Велинград - online - ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Политика: ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Публикувано 2023-03-28 10:16:49 от Темпо

Стойнев във Велинград: БСП поставя трудните теми и дава отговор за изхода от кризите, в които живеем

„На тези избори БСП поставя трудните теми – за българската памет, за войната в Украйна и за необходимостта от опазване на държавността. Те са стратегически за пътя ни като българи, но са неудобни за другите партии, затова и атаките срещу нас са силни.“ Това каза на среща във Велинград Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в Пазарджишко.
„Съхраняването на българската памет е кауза. Няма друга държава, която да се опитва да премахне паметници. Те са историята ни. Всеки, който е тръгнал на война с миналото, не е спечелил. Защото вчера беше паметникът на Съветската армия, днес е Альоша, а утре някои безгръбначни политици може да посегнат на Шипка и на 3 март, може да реши, че Вела Пеева не личност с ярка следа в историята ни и не е символ на себеотрицание, идеализъм и стремеж към справедлив живот.“, каза Стойнев.
Войната в Украйна според него е голям изпит за Европа. Той бе категоричен, че изходът от войната не може да идва с въоръжаване и изпращане на оръжия в Украйна, изходът е в дипломацията. Стойнев изрази съжаление, че в Европейския съюз липсва силно и автентично лидерство и днешните политици предпочитат сигурността на удобните кабинети, а не търсенето на изход от войната, колкото и да е трудно това. „България днес няма посока, тя следва течението. Като част от ЕС ние изпълняваме обща политика, но като че ли забравихме, че имаме задължението и правото да предлагаме политика и да издигаме инициативи“, каза още той.
Стойнев, в отговор на въпрос за изход от икономическата криза, посочи, че той ще се случи само, ако се намери изход от кризата на държавността. „Днес всички говорят за политическа криза, която задълбочавала другите кризи. Аз мисля, че тази криза не е политическа, беше такава през март преди две години. В момента говорим за криза на държавността и изборният резултат ще се брои не в проценти, а в това колко личности с мислене на държавници ще седнат да преговарят след изборите. Иска ми се да съм оптимист.“, каза още Стойнев.
„Това, което се случва във велинградско, е проекция на тази криза. От една страна имаме упорити български инвеститори, които превърнаха общината в един от центровете на модерния туризъм в страната. Но от друга страна имаме държава, която на приливи и отливи прави нещо в подкрепа на бизнессредата. Частната инфраструктура във Велинград е много добра, публичната инфраструктура обаче е на критично ниво. Кой не си върши работата – явно държавата“, каза още Стойнев. Според него БСП има най-реалистична дългосрочна стратегия за държавни инвестиции в свързаността между регионите и за подкрепа за регионални туристически продукти и подобряване на достъпа до туристическите обекти.
Стойнев сподели, че неговата цел в политиката е именно това – държавата да е стожер на справедливост в социалната система и отговорен партньор на свободната инициатива в икономиката.
Елена Лулина от Велинград, номер 108 в листата на „БСП за България“:
„Като студентка се включих в кампанията на БСП, защото искам да остана в България, тук да се реализирам, тук да създам семейство и да отгледам децата си. Трябва да се борим за родното, да не позволяваме на чужди интереси да принуждават децата ни да определят от какъв пол са. БСП е партията, която защитава националните интереси, успя да реализира немалко социални придобивки - безплатни учебници до 12-ти клас, помощи за децата до 4-ти клас, данъчни облекчения за работещите родители. Затова нека на 2 април се обединим и подкрепим номер 1 в бюлетината - за бъдещето на децата ни!“
На срещата във Велинград присъстваха и Андрей Кюркчийски, Елена Лулина, Елена Велева, Петър Горчев и Десислава Георгиева от листата на „БСП за България“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.70 %
PM 2.5 µg/m3 34.83
PM 10 µg/m3 37.11

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica