Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 18.04.2019 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· Приключение в библиотекатa
· Деца отбелязаха Международния ден на толерантността
· Предпазиха куполите на църква от корозия
· На театър в Ракитово
Tuesday, November 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.11.2022
· Камион с дърва и куп аварии оставиха половин Лъджене без вода
· В община Велинград: 15.9 висшисти, 1.5% неграмотни, 21.5% безработни
· ПРЯКА РЕЧ: Къде изчезна кристалният полилей от читалището в Каменица?
· С пари за магистрала „Хемус“ е купен хотел във Велинград
· Община Велинград купува автомобили с поръчка за 90 000 лева
· Вторият етаж на Детско отделение е изцяло обновен
· Първи дарения на детски книжки за Детско отделение
· Защитените територии: природно богатство, което трябва да пазим и популяризираме
· КРИМИ ХРОНИКА 15.11.2022
· НЧ „Васил Левски-1904“ откри сезона с благотоворителен концерт
· Малки обяви: 15.11.2022
· Николай Урумов представя нов прочит на „Службогонци“
· За пещерите на Ракитово - образователно и практично
· Футболните отбори на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ спечелиха три финала
· „Чепинец“ е втори след изиграни 8 кръга

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 18.04.2019
Публикувано 2019-04-23 09:19:06 от Темпо

БЕЗ ОТГОВОР Вече втора сесия остава без отговор питането на съветниците от ДПС към кмета Костадин Коев защо не функционира новият водопровод в Грашево и кога общината ще започне ремонт на пътя за Мечо корито. Председателят на Общинския съвет Али Мареков каза, че изтича гаранцията за изпълнение на договора, поета от фирмата-изпълнител на водопровода в Грашево и настоя за отговор на питането. Административният секретар на общината Тодор Янков обеща, че отговор ще има в „най-кратък срок“.
БЕЗ ОТГОВОР Вече втора сесия остава без отговор питането на съветниците от ДПС към кмета Костадин Коев защо не функционира новият водопровод в Грашево и кога общината ще започне ремонт на пътя за Мечо корито. Председателят на Общинския съвет Али Мареков каза, че изтича гаранцията за изпълнение на договора, поета от фирмата-изпълнител на водопровода в Грашево и настоя за отговор на питането. Административният секретар на общината Тодор Янков обеща, че отговор ще има в „най-кратък срок“.

АСОЦИАЦИЯ Община Велинград ще членува в Националната асоциация на действащите председатели на общински съвети в Република България. За представител в асоциацията бе определен председателят на Общински съвет – Велинград Али Мареков. Съветниците одобриха и разходите за членски внос за мандата 2015 – 2019 г.

ПАРИ В изпълнение на Закона за мерките срещу изпиране на пари местният парламент прие вътрешни правила за контрол и предотвратяване на изпирането на пари в дейността на Община Велинград.

КУХНЯ Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства пред фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Проектното предложение ще бъде за закупуване и доставка на кухненско оборудване за Общинската служба за социални услуги. Ако проектът получи финансиране, общината ще участва с 10% от общата стойност на проекта, което се равнява на 1 900 лева.

ОТЧЕТИ Без разисквания Общинският съвет прие отчет за 2018 г. и програма закрила на детето за 2020 г. По същия начин съветниците гласуваха и отчета за дейността на читалищата през 2019 г.

БОЗЬОВА Подновен бе договорът за наем на 2 помещения с обща квадратура 40 кв.м., които са собственост на Ахмет Льотев и се ползват като кметство в Бозьова. Месечният наем, който плаща общината, е 40 лева. Срещу сумата се ползват още външна тоалетна, чешма, маса и 7 стола. Срокът на договора е до края на 2019 г.

„МЕГА ИНВЕСТ“ Общинският съвет промени от публична в частна общинска собственост 416 кв.м. идеални части от имот, който е съсобствен с „Мега инвест“ ЕООД. Имотът е в местността Дълбоки дол, вляво от шосето за Юндола, след Пневмоболницата. Целият имот е с площ 2 294 кв.м. За да прекрати съсобствеността, фирмата ще заплати на общината 10 820 лева, като оценката е на лицензиран оценител и не бе променена от съветниците. От ОА обясниха, че това се прави, защото след регулация на два имота през 2006 г. между тях преминава ведомствен път. С решението пътят се измества, двата имота се обединяват и върху тях ще може да се строи. Отреждането е за апартаменти, хотел, търговия и услуги.

“ЕЛБРУС ХОЛИДЕЙС“ Общинският съвет гласува решение, с което отнема разрешителното за водовземане на минерална вода от сондаж „Сярна баня“ на „Елбрус Холидейс“ за хотел „Елбрус“. Причината е неизпълнение на условията в разрешителното и Закона за водите. Правните и фактически действия е упълномощен да извърши кметът на общината.

ПОЧЕТНИ Отново бе отложено разглеждането на Наредба за почетните звания и символи в община Велинград. От името на вносителите съветникът Никола Делиев каза, че липсата на такава наредба е пропуск в нормативната уредба и прикани ОА да качи проекта на сайта и да задвижи процедурата по приемането.

Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 51.46 %
PM 2.5 µg/m3 16.16
PM 10 µg/m3 22.55

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica