Велинград - online - За десети път изгря “Дъга над Клептуза” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

За десети път изгря “Дъга над Клептуза”
Публикувано 2019-07-02 08:42:13 от Темпо

Преди 10 години се роди “Дъга над Клептуза” - фестивал за млади изпълнители на популярни песни. Дотогава в нашия град не бе провеждан музикален конкурс от такъв ранг. В продължение на десетилетие “Дъга над Клептуза” откри и даде път на много таланти, сложи Велинград на картата на песенните фестивали в България, спечели авторитет и приятели.

Десетото издание на “Дъга над Клептуза” се проведе от 28 до 30 юни 2019 г., за първи път извън програмата на Празниците на културата. Откриването бе на сцената на НЧ “Отец Паисий-1893”, където се състояха и конкурсите за всички възрастови групи. Начало на фестивала даде заместник-кметът Светла Томова, която подчерта, че проявата е вече традиционна и отправи специална благодарност към организаторите: Община Велинград, ЦПЛР-ОДК, ДЮВИШ “Звънче”, ВГ “Караоке” и КСТ “Импулс”. Привествие към участниците и гостите отправи и Катерина Мирчева, директор на ЦПЛР-ОДК. Поздрав с музика изпълниха деца от “Звънче” и Калоян Прегьов на саксофон, а с танц формацията към ОДК.
Тази година фестивалното жури бе с председател композитора, диригент и наш съгражданин Васил Делиев и членове композиторите Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки. Смисълът на фестивала е в срещите, в сътрудничеството, в помощта, която ние като професионалисти можем да окажем на младите таланти, каза Васил Делиев и пожела успех на певците във всички 5 възрастови групи.
В петък на сцената на площад “Николай Гяуров” започна и конкурсът за съвременни танци, който от миналата година е част от програмата на “Дъга над Клептуза”. Наред с домакините от КСТ “Импулс” с ръководител Мая Кондарева във фестивала се включиха танцови формации, двойки и изпълнители с разноабразна програма. Журито присъди две награди Гран при, спечелени от танцови клубове от Пазарджик.
След двата напрегнати фестивални дни на 30 юни бяха обявени и победителите. Гала концертът в неделя бе открит с изпълнения на младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК. Кметът Костадин Коев даде висока оценка на фестивала, който всяка година увеличава своята популярност и тази година събра във Велинград млади певци и танцьори от 13 български града. Кметът благодари за труда и усилията на организаторите и за професионализма на журито. Той връчи най-голямата награда - Гран при на Мария Божинова, IV възрастова група, от Петрич, с музикален ръководител Таня Точева.
Наградата за музикален ръководител от “Дъга над Клептуза” заслужи Анита Илиева, а грамоти получиха всички ръководители на деца и групи. От името на Ротари клуб - Велинград кметът поднесе награди на велинградските участници - “Звънче”, “Караоке” и “Импулс”.
Журито бе щедро на награди, а много от тях бяха спечелени от певци от Велинград. Пълна кошница с медали за ДЮВИШ “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви: в първа възрастова група сребърен медал за Дарина Лагадинска; във втора възрастова група злато за Кристина Маркова, сребро за Гергана Мечева и Костадин Мирев, бронз за Христина Гагова; в трета група сребърни отличия за Калина Деспотска и Михаела Нанова и бронзови за Ванеса Баева и Сабрина Хаджиева; в четвърта възрастова група злато за Николата Сачкова и бронз за Венелин Каленов. При дуетите златни медали за “Звънче” завоюваха Красимира Маркова и Костадин Мирев, Калина Деспотска и Александър Дамянов, Венелин Каленов и Николета Сачкова, както и квартет “Звънчетата”.
Вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева спечели бронзов медал при дуетите с изпълнението на Ани Ушева и Мария Лекова и сребро за квартет “Инфинити” в състав: Ани Ушева, Мария Лекова, Лили Радойчева и Кристина Попова.
Гала концертът на победителите предложи двучасова музикална програма за велинградчани и гостите на курорта.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 73.93 %
PM 2.5 µg/m3 21.87
PM 10 µg/m3 27.38

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай