Велинград - online - Новият мандат тръгна с консенсус 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.11.2022
· В годината на местните избори такса смет остава без промяна
· Политическа математика: Хартиените бюлетини - разровиш ли ги, ще мирише
· Ремонтът на ул. „Бачо Киро“ е напът да взриви търпението на хората
· В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
· СХР алармира за лошото състояние на пътя Велинград - Варвара
· Общинската болница погаси половината от наследения дълг и получи отсрочка от НЗО
· Комисия подготвя Областна аптечна карта
· Различният час на класа
· Образование отвъд граници
· КРИМИ ХРОНИКА 22.11.2022
· Малки обяви: 22.11.2022
· Монтирани са първите 9 пейки в парка на болницата
· Ракитово посреща Коледа с базар и ледена пързалка
· Във Велинград се проведе семинар на медицински специалисти и здравни медиатори
· „Чепинец“ натрупа нови три точки в актива си
· Изключително представяне на плувеца Антон Тупаров
· В ПК „Белмекен“ трупат медали и опит
· „Велинград волей“ започна участието си в първенствата
· 24 училищни отбора на старта на волейболния турнир

Новият мандат тръгна с консенсус
Публикувано 2019-11-12 09:11:01 от Темпо

Седмият кмет на Община Велинград - Костадин Коев и осмият Общински съвет след 10.11.1989 г. започнаха своя 4-годишен мандат. Това стана на 11.11.2019 г. - празника на Свети Мина.
Тържествената сесия на 11 ноември започна в присъствието на народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков и на областния управител Стефан Мирев. Гостите получиха букети с гербери, а множеството стана на крака за химна на Република България. Голямата зала на общината бе пълна с общински служители и граждани.
Врид кметът Светла Томова определи пълната зала като израз на доверието, което жителите на общината дадоха на новия кмет К. Коев и новите съветници на изборите на 27 октомври. В приветствието си г-жа Томова припомни посланията за надграждане на постигнатото и превръщането на Велинград в още по-проспериращ европейски град и подчерта, че сега очакванията и залогът са още по-големи. Първият 4-годишен мандат на кмета Костадин Коев и неговия екип беше предизвикателство и изпитание, но вложеният труд е възнаграден. Днес тук са победителите, които ще положат клетва, каза г-жа Томова и пожела на всички през новия 4-годишен мандат работата за каузата Велинград да бъде още по-успешна.
Натали Видаркинска, председател на Общинската избирателна комисия, прочете решенията за избор на кмет на общината, 8-те кметове на кметства и 29-те общински съветници. Тя пожела на всички тях ползотворна работа и успешен мандат.
Като най-възрастен общински съветник Екатерина Каферинова прочете тържествената клетва, която бе произнесена от всички кметове и съветници. След това те подписаха клетвените листове и областният управител Стефан Мирев обяви процедурата за приключила.
В началото на своя седми мандат като съветник Екатерина Каферинова най-после получи възможността да открие първото заседание в качеството на най-възрастен съветник. Тя каза, че 24 години от нейния живот са минали в тази зала и е готова да помага с житейския си и професионален опит за развитието на общината. Като историк по образование г-жа Каферинова се обърна към колегите си съветници с известните думи от надписа на хан Омуртаг заради вложената в тях мъдрост: да не забравят какво и защо правят, какви решения гласуват и как ще бъдат оценени. 30-те години на демокрацията бяха трудни, но независимо от това Велинград промени облика си към добро - стана СПА столица на България и на Балканите, празнува 70 години като благословен и вечен град. Като основни задачи пред новите управници тя изброи: Велинград да продължи да се развива като туристически център, да се подобри инфраструктурата и водоснабдяването, да се намерят верните решения за обекти-символи, да се развива културен туризъм. От позицията на 24-годишния си опит Екатерина Каферинова подчерта, че ако съветниците искат да свършат работа и да бъдат полезни за общината, то трябва да спрат с конфронтацията и да заложат на диалога, да имат различни мнения, но конструктивни, а не напук. В лицето на кмета К. Коев имаме човек, който е доказал, че търси диалог с всички, каза Ек. Каферинова и му пожела здраве и много търпение. А към съветниците се обърна с пожеланието: “Дано тези след нас помнят стореното от нас!”.
Вслушвайте се в проблемите на жителите на общината и търсете решения, за да оправдаете доверието на обществото във вас, препоръча областният управител Стефан Мирев. Той определи Велинград като едно от най-красивите места в нашата област, в което християни и мюсюлмани съжителстват в мир и разбирателство. Ключовата дума за община Велинград е туризъм и Областната управа ще подкрепя всички инициативи в тази посока, защото това е бъдещето. Стефан Мирев подари на кмета Костадин Коев писалка с пожелание да подписва с нея важни за общината договори и решения.
Словото на кмета Костадин Коев бе привествано с аплодисменти от залата. Г-н Коев сподели, че осъзнава, че полученото на изборите доверие е оценка за 4-годишната му работа и че това носи огромна отговорност да довърши започнатото и да надгражда. Ще оправдая тази отговорност с много работа, каза кметът. Той подчерта, че в кампанията е бил кандидат за кмет от ПП ГЕРБ, но след полагането на клетвата е кмет на всички жители на общината, които никога не е делил и оценявал по политически, етнически или религиозен принцип. Изминалите 4 години са го научили, че най-важни са реалната преценка за даден проблем, доверието на гражданите и институциите и многото работа. В следващите 4 години отново ще заложи на прозрачност и конструктивен диалог по важните за обществото теми. Кметът благодари за подкрепата към него като човек и стопанин на община Велинград и пожела заедно да продължим напред за доброто на всички и за бъдещето на нашите деца.
Част от празничната сесия бе и рожденият ден на току-що положилия клетва като съветник от ГЕРБ Емил Моллов. След като получи цветя и подаръци, г-н Моллов напомни на колегите си “Приказка за стълбата” на Христо Смирненски и ги призова да не гледат живота на хората с розови очила, да помнят откъде са тръгнали и да помагат жителите на общината да живеят по-добре.
Първата задача на новия Общински съвет бе избор на председател. За целта бе избрана 7-членна комисия с председател Сашка Целева, която да проведе тайния вот. Предложението за председател бе само едно и дойде от най-голямата група на ГЕРБ. Цветанка Попова предложи за поста Елисавета Сариева с аргумента, че тя е ерудирана, добра, отзивчива, ще върши работата всеотдайно и ще оправдае очакванията. От залата не постъпи друго предложение и г-жа Каферинова се пошегува, че ситуацията е като с главния прокурор Иван Гешев. Де факто в близо 30-годишната история на Общински съвет - Велинград за първи път се гласува само една кандидатура за председател, което породи и шегата, че и тук, както при избора на кмет, няма да има балотаж.
Елисавета Сариева бе избрана на председател на Общинския съвет с 20 гласа “за”, 2 “против” и 7 недействителни бюлетини. Обичайно изборът на председател показва какво ще бъде мнозинството в местния парламент, но засега отговорът на този въпрос не получи ясен отговор и ще стане ясен на следващата сесия.
Новият председател на Общински съвет - Велинград Елисавета Сариева е преподавател по английски език в Основно училище “Неофит Рилски” в кв. Чепино. Това е първият й мандат като общински съветник. Г-жа Сариева благодари на общинските съветници за доверието. Избрана бе временна комисия, която ще подготви правилника за работа на Общинския съвет.
След финала на тържествената сесия в кабинета на кмета, в присъствието на много гости, бе отслужен водосвет за здраве и успех от четирима свещеници от местните църкви. Г-н Коев получи ключа на града от деца, а с емоционална реч врид кметът Светла Томова му предаде кметската огърлица като символ на властта. Кметът Костадин Коев за пореден път благодари и обеща да работи за просперитета на общината.
Наред с встъпването в длъжност на новите кметове и съветници датата 11.11.2019 г. е важна за Велинград и по още една причина, защото същия ден във Върховния административен съд бе поредното съдебно заседание по казуса с волфрамовата мина. Изборите приключиха, време е за работа, работа, работа... И дано тази работа да е в полза на всички хора, които живеят в община Велинград.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.47 %
PM 2.5 µg/m3 28.64
PM 10 µg/m3 43.94

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай