Велинград - online - Предизборната кампания във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“
· В световния ден на книгата
· Община Ракитово поощри благотворителна инициатива
Wednesday, April 21
· Ограничават движението в някои пътни участъци
Tuesday, April 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.04.2021
· Село Биркова има най-новото и най-модерно училище в община Велинград

Предизборната кампания във Велинград
Публикувано 2021-04-06 09:12:18 от Темпо

Предизборната кампания за 45-тото Народно събрание не преличаше на никоя друга досега. На първо място заради Ковид-19 - болестта, която още преди 1 година промени дневния ред на обществото и се превърна в част от предизборната борба. В рамките на едномесечната кампания минахме през затваряне и отваряне на училища и бизнеси, през отваряне и затваряне на зелени коридори за ваксини, изкачвахме се и достигахме платото на заразата (поне по преценката на здравните власти). Ковид-19 наложи забрана върху традиционните предизборни събрания, митинги, срещи и пренесе основната част от кампанията на телевизионния екран, в социалните мрежи и в медиите.

Как изглеждаше предизборната кампания във Велинград? Мнозина биха отговорили, че е била незабележима, вяла, без ярки събития, кандидати и послания. Площадите в трите квартала, ключови места и централният булевард „Съединение“ обичайно се превърнаха в „изложба“ на открито на партийни плакати. На места не остана дърво без плакат - в абсолютно, но несанкционирано нарушение на кметската заповед с указания кои са разрешените места за поставяне на агитационни материали. Билбордовете, освободени от принудително затворените заведения и хотели, се напълниха с ликове на избрани кандидати за депутати. Част от партиите заложиха на раздаване на печатни материали и на срещи в партийните офиси. Друга неизменна част от кампанията стана ударното асфалтиране на улици, на което станахме свидетели през последните седмици във Велинград и Драгиново. Дотук - нищо ново под слънцето...
Но трябва да отчетем факта, че по време на на пръв поглед стандартната кампания, в община Велинград дойдоха трима от лидерите на водещи политически формации. И го направиха по свой отличителен начин: Бойко Борисов с джип, корнелия Нинова с теснолинейката, Мустафа Карадайъ с автобус.
Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира най-силно присъствие в нашата община. Първата му визита бе два дни след откриването на предизборната кампания - на 7 март, когато обиколи Драгиново, Света Петка, Кръстава, Биркова и Велинград. Следващото посещение бе в деня на закриване на кампанията - 2 април, когато направи рейд в нашата част на Родопите. Бойко Борисов отново беше посрещнат с овации в Биркова и Грашево, където обеща още инвестиции в инфраструктура и получи обещания от местните хора, че ще се „отблагодарят“ на изборите.
На предизборна визита във Велинград дойде и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Заедно с над 100 социалисти тя направи символично пътуване в Родопската теснолинейка в знак на подкрепа към развитието на туризма и спасяването на горите в региона.
Централният лъч от предизборния щаб на ДПС също не подмина нашата община. С брандирания автобус на ДПС на посещение в Драгиново и Света Петка дойде част от партийния актив, начело с председателя Мустафа Карадайъ.
В кампанията, но само виртуално - с отговор на въпроси на велинградчани във фейсбук, се включи и лидерът на „Българското лято“ Васил Божков, чийто плакати бяха сред най-многобройните в родния му Велинград.
Присъствие с офис и екип заяви и партията „Републиканци за България“, чийто председател Цветан Цветанов има силно лоби във Велинград още от времето на високия си пост в ГЕРБ.
На импровизирани срещи и разговори с велинградчани на централния площад заложи водача на листата на „Демократична България - обединение“ Стефан Тафров. Може да оценяваме предизборната кампания по различен начин, но със сигурност ще я запомним: кампания от дистанция, с маски и със страхове. А резултатът ще бъде проектиран в 45-ия парламент на България.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-05-10 11:27:36
Температура 18.20°C
Топл. индекс 18.35°C
Отн. влажност 87.10%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#12 5

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 59.82 %
PM 2.5 µg/m3 8.33
PM 10 µg/m3 13.08

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води