Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.02.2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.02.2021
Публикувано 2021-03-02 09:04:02 от Темпо

КРЕДИТ Община Велинград ще поиска краткосрочен кредит в размер до 1 500 000 лева от Фонда за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ. Средствата са нужни за междинни плащания по проекта за закриване на общинското депо за битови отпадъци в местността „Реповица“, след което ще бъдат възстановени от финансиращия орган Оперативна програма „Околна среда“. Кредитът е със срок на погасяване 12 месеца и максимален лихвен процент 4.083%.


ЧИТАЛИЩА Общинският съвет прие програма за развитие на читалищната дейност през 2021 година. Одобрени бяха 4 предложения на читалища във Велинград и Драгиново за покани към гостуващи състави за участие в Празниците на културата. НЧ „Отец Паисий-1893“ ще покани духов оркестър от Елин Пелин, хор от Враца и театър от Свиленград. НЧ „Васил Левски-1904“ ще очаква гости от Босна и Херцеговина, ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905“ ще отправи покана към ансамбъл „Пирин“, а НЧ „М. Драгинов-1936“ към фолклорен ансамбъл от Сърбия.

КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР Гласуван бе Културният календар на Община Велинград за 2021 г., който разполага с бюджет от 100 000 лева. В календара присъстват много от традиционните събития, които през 2020 г. не се проведоха заради Ковид-19. Според календара 49-тите Празници на културата, които не се състояха през изминалата година, ще се проведат от 3 до 12 юли 2021 г.

„ПИКАДИЛИ“ Новият собственик на етажа от общинската сграда, където се помещаваше бившата дискотека „Пикадили“ – „Спорт Инвест Груп“ ЕООД е отправил предложение към общината за прекратяване на съсобственост. Общината е собственик на 38.18 кв.м. от самостоятелния обект с обща площ 78.81 кв.м. Лицензираният оценител инж. Марина Аврамова бе определил цена на общинския дял в размер на 39 300 лева. Общинският съвет прие предложението на Александър Даскалов цената на изкупуване да бъде повишена на 2000 лева за кв.м.

ВАЛЯВИЦА Открита бе процедура за провеждане на конкурс за отдаване под наем на валявицата в Чепино за срок от 10 години.

ТОПЛОПРОВОДИ По искане на „Елена-4“ ООД Общинският съвет даде разрешение за изработване на схема за трасе на водопровод за минерална вода от сондаж „Сярна баня“. Трасето ще бъде с дължина 72 метра и ще се присъедини към вече съществуващ топлопровод. Съветникът Ал. Даскалов обърна внимание, че ще се копае по новоасфалтирана улица и общината трябва да упражни строг контрол. Одобрено бе и искането на „Строителна къща Диамант“ ООД за схема за трасе на нов водопровод за минерална вода от сондаж „Топилата“ до сграда за хотел в местност „Голямо блато“. Дължината на новия подземен топлопровод е 2 202 метра в регулация и 132 метра извън регулация.

ВОДОПРОВОД Одобрен бе парцеларният план за ремонт и реконструкция на водпровода от водоем „Гергевана“ до водоем „Нежовица“. Трасето е с дължина 1283 метра. Определени са засегнатите имоти и сервитутът на трасето. Ще бъдат ремонтирани и подменени съществуващи азбестоциментни водопроводни тръби фи 100.

УЧИЛИЩЕ Общинският съвет даде съгласие за частично изменение на плана за регулаци я и застрояване в парцела на Професионалната гимназия по дървообработване „Иван Вазов“. Образуват се нов парцел с площ 9007 кв.м. и отреждане „За училище“ и парцел с площ 128 кв.м. и отреждане „За търговия и услуги“. Общината мотивира исканата промяна с нуждата от изграждане на нова сграда в двора на ПГД „Иван Вазов“, в която ще се обучават ученици от началния етап на Основно училище „Неофит Рилски“. Директорите на двете учебни заведения – Росица Рускова и Юлия Трионджиева са дали положителни становища. Новата сграда ще улесни посещението на училище от учениците от Анезица.

АСАНСЬОР Общинската болница „МБАЛ-Велинград“ получи съгласие за изграждане на клетка за асансьор към 4-етажната сграда, в която се помещава Медицински център „Велинград 2017“. Външната стълбищна клетка за асансьора ще бъде 25 кв.м. Асансьорът е необходим за бъдещото ново отделение за лечение на болни с Ковид-19.

ГОРСКИ ПЪТИЩА Съветниците одобриха парцеларните планове за ремонт на два горски пътя: автомобилен път от „Боров дол“ до „Бели брегове“ с дължина 4.5 км и автомобилен път от „Мечкина река“ до „Връх Малка Сюткя“ с дължина 13.5 км. Пътищата са на територияута на ДГС „Чепино“.

ЯЗОВИР Гласувано бе разрешение за изготвяне на план за трасе за външно въздушно кабелно ел. захранване 1 kV на язовир „Малка Мътница“. Проектираният въздушен електропровод е с дължина 60 метра и преминава през стълбова мрежа от 3 бр. стълбове в имот общинска собственост. Електропроводът ще достига до главното табло за осветление и ведонаблюдение на стената на язовир „Малка Мътница“.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-04-14 19:02:50
Температура 10.40°C
Топл. индекс 10.10°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#141 110

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.63 %
PM 2.5 µg/m3 12.17
PM 10 µg/m3 21.38

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай