Велинград - online - СПОРТНАТА 2020 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

СПОРТНАТА 2020
Публикувано 2020-12-22 09:11:42 от Темпо

Странна и особена беше тази 2020 г. Заради нарасналата зараза от коронавируса и въведените ограничителни мерки и карантините, след 13 март се промени целия обществен живот. Това се отрази и на спортните състезания, като голяма част от тях бяха отменени, отложени или не се проведоха. Въпреки всички забрани и ограничения все пак имаше, макар и по-малко, спортни прояви. В тях се включиха велинградските клубове СК „Атлас“ (ски бягане), ПК „Белмекен“ (плуване), СК „Беси“ (борба, сумо, ММА), СК „Бойни изкуства“, ВК „Велинград волей“, ПК „Делфините“, СКХГ „Диляна“ (художествена гимнастика) – без участия, КСТ „Импулс“ (спортни танци), КСТ „Импулс 2002“ (спортни танци), „Офроуд клуб 4х4 Велинград“, РСК „Хамлет Йовчев”, ПК „Чепинец“ (плуване), ФК „Чепинец“ (футбол). Велинградският клон на Спортния клуб по художествена гимнастика „Диляна“ (Пазарджик) нямаше участия в състезания заради наложените забрани, свързани с КОВИД-19. Момичетата тренираха и се подготвяха единствено през януари, февруари, септември и октомври.


ЯНУАРИ
“Спортни постижения 2019” - под това мото Община Велинград за пореден път връчи награди на спортистите, чиито постижения и резултатите ги наредиха сред победителите през 2019 г. Само 7 спортни клуба бяха предложили своите най-изявени състезатели, които бяха наградени. Спортистите бяха излъчени от треньорите на своите спортни клубове съобразно реализираните през миналата година спортни резултати.

ФЕВРУАРИ
На 8 февруари в Пазарджик се проведе традиционният турнир по плуване „Шампион”, организиран от едноименния клуб и Община Пазарджик. ПК „Чепинец” участва с 22 състезатели, които се представиха отлично, спечелвайки 41 медала: 15 златни,17 сребърни и 9 бронзови.
В местността Узана над Габрово, където е отбелязан географският център на България, от 13 до 16 февруари се проведе Държавно първенство по ски бягане. Организатори бяха Българска федерация Ски и Спортен клуб „Узана 2007“ . Велинградският СК “Атлас” участва с 6 състезатели. Най-силно представяне на държавното първенство записа Лидия Нанова, която спечели два бронзови медала при жените на 5 -километровата дистанция в свободен стил и в преследване с прекъсване. Лидия Нанова зае пето място в интервалния старт класически стил и шесто в спринта при жените.
На 21 и 22 февруари в курорта Юндола се проведе Националното първенство по ски бягане за ученици с нарушено зрение. То се организира за поредна година от Българската параолимпийска федерация със съдействието на Община Велинград.
Във ФК „Чепинец“ беше извършена треньорска смяна. На мястото на предищния треньор Атанас Стоилов застана Николай Байраков. В първата среща от пролетния полусезон велинградчани записаха равенство в домакинството си срещу „Локомотив“ (Септември).
В бюджета на Община Велинград за спорт беше заделена сумата от 90 000 лв. Тя се разпределя на три части. 10 000 лева са определени са издръжка на спортните съоръжения и мероприятия. Както и в предишни години, най-голямата част от сумата - 45 000 лева, получава Футболен клуб „Чепинец“. Между останалите ргистрирани спортни клубове в общината се разпределя остатъкът от 35 000 лв.

МАРТ
Кметът на община Велинград Костадин Коев във връзка с разпространението на КОВИД-19 подписа заповед за преустановяване на посещенията на културни и спортни мероприятия и на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. При неизяснени обстоятелства неочаквано намериха смъртта си треньорите по плуване и ръководителите на ПК „Белмекен“ Велчо Клешков и Йорданка Пенина.

Предвиденият за провеждане от 3 до 5 април III Офроуд събор, чийто домакин е велинг
радският клуб, също беше отменен. БФС реши първенствата в аматьорските групи да не се доиграват. За първенствата от Четвърта лига, където играе и „Чепинец“ (в „А“ Регионална група – Пазарджик) за крайно се приема класирането се приема това, което е към момента на въвеждането на извънредно положение. „Чепинец“ заемаше трето място след изиграването на 17 кръга от първенството преди неговото прекратяване.

МАЙ
КСТ „Импулс 2002“ намери начин как да поддържа физическата и спортна форма на своите състезатели. При спазване на всички ограничителни мерки тренировките се провеждаха на открито в „Боров парк“.

ЮНИ
От 26 до 28 юни във Велинград се проведе III Офроуд събор “Велинград 4х4 и Приятели”, който беше определен от участниците като най-мащабното офроуд събитие в страната за тази година. С всяка изминала година съборът става все по-привлекателен и интересът към него расте, като привлича все повече участници и гости. Тази година пристигна и екипаж от Италия.


Продължава в следващия брой

Офроуд съборът през юни бе най-мащабното спортно събитие във Велинград през 2020 г.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 70.61 %
PM 2.5 µg/m3 35.19
PM 10 µg/m3 37.53

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica