Велинград - online - Обектив 22.08.05 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Обектив: Обектив 22.08.05
Публикувано 2005-08-23 09:34:57 от темпо

ЛАБОРАТОРИЯ Микробиологичната лаборатория във Велинград най-после заработи отново и нуждаещите се пациенти могат да си спестят пътуването до Пазарджик за правене на изследвания. Лабораторията поднови работата си в помещенията в сутерена на бившата поликлиника.

ПОМОЩИ 4971 молби с искане за отпускането на енергийни помощи за отопление с твърдо гориво са подадени до момента в “Социално подпомагане. Срокът за подаване на заявление за отпускането на този вид помощ е до 31 август. Приемът на молби от желащите да получат помощ за отопление с ел. енергия ще започне от 1 ноември.

ВОДА Със заповед на директора на РИОКОЗ в началото на миналата седмица бяха спрени от експлоатация цеховете за бутилиране на минерална вода “Акварекс В” АД и “Акварекс” ООД. Пробите от тези два обекта са показали отклонения по микробиологични показатели. Нестандартна е била също водата от база № 3 в кв. Лъджене и хлебозавода във Велинград –централно водоснабдяване. Производството на хляб е с намален капацитет, а водоснабдяването се извършва с водоноска. Без отклонения са минералната вода на “Вельова баня”-база №3, помпена станция “Витоша” и ул. “Юндолска” в кв. Лъджене, както и пробите от кафе-аперитив “Мейгън” в кв. Чепино. Анализите на проби от води във Велинград продължават.

СЪБОР Ежегодният голям събор, който се провежда в местността Юндола и който беше предвиден за 21 август (неделя) се отложи за неопределено време. Причината е бедственото положение в общината.

КАТ Пиян шофьор с 3.75 промила алкохол в кръвта задържаха при проверка велинградските автоконтрольори. Спас. Е карал своя ВАЗ в нетрезво състояние.Срещу пияния водач е образувано бързо полицейско производство, като същият е задържан за 24 часа в РПУ.

ТЕАТЪР На 19 август (петък) в салона на читалище “Васил Левски” в кв. Каменица гостува самодеен театрален състав от град Ветрен. Бе представена комедията на Ст.Л. Костов “Женско царство”. Постановката предизвика голям интерес сред обществеността и гостите на града.

ГОСТ През изминалата седмица на почивка във Велинград бе известният шахматист Веселин Топалов. Той бе отседнал в хотел “Двореца”, като освен подготовка за предстоящото през септември световно първенство, провеждаше и редица процедури за физическа и психическа отмора.

ЗАПОВЕД На 17 август врид кметът Атанас Водев издаде заповед, с която разпореди да се почистят речните корита и да се осигури проводимост на речните русла на реките Чепинска, Луковица и Еленка и дере Власа. Определени са конкретни отговорници за отделните райони. Заповедта разпорежда почистване на мостовите съоръжения от наноси, както и на седемте зони на заустване на градските канализационни колектори. Изнесените наноси от речните корита ще се насипват като защитни диги. Заповедта е с предварително изпълнение с цел опазване живота, здравето и имуществото на населението.

СЪЧУВСТВИЕ Председателката на партията на българските жени Весела Драганова е изпратила до врид кмета на община Велинград писмо, с което изказва съпричастност и съчувствие заради сполетялото ни природно бедствие. Депутатката от НДСВ уверява, че община Велинград може да разчита на нейната лична подкрепа за преодоляване на последствията. Екипът на фондация “Всяко Дете” във Велинград и петима доброволци се включиха в почистването на ичилище “Г. Бенковски”, което е сред най-засегнатите от наводнението. Фондацията закупи и препарати за почистване и дезинфекция на сградата.

БАЛЧИК На 17 август по покана на врид кмета Ат. Водев на посещение във велинград бяха общински съветници от Балчик. Те дариха 1070 лева, събрани от служители на общината и общински съветници от Балчик. Това е второто дарение от община Балчик за пострадалите от наводненията в нашата община, след като първо бяха дарени 7000 лева, дрехи и одеяла. Освен това се очаква Общинският съвет на Балчик да одобри предложението 20 деца от пострадали семейства от Велинград да почиват на море в Балчик.

ХЛОР Във връзка с извършената дезинфекция с хлорна вар в ниските етажи на пострадалите от наводнението къщи е възможно да се усеща остър мирис, който не застрашава живота и здравето на хората. Отделилият се хлорен газ е опасен само в големи количества. За извършване на дегазация се препоръчва използване на 5-процентен разтвор на оцет във вода. Задължително е цялостното проветряване на помещенията, където е извършвано хлориране.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.69 %
PM 2.5 µg/m3 29.04
PM 10 µg/m3 31.51

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води