са приятно изненадани и въодушевени.

На 14 май 2023 г., неделя, Ицо Хазарта, заедно с неговия PR Гергана Богданова, пристига преди обяд във ВУИ - Ракитово. За децата рапарът е скъп гост и те искат да го посрещнат подобаващо. По стар български обичай бате Ицо е посрещнат с хляб и сол от Ивайло Ценов - IX клас и г-жа Гери - социален работник в училището. Двамата са с народни носии. Ицо Хазарта е възхитен, но уточнява, че не се е подготвил за официални срещи. И моли децата да не се притесняват с изнасянето на програма или каквато и да било изява. Единственото нещо, което иска, е да се запознае с децата и да поговори свободно с тях. Митко Иванов - VIII кл., Андриян Рачев - IX кл. и други момчета искат да се представят пред рапара, декламирайки стихове. В момента много деца учат стихове за 24 май, за българското слово, за братята Кирил и Методий. Не всички вече са готови, но ентусиазмът е голям и желанието за изява пред един от техните идоли е много горещо. По молба на бате Ицо всички официални изяви са отложени за следващата среща.
За да може Ицо Хазарта да поговори с всички момчета, срещата от фоайето на училището се премества в столовата. Рапарът разказва пръв за себе си. Той е преживял едва ли не всичко, което децата от интерната са преживели. Заедно с приятел са крали празни бутилки от един магазин в София и са ги возили до друг квартал на столицата, за да ги продадат. По времето на неговото детство няма пластмасови бутилки. Всичко е стъклено и се използва многократно. Пуши цигари. Опитва да пуши трева и пробва амфетамини. Алкохолът е ежедневие.
Ицо Хазарта е един от основателите на група Ъпсурт. Написал е повечето текстове на песните им. Когато е написал първата си песен, го канят в дискотека с танцова трупа. Баща му е инженер и изкарва 340 лв. месечна заплата, а той получава по 200 лв. на песен. Изкарва заплатата на баща си за ден. Всичко става лесно, но с напредването на известността се плъзва по нанадолнището. Стига до психиатър. Тогава си задава въпроса: „Аз ли съм шеф на алкохола или алкохолът е моя шеф?”. Решава да се вземе в ръце и да се промени.
Бате Ицо казва, че сега се срамува от текстовете на първите си песни. Чуди се как изобщо е могъл да стигне до там с алкохола и наркотиците. Но се е справил и е сигурен, че всеки може да се справи с онова, което го тегли по нанадолнището. Стига да си даде сметка, че той е силен и че животът му е ценен.
Ицо Хазарта казва, че не му харесва да пее в столова. Мястото на ВУИ - Ракитово е уникално. Той иска да си донесе подходяща озвучителна техника, да избере хубав слънчев ден и да изнесе концерт за децата. Поставено е началото на едно добро познанство.
Времето лети. Идва часът за обяда на децата. Те канят бате Ицо да обядва с тях. Не са канили никой друг да сподели храната им. Но рапарът бате Ицо е толкова близък до техния начин на мислене и преживяване. Когато срещнат човек, който чувстват близък, децата се обръщат към него с „брат”. Още никой не е чувал от тях простичкото: „Брат, остани да хапнеш с нас”. Бате Ицо го чува и остава. Пилешка супа, тройка кюфтета със зелена салата, реване. Традиционен български обяд. Обядът на децата е споделен и от г-жа Гергана Богданова и директора на ВУИ - Ракитово Георги Янушев.
Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ - Ракитово. Поставена е основата на едно добро приятелство. Бъдещето ще покаже плодовете на това ново сътрудничество.
Велизар Цанков, Х клас
Свилен Топчиев, учител

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 80.42 %
PM 2.5 µg/m3 33.05
PM 10 µg/m3 35.23

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води