Велинград - online - Младежи трошат в паркове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

Младежи трошат в паркове
Публикувано 2019-07-16 08:59:11 от Темпо

На 8 юли двама велинградчани бяха задържани от полицията, след като са изпочупили осветителни лампи, пейка и чешма в централния парк на града. От пресцентъра на полицията съобщиха, че към мястото незабавно са насочени полицейски патрули. Задържани са Д.З. на 23 г. и Г.К. на 20 г., които са останали в ареста за 24 часа. След задържането общинското ръководство благодари на служителите на РУП-Велинград, за адекватната намеса и бързото залавяне на нарушителите на обществения ред. От общината отправиха призив към гражданите да подават сигнали за подобни вандалски прояви и да не бъдат безразлични към тях, защото в това имущество са вложени парите на всички нас. И напомниха, че средата, в която живеем, зависи от всеки един от нас.

След два дни, на 10 юли, други двама тийнейджъри бяха задържани за извършени от тях вандалски прояви във Велинград - счупили шест осветителни тела от парка на „Вельова баня”. Извършители на посегателството са момчета на 18 и 16 години. С тях работи инспектор от „Детска педагогическа стая”, а за случилото се е образувано полицейско производство.
Това не са нито първата, нито последната проява на вандализъм във Велинград. Само преди десетина дни бе бутната чешмата пред градинката срещу къщата на Н. Гяуров на ул. “Хан Аспарух”. Преди седмица писахме за изпотрошените огради около възпоменателния кръст, които бяха направени и боядисани с толкова любов и грижа от доброволци (Тук е мястото да отбележим, че оградите вече са възстановени!) Гледките на преобърнати кошове, счупени лампи, изпотрошени беседки, купища семки и шишета от алкохол са нелицеприятната “запазена марка” на Боров парк. Масово се изкореняват и крадат цветя, храсти и дръвчета от зелените площи - последният случай е от миналата седмица в центъра на Каменица, където общината превърна фонтана при паметника на Вела Пеева в цветна леха.
Общината вече сложи камери на доста от най-невралгичните места и на тях могат да се видят интересни неща. Преди повече от месец камера на централния площад “Николай Гяуров” засече как група младежи се забавлява около новия фонтан, а “най-смелият” влиза във водата, което първо е опасно заради ел. ток и второ е забранено. През последните дни стана популярно видеото, което показва как голям автобус прави “кръгчета” на площада, все едно това е автогара (Между другото през центъра на Велинград преди години наистина минаваха автобуси, но това са отминали времена!).
Накъдето и да погледнем в нашия град, примерите за пълно незачитане на нормите за обществен ред са безчет. Изброяването може да продължи: коне и крави по улици и паркове; каруци без регистрация; отпадъци, захвърлени в реки и гори; паркове и площади, превърнати в паркинги - “светъл пример” в това отношение дават общински служители и съветници (?!); изпочупени детски площадки; миене и пране на минералните чешми, при което масово се хвърлят отпадъци; запалени кошове за смет; музика, шум и фойерверки от хотели и заведения в забранената за това част от нощта и още, и още...
Не може всеки сантиметър от града да е под видеонаблюдение! Няма да стане и само с призиви срещу вандалите. Общината има отдел “Инспекторат”, има наредби, а заедно с полицията имат властта и отговорността да контролират и да наказват. В крайна сметка редът започва от възпитанието, но се гарантира от институциите.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 91.32 %
PM 2.5 µg/m3 31.50
PM 10 µg/m3 59.63

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай