Велинград - online - Обсъжда се новата наредба за подпомагане на спортните клубове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово

Обсъжда се новата наредба за подпомагане на спортните клубове
Публикувано 2021-03-02 08:41:16 от Темпо

Община Велинград е готова с нова Наредба за реда и условията за финансово подпомагане на спортните клубове и безвъзмездно ползване на общински спортни имоти и съоръжения. Старата наредба се отменя, тъй като през август 2019 година влезе в сила новият Закон за физическото възпитание и спорта и се налагат промени съобразно неговите разпоредби.

Сред причините за отмяната на старата и съставянето на нова наредба е и желанието на спортните клубове за улесняване на процедурите и нова методика за определяне на размера на финансовото подпомагане.
Според наредбата Община Велинград предоставя средства за финансово подпомагане на спортните клубове, развиващи детско-юношески спорт и спорт за всички, учебно-тренировъчна и състезателна дейност, спортно майсторство. Размерът на финансовото подпомагане за спортните клубове се определя на база на постигнатите спортно-технически резултати от състезателите и отборите, спортна база и условия за развитие, както и степента на участие в спортните прояви, организирани от община Велинград. Подпомагат се само спортни клубове, чиито седалища и дейност са на територията на общината.
Право на финансово подпомагане и безвъзмездно ползване на общински спортни обекти и съоръжения имат спортните клубове, които имат поне един треньор с професионална правоспособност и квалификация. Задължително условие за финансово подпомагане на непрофесионалните спортни клубове е изискването за не по-малко от 80% от категоризираните спортисти-аматьори от съответния спортен клуб да са с постоянен или настоящ адрес в Община Велинград. В годината на кандидатстване за финансиране и/или безвъзмездно право на ползване на общински спортни обекти и съоръжения, спортните клубове трябва да са регистрирани и развивали дейност минимум две години преди това. Не се подпомагат спортни клубове, регистрирани като търговски дружества и регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в частна полза.
Критериите за подпомагане дейността на спортните клубове са постигнатите резултати в Международния спортен календар (МСК) и Държавния спортен календар (ДСК), областни и зонални първенства за предходната година. Документите се оценяват от 9-членна Общинска комисия за спорт.
Размерът на финансовата помощ за дейността на спортните клубове се определя от Общински съвет –Велинград, с приемане на бюджета за всяка календарна година. Oбщата сума на средствата за спортните клубове се разпределя по следния начин: 70% от общата сума се разделят по равно между клубовете, останалите 30% се разделят на сбора на точките на спортните клубове и се разпределят по критерии, според сбора на точките на всеки спортен клуб, съобразно Механизма за оценка на спортните резултати. Спортните клубове, получили финансова помощ, подлежат на финансова и оперативна проверка от община Велинград за извършената дейност и разходването на предоставените средства. През 2021 г. бюджетът на общината за спорт е общо 90 000 лева.
Новата наредба определя и реда, по който спортните обекти — публична общинска собственост, може да се предоставят на спортните клубове за безвъзмездно ползване за определено време без търг или конкурс по тяхно искане, след решение на Общински съвет — Велинград и със заповед на кмета на общината.
В момента проектът на наредбата е качен за обществено обсъждане на сайта на общината. Срокът за подаване на предложения и становища от граждани и организации е 19 март 2021 година.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-04-14 19:27:52
Температура 10.10°C
Топл. индекс 9.77°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#112 40

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.63 %
PM 2.5 µg/m3 12.57
PM 10 µg/m3 22.39

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води