Велинград - online - „Да придобиеш опит е важно“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

„Да придобиеш опит е важно“
Публикувано 2023-05-23 09:07:59 от Темпо

В периода от 26 март до 09 април 2023 г. учениците по проект 2022-1-BG01-KA122-VET-000077141 – „Да придобиеш опит е важно“ – от специалност „Автотранспортна техника“, преминаха успешно своето практическо обучение по две обучителни програми: „Автомеханици“ и „Конструиране на Е-бъги“. Обучение по същия проект преминаха и учениците от специалност „Производство на облекло от текстил“.

Обучението за учениците от „Автотранспортна техника“ се проведе в Лайпциг, Германия, а за учениците от „Производство на облекло от текстил“ в Брага, Португалия. В тези практически обучения взеха участие ученици от Средно училище „Методий Драгинов“ в село Драгиново. То е финансирано по програма „Еразъм +“ от ЕС, КД1, сектор Професионално образование.
Придобитите знания и умения от учениците от „Автотранспортна техника“ с програма „Автомеханици“ са: да откриват повреди или неизправности в системите на превозното средство; как да извършват работи по поддръжката според спецификациите, като използват функционални схеми, четат паметите за грешки и документират работните стъпки; как да подготвят моторните превозни средства за изискваните от закона проверки, да проверяват тяхната техническа изправност и експлоатационна безопасност, да документират дефектите и да предприемат мерки за отстраняването им; как да тестват, оценяват и ремонтират силови агрегати, включително системи за управление на двигателя, изпускателни системи, спомагателни възли, трансмисия на мощност и системи на каросерията.
Учениците с обучителна програма „Конструиране на Е-бъги“ усвоиха следните знания: работа с различни метални материали; техники за ръчна и механична металообработка: нарязване, рязане, пилене или огъване, пробиване, фрезоване, шлайфане; как да четат технически чертежи и таблици; как да прехвърлят измерванията върху детайлите; как да изберат машинни инструменти според изискванията на материала, който ще се обработва, стабилността на обработка и геометрията на детайла; как да тестват и подготвят, сглобяват и разглобяват компоненти и възли в съответствие с функцията им, съгласно технически документи за монтаж и демонтаж.
Придобитите знания и умения от учениците от „Производство на облекло от текстил“ са: създаване на готови изделия и променяне на дизайна, където е необходимо; производство на мостри; боядисване и печат на текстил; идентифициране и избор на платове; работа със специални машини и съоръжения за влаготоплинна обработка като - автомат машина, филет машина, копчарка машина, илик машина, различни преси за подлепване, паровъздушни манекени и др.; как се организира модно ревю.
Реализирането на този проект е още една стъпка към осъществяване основната цел на училището – да осигури качествено и атрактивно приобщаващо образование и обучение в реална работна среда от висококвалифицирани преподаватели, чрез иновативни съвременни методи на преподаване и висока трудова адекватност на пазара на труда. Друга цел на проекта е да насочим подрастващите да са информирани в избора на бъдещи професии в съответните професионални области и възможност за осъществяване на изнесени учебни практики в чужбина.
След завършване на обучението участниците получиха „Europass“ и „Learning agreement“сертификати, признати от Европейската комисия. През учебната 2023/2024 г. СУ „Методий Драгинов“ ще продължи да работи и по други проекти с актуална тематика по програма „Еразъм+“.
ИСУ „Методий Драгинов“

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.37 %
PM 2.5 µg/m3 33.57
PM 10 µg/m3 35.78

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води