Велинград - online - Обещано: Проблемите с водата в Каменица свършват на 15 август 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Обещано: Проблемите с водата в Каменица свършват на 15 август
Публикувано 2019-07-23 09:27:32 от Темпо

Обещанието е на кмета Костадин Коев и бе дадено по време на бурната среща, която се проведе вечерта на 15 юли в залата на читалището в кв. Каменица. От страна на общината с кмета участва и зам.-кметът С. Томова, а от квартала около 60 граждани. Срещата бе минути след приключване на извънредната сесия, на която бе освободен досегашният управител Георги Мяшков и на поста бе назначен Цветан Сотиров. Въпреки това не дойдоха нито съветници, нито представител на „ВКТВ“.

Очаквано дебатите бяха бурни, изказванията на висок тон и без изслушване, напрежението високо. Кметът К. Коев опита да започне изказването си с това какво е заварил във ВиК сектора в началото на мандата си, но бе категорично прекъснат от залата с аргумента, че за всички е било ясно, че ситуацията е тежка и затова хората са го избрали да я оправи.
„Тупате топката, г-н Коев!“, опонира Мария Рангелова. Тя настоя, че всеки градоначалник трябва да има програма с приоритети и ако приоритет е водоподаването, то е трябвало да започне с решаване на проблема в кв. Каменица.
От залата се чуха въпросите защо досега нищо не се направи и колко мандата трябва да чакаме. Кметът изборои свършената досега работа: изграждането на новия водоем „Нежовица“, на близо 10 километра нова водопроводна мрежа в Каменица, полагането на тръби с по-голямо фи от досегашното, зонирането на улиците, превключването на новия довеждащ водопровод „Дюкера“ и др. Думите му обаче бяха посрещнати с реплики, че от всичко изброено ефект няма, защото каменчани нямат вода.
Община Велинград е изключително неподготвена по този проблем, хората качиха вода на Мачу Пикчу, вие не можете да осигурите вода за Каменица, заяви Калина Янева от Пазарджик. Тя попита кой е представителят на общината в Общото събрание на общинското дружество „ВКТВ“ и получи отговор от зам.-кмета Светла Томова, че Общинският съвет е Общото събрание на фирмата (?!). Г-жа Янева постави и въпрос има ли общинското ръководство план Б за излизане от кризата. Кметът Коев отговори, че план Б е изграждането на втори водопровод от Клептуза. Това отклони разговора към другата гореща тема, поставена от Калина Янева: как общината допусна извор Клептуза да остане извън защитената територия и да стане урбанизирана територия според новия кадастрален план и Общия устройствен план. Светла Томова обясни, че кадастралната карта се прави не от общината, а от държавната Агенция по кадастъра, на което Калина Янева опонира, че общината не е използвала правото си да обжалва и така е оставила да влезе в сила. Ккметът също не съгласи и за пореден път разви тезата, че общината е собственик само на езерата и парка, а защитената зона е държавен горски фонд. Той заяви, че по нареждане на премиера ще има пари за изграждане на алтернативен водопровод Клептуза 2.
Общинският съветник Радослав Петаков попита защо са отпуснати 500 000 лева общински пари за шадравани и колко водопроводи е можело да се направят за тази сума. Отговорът на кмета: за фонтана на централния площад са отпуснати 315 000 лева от правителството като целева субсидия, която не може да се харчи за друго. За 90% от хората приоритет е водата, защо приоритет трябва да е центърът, попита Мария Рангелова.
Много от гражданите поставиха остро темата кой контролира ремонтите, защо водоем „Нежовица“ потече, защо се казва, че е направено зониране, за да се изолират авариите, но когато има такива, то спира водата в голяма част пот квартала. По темата със зонирането се работи, обясни К. Коев.
Имаше и опити да бъде защитен кметът Коев, който взима присърце темата за водата в Каменица. Но млада жена обобщи ситуацията с думите, че я е срам в XXI век да моли за вода и че каменчани са стигнали дотам да молят да се пусне поне водата в уличните минерални чешми, за да има поне откъде да пълнят тубите. Само че и тези чешми са пресъхнали, защото общината раздаде минералната вода в Каменица на хотели в другите квартали и сега хората нямат вода, а хотелите не протестират заради безводие.
Резултатът от срещата: кметско обещание, че след 15 август 2019 г. проблеми с водоподаването в Каменица няма да има. И още един очебиен резултат: предизборната кампания не само започна, но вече върви на висока скорост.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.12
PM 10 µg/m3 27.57

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води