Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.07.18 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.07.18
Публикувано 2019-07-30 09:07:22 от Темпо

ИМУЩЕСТВО С 18 гласа „за“ бяха приети изменения в Наредбата за управление на общинското имущество. Измененията са свързани с възможността за решаване на проблеми, свързани с имоти, предвидени за отчуждаване за публични нужди, за които има сериозен обществен дебат за придобиване. „Против“ и „въздържал се“ гласуваха 6 съветници от „Бъдеще за община Велинград“, МК „Патриоти“ и МК „Заедно за Велинград“.


УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ Общинският съвет утвърди списък на защитените и средищните детски градини и училища за новата учебна заведения. Със статут на защитени ще бъдат детските градини в Света Петка и Грашево и училищата в Абланица, Бирково, Грашево, Кръстава, Пашово и Света Петка. Същите учебни заведения с изключение на градината в Грашево ще бъдат и средищни.

МАЛОМЕРНИ В три училища във Велинград през новата учебна година ще има маломерни паралелки. Недостигащите бройки ученици ще се дофинансират от бюджета на училищата, а не от бюджета на общината. В СУ „Св.св. Кирил и Методий“ маломерните паралелки ще бъдат 3, в СУ „Васил Левски“ – 1 и в ОУ „Христо Ботев“ – 2.

КОМИСИЯ Гласувана бе промяна в състава на Местната комисия за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. На мястото на Иван Пукнев в комисията ще работи Димитрия Кафеджиева като представител на ОА. В комисията са още съветниците от ГЕРБ Л. Перчинков, С. Целева и Б. Пашева.

ЛИВАДИ Определени бяха годишните начални наемни цени за ливадии пасища в землищата на Велинград и селищата на територията на общината. За ливади и пасища VIII-X категория цената ще бъде 8 лева. За същите категории ниви цената е 12 лв.

ХРАМОВЕ Общинският съвет даде съгласие за изменение на плана за регулация и образуване на парцел за построяване на православен храм в триъгълната градинка на бул. „Съединение“. Храмът ще бъде с площ 225 кв.м. Статут на имота се променя от публична в частна общинска собственост. По искане на църковното настоятелство на храма „Света Троица“ бе гласувана и процедура за образуване на урегулиран поземлен имот в местността „Начовото“ с предназначение за параклис. Имотът е с площ от 200 кв.м.

ВОДОПРОВОД По искане на „Хотел Холдинг“ ООД, собственик на поземлен имот в местността „Вельовица“, бе разрешено изработването на проект за трасета на подземни водопровод и канализация по улица „Гоце Делчев“ във Велинград. Дължината на новото трасе за водопровод в регулация е 105.2 метра, а извън регулация 162.4 метра, а дължината на трасето за канализация съответно 108.4 и 158.1 метра.

ЮНДОЛА Общинският съвет даде съгласие за образуване на 6 зони за търговия в дните на традиционния събор на Юндола. Определени бяха 3 зони за поставяне на атракции и други три зони за маси и колички за търговска дейност. Събирането на таксите ще се извършва от общинското предприятие „СИП и ТИЦ“.

МИНЕРАЛНА ВОДА Разрешено бе изработването на проект за трасе на нов водопровод за минерална вода, който ще започва от общинския водопровод „Чепино“ и ще преминава по ул. „Цар Самуил“ до парцела на общинската болница. Общата дължина на трасето е 845 метра. През юни 2019 г. „МБАЛ-Велинград“ е получила разрешително за водоползване от Басейнова дирекция – Пловдив. Разрешеният дебит е 1 литър/секунда, а разрешеният годишен воден обем 31 536 куб. м. Минералната вода ще се ползва за новия балнеологичен сектор към лечебното заведение.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 91.60 %
PM 2.5 µg/m3 30.59
PM 10 µg/m3 57.57

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай