Велинград - online - Димо Тонев: По пътя на успеха в спорта няма асансьор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Димо Тонев: По пътя на успеха в спорта няма асансьор
Публикувано 2023-05-16 10:17:11 от Темпо

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ празнува 11 май - деня на светите братя първоучители с тържество с богата програма, много гости и награди. Проведе се дебютната изложба живопис и фотография на ученици и учители „Творчеството в мен”. А специален гост на празника беше възпитаникът на училището Димо Тонев - национален състезател и треньор по волейбол, почетен гражданин на Велинград. Той участва в „Говорящ вестник“ и даде интервю пред възпитаници на школата „Талантливи журналисти“.

Димо Тонев сподели своите спомени от ученическите години за класната стая и първата си учителка г-жа Начева, за училищната лавка за закуски и стаята за облъчване. Той оцени колко променено е сега училището с модерните кабинети и прекрасните условия за обучение.
На въпроса дали е вярна максимата „Учи, за да успееш“ Д. Тонев отговори, че без образование няма как да вървиш напред. Преди старите хора казваха „Учи, за да не работиш“, но сега всеки трябва да се учи, за да успее. Спортът е дейност, която изисква много мислене и интелигентност. Спортът е единоборство с противник и са нужни различни познания - анатомия, психология и др. По-добре е да си образован, отколкото да не си, каза Димо Тонев.
Той разказа за своите първи стъпки в спорта, а появата на ученичка с модерни ролкови ски го върна към времето, когато всяко лято е тренирал със старите ролкови ски от Велинград до Юндола. Сега не му остава време нито за ски бягане, нито за алпийски ски, но според него това е един прекрасен спорт. Когато е бил ученик, във Велинград децата са тренирали ски бягане - всички от Зайче блато били бегачи заради олимпийския медалист Иван Лебанов и плуване - на басейна при бате Тони (треньора Антон Митров).
По пътя на успеха в спорта няма асансьор, сподели Димо Тонев. Всеки активен спортист се лишава от много неща като срещи, приятели, дискотеки, забавления и др. Спортът учи на дисциплина и на отборен дух, на работа в екип. Не е лесно да си спортист, но няма с какво да се сравни удоволствието от победата. Благодарение на волейбола Димо Тонев, който е играл в едни от най-силните отбори в България, Италия, Гърция и Турция, е научил много от треньори като Димитър Маринов в Спортното училище в Пазарджик, Васил Симов, Димитър Златанов, Богдан Кючуков, Силвано Пранди. Той бе откровен, че спортистите не винаги харесват своите треньори, но от всеки от тях може да се вземе и да се научи по нещо.
Сред най-големите си успехи като волейболист Димо Тонев посочи третото място на Световно първенство и шестото място на Олимпиадата в Атланта. Домакините го изненадаха с онлайн среща с колегите волейболисти Евгени Иванов и Николай Иванов. Димо Тонев разказа как през 1996 г. на олимпиадата в Атланта, САЩ малко късмет не достигна на българските волейболисти, за да се класират във финалната четворка. Те победиха домакините от САЩ, но загубиха с 3:2 от Аржентина, изживявайки огромно разочарование. Не винаги може да се побеждава, но продължавам да работя за благото на волейбола във федерацията и като треньор, каза Димо Тонев.
Сподели, че учи своите деца на първо място да бъдат хора, а не задължително да стават големи спортисти. Гордее се, че синът му Георги играе във втория отбор на „Хебър“ Пазарджик. За себе си Димо Тонев е убеден, че едно от най-важните неща в спорта е да покажеш, че си по-добър и да побеждаваш с феърплей.
След интервюто в „Говорящ вестник“ Димо Тонев разгледа физкултурния салон на училището, който се нуждае от сериозен ремонт и модернизация. Срещата с легендарния централен блокировач с ръст от 2.05 метра ще остане незабравима за младите волейболисти от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и техните учители по физическо възпитание и спорт.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 80.26 %
PM 2.5 µg/m3 33.13
PM 10 µg/m3 35.32

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай