Велинград - online - Безценен опит и нови приятели за НПГГС „Христо Ботев“ в Италия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· Приключение в библиотекатa
· Деца отбелязаха Международния ден на толерантността
· Предпазиха куполите на църква от корозия
· На театър в Ракитово
Tuesday, November 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.11.2022
· Камион с дърва и куп аварии оставиха половин Лъджене без вода
· В община Велинград: 15.9 висшисти, 1.5% неграмотни, 21.5% безработни
· ПРЯКА РЕЧ: Къде изчезна кристалният полилей от читалището в Каменица?
· С пари за магистрала „Хемус“ е купен хотел във Велинград
· Община Велинград купува автомобили с поръчка за 90 000 лева
· Вторият етаж на Детско отделение е изцяло обновен
· Първи дарения на детски книжки за Детско отделение
· Защитените територии: природно богатство, което трябва да пазим и популяризираме
· КРИМИ ХРОНИКА 15.11.2022
· НЧ „Васил Левски-1904“ откри сезона с благотоворителен концерт
· Малки обяви: 15.11.2022
· Николай Урумов представя нов прочит на „Службогонци“
· За пещерите на Ракитово - образователно и практично
· Футболните отбори на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ спечелиха три финала
· „Чепинец“ е втори след изиграни 8 кръга

Безценен опит и нови приятели за НПГГС „Христо Ботев“ в Италия
Публикувано 2019-11-26 09:46:54 от Темпо

Поредният успешен проект „Изграждане на практически компетенции за устойчиво управление на горите“ по програма „Еразъм +“ реализира екипът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Практическото обучение се проведе в продължение на 28 календарни дни (30 август – 27 септември) в град Болоня, Италия. В него взеха участие 20 ученици на гимназията, преминали преди това три етапа на подбор, езиков онлайн курс по английски език, тематична и културна подготовка.
Техни ръководители по време на практическия стаж в Италия бяха преподавателите по професионална подготовка инж. Ирина Ачева и инж. Филип Устабашиев. Партньор на НПГГС „Христо Ботев“ от италианска страна бе неправителствената организация „Net in Action“, работеща на местно, национално и международно ниво за повишаване на компетентностите и квалификацията на младите хора. Не трябва да се пропуска и активното съдействие по проекта, оказано от страна на експертите от Центъра за развитие на човешките ресурси.
Целите на проекта са надграждане на знанията и уменията на учениците в областта на устойчивото управление и стопанисване на горите, повишаване на езиковите и интеркултурните умения и създаване на международно партньорство и сътрудничество.
Програмата на българската група по време на визитата в Болоня бе изключително разнообразна, динамична и ползотворна. Тя включваше обучение на територията на 1 природен резерват, 4 регионални парка, 4 парка със защитени зони в тях и 3 зони за екологично равновесие от мрежата НАТУРА 2000. Освен това по време на визитите си групата от НПГГС „Христо Ботев“ осъществи контакт и с представители на WWF Болоня, екологичните организации Sustenia и LEGAMBIENTE, с доброволци от GEV – Екологичен гвардейски корпус и други. В програмата бе включено и посещение на Центъра за лечение на диви животни „Монте Адоне“.
Българската група имаше и вълнуваща среща с д-р инж. Клаудио Каваца от Службата за защитените територии, гори и планинско развитие в регион Емилия – Романя. Лекцията на преподавателя от Университета в Болоня премина при повишен интерес сред аудиторията. Активното и компетентно участие на ученици и учители от НПГГС „Христо Ботев“ по основните теми, определено оживи дискусията, предизвика задоволство и заслужи висока оценка от нашия авторитетен събеседник.
Българската група посети и Института за професионално образование „Ариго Серпиери“ – единственото учебно заведение в Болоня, подготвящо кадри в областта на селското и горското стопанство. Там нашите ученици бяха запознати с образователната система в Италия, имаха възможност да общуват със свои италиански връстници и да разгледат материалната база на училището. Гостоприемни домакини бяха директорката проф. дсн Тереза Д`Агуано и преподавателите Силвия Джианели (ботаника) и Джузепе Копета (английски език).
Групата от НПГГС „Христо Ботев“ се пренесе и във виртуален сблъсък с епохата на Антропоцена - мултимедийно изследване, което документира чрез най-модерни технологии незаличимия човешки отпечатък върху Земята.
Много емоционално преминаха и организираните посещения по проекта във Венеция и Флоренция. Всички останаха безкрайно възхитени също от ежедневието и забележителностите в Болоня. Групата от ученици покори с лекота и най-високата наклонена средновековна кула в света – Азинели, висока 97,2 м.
По време на престоя си в Италия групата от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград бе настанена в луксозното за българските стандарти студентското общежитие „Терцо Миленио“. Закуската се провеждаше в 4-звездния хотел „Амадеус“. Там бе настанен целия национален отбор по спортна стрелба на Италия по време на провеждащото се в Болоня Европейско първенство в този спорт. Обядът и вечерята за нашите ученици и учители бе планирана в популярната пицария „Рандаджио“.
Огромна заслуга за образцовата организация на италианска земя има главният координатор на проекта и представител на партньорската организация „Net in Action“ Лили Калибацева. Българката се отличи с перфектно владеене на английски и италиански език и се погрижи групата от НПГГС „Христо Ботев“ да се чувства максимално добре по време на престоя си в Болоня.
Изпълнението на дейностите по проектите от програма „Еразъм+“ и високата международна оценка, дават увереност, че НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград ще продължи да повишава качеството на обучение в модерна образователна среда, за да се постигне максимално разкриване на творческия потенциал и интереси на ученици и на учители.
Следващото предизвикателство за училището по програма „Еразъм+“ ще бъде вече спечеленият проект „Мобилност за устойчиво горско стопанство“. Практическото обучение ще се проведе в гр. Лайпциг, Германия през 2020 г.
Филип Устабашиев

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 52.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.38
PM 10 µg/m3 22.82

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica