Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.06.18 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.06.18
Публикувано 2019-07-02 09:02:15 от Темпо

„ВКТВ“ След редовното заседание на Общински съвет – Велинград на 27 юни съветниците се събраха в малката зала на общината по покана на кмета Костадин Коев. При закрити врата са разисквани проблеми, свързани с работата и управлението на общинската фирма „ВКТВ“.


РЕШЕНИЯ Отчетено бе изпълнението на решенията на Общинския съвет за периода 01.11.2018 – 30.04.2019 г. Поредица от решения са все още в процедура на изпълнение заради наложена възбрана върху имотите.

МИГ Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства по процедурата „МИГ Белово, Септември, Велинград – повишаване качеството на живот на хората в неравностойно положение“. Проектите се финансират от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

ДАРЕНИЕ 5 микрофона и 4 броя кабели за микрофони дарява общината на музикалната школа „Звънче“ с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви. Съветниците подкрепиха решението единодушно, за да подпомогнат работата на школата.

ИЗМЕНЕНИЕ И на тази сесия бяха гласувани изменения в Програмата за капиталови разходи. Отнети бяха 112 600 лева от обект „Асфалтиране на ул. „Георги Кирков“ от кръговото кръстовище до разклона за Драгиново“. Сумата бе разпределена за цялостно асфалтиране на ул. „Йорданка Чанкова“. Средства в размер на 159 567 лева от продажба на общински земи бяха разпределени да подмяна на водопровод за минерална вода в Драгиново, изграждане и монтаж на подиум на сцената на площад „Н. Гяуров“, полагане на бордюри и асфалт на ул. „Димитър Мечев“, „Самуил“ и „Боляри 1 и 2“.

ПЕТНА Във връзка с подадени искания от собственици и ползватели на търговски обекти Общинският съвет одобри петна за търговия, които да се ползват за срок от 1 календарна година. По предложение на Комисията по туризъм отпаднаха 2 петна за поставяне на кафемашини в централната градска част. Срещу узаконяването постфактум на вече поставени кафемашини се изказаха Александър Даскалов и Радослав Петаков. Г-н Даскалов критикува общината, че вместо зелени площи в центъра положението е по-лошо от битпазар. Кметът Костадин Коев върна топката към Общинския съвет, като каза на съветниците, че те са принципал на общинската собственост и могат да дават предложения. Зам.-кметът Атанас Палигоров заяви, че всички търговци си плащат, на което Ал. Даскалов опонира, че имало хора, които за 4 години не били платили нито стотинка за ползването не са десетки, а на стотици квадратни метри общинска площ. Зам.-кметът потвърди, че има такава фирма, но не я назова. Никола Делиев напомни, че вече дълго време се отлага инвентаризацията на местата за паркиране пред хотели, от които общината може да печели. Инспекторатът си е свършил работата и се плаща, каза Атанас Палигоров.

ОУП От дневния ред бе оттеглена точката за одобряване на окончателния проект на Общия устройствен план. Председателят на Общинския съвет Али Мареков обяви, че е нужно още едно съгласуване на плана.

ДРУЖЕСТВА Представен бе актуален списък на търгжовските дружества с общинско участие и техните адреси. Никола Делиев поиска за следваща сесия по-подробна информация за дяловото участие на общината и финансовите резултати на дружествата. Той пожела този Общински съвет да скъса Гордиевия възел за поне едно от търговските дружества и да се мисли как общината да спечели, като продаде своите дялове.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.05 %
PM 2.5 µg/m3 21.32
PM 10 µg/m3 27.00

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай