Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.03.18 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.11.2022
· В годината на местните избори такса смет остава без промяна
· Политическа математика: Хартиените бюлетини - разровиш ли ги, ще мирише
· Ремонтът на ул. „Бачо Киро“ е напът да взриви търпението на хората
· В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
· СХР алармира за лошото състояние на пътя Велинград - Варвара
· Общинската болница погаси половината от наследения дълг и получи отсрочка от НЗО
· Комисия подготвя Областна аптечна карта
· Различният час на класа
· Образование отвъд граници
· КРИМИ ХРОНИКА 22.11.2022
· Малки обяви: 22.11.2022
· Монтирани са първите 9 пейки в парка на болницата
· Ракитово посреща Коледа с базар и ледена пързалка
· Във Велинград се проведе семинар на медицински специалисти и здравни медиатори
· „Чепинец“ натрупа нови три точки в актива си
· Изключително представяне на плувеца Антон Тупаров
· В ПК „Белмекен“ трупат медали и опит
· „Велинград волей“ започна участието си в първенствата
· 24 училищни отбора на старта на волейболния турнир

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.03.18
Публикувано 2019-04-02 09:15:46 от Темпо

ПИТАНЕ Групата съветници от ДПС внесе питане до кмета Костадин Коев, но не получи отговор на сесията на 28 март 2019 г. Питането беше защо не функционира новият водопровод в село Грашево, в който са вложени близо 4 милиона лева. Съветниците задават и въпроса кога общината ще предприеме действия за подобряване на пътя от Грашево до Мечо корито. Кметът К. Коев не присъства на сесията, съобщено бе, че отговор на питането ще бъде даден по-късно.


СОЦИАЛНИ Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства с проектно предложение за изграждане на социални жилища във Велинград по Оперативна програма „Региони в растеж“, което е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. С решението общината поема ангажимент, че изградените социални жилища няма да бъдат закрити за срок не по-малко от 5 години. Съветниците одобриха и Наредба за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища. С други две решения бяха гласувани междинна оценка и актуализация на Стратегията за развитие на социалните услуги в общината.

БЮДЖЕТ Прието бе поредно решение за увеличение на бюджета за 2019 г. Капиталовите разходи се завишават с нови 3 902 044 лева. Общината трябва да осигури тези пари от продажба на земи и имоти, но дали на практика това ще се случи е под въпрос. Допълнителните средства бяха разпределени в 33 позиции за финансиране на ремонти по Програмата за капиталови разходи.

ОСВЕТЛЕНИЕ Съветниците възложиха на кмета да предприеме подготовка за провеждане на обществена поръчка за избор на фирма за изпълнение на енергоефективни дейности по уличното осветление на територията на община Велинград. Подмяната на уличното осветление се налага заради големите разходи, а целта е да се подобри качеството и изграденото ново осветление да остане за общината, изтъкна зам.-кметът Атанас Палигоров. Съветникът Александър Гагов постави въпрос дали Общинският съвет има право да обяви процедура за ЕСКО договор, какъвто е посочен в решението (договор, при който избраната фирма сама инвестира нужните средства от 1.9 милиона лева и ще си ги възстанови от плащания на общината в рамките на 10 години). Председателят на Общинския съвет Али Мареков отговори, че съветниците само разрешават да се проведе процедура, така че не нарушават закона. Според Ал. Гагов, който единствен гласува против, идеята ще стане ясна, когато се види коя фирма ще се яви и какъв договор ще бъде подписан.

ВКТВ Приети бяха извършените от общинското дружество „ВКТВ“ инвестиции в периода 2016 – 2018 година. Инвестициите на обща стойност 194 032 лева следва да се заведат като активи в баланса на Община Велинград. По темата Ал. Гагов постави въпрос защо вече четвърта година се нарушава правилникът на Общинския съвет и общинските фирми „ВКТВ“ и „МБАЛ-Велинград“ работят без контрольори. Управителят на „ВКТВ“ Георги Мяшков отговори, че фирмата има одитор и всички отчети са публични. Въпросът е резонен, но не е по точката, каза Али Мареков.

„ИНФИНИТИ“ По искане на „ВИП 2005“ ООД с управител Валентин Делев Общинският съвет гласува прекратяване на съсобственост на имоти с хотел „Инфинити“. Общината продава 126 кв.м. идеална част от имот с площ 1157 кв.м. за сумата от 8 568 лева и 866 кв.м. идеална част от имот с площ 3012 кв.м. за 58 888 лева по оценки на лицензиран оценител. Групата съветници от БСП гласуваха против решението, а Никола Делиев обясни, че общината е можела да вземе повече пари от сделката. Той посочи, че в момента пазарната цена на кв.м. в този район е около 150 евро, а общината продава на 82 лева.

НАЕМИ Общината ще открие процедури за отдаване под наем на две петна за търговска дейност – павилионите пред парка на църквата в Лъджене. Избраната процедура е конкурс, а срокът за отдаване под наем 10 години. Ще се проведе явен търг за отдаване под наем на бившия спортен магазин на ул. „Хан Аспарух“ за срок от 5 години.

ДЪРВЕСИНА Общината ще проведе продажба на прогнозни количества стояща дървесина на корен. Определени бяха начални тръжни цени, а процедурата ще бъде явен търг. Решението бе гласувано с клауза за предварително изпълнение.

ГОЛЯМО БЛАТО Съветниците гласуваха две решения, свързани с промяна предназначението на земеделски земи в местността Голямо блато. По настояване на Никола Делиев бе уточнено, че местността е при изхода на Велинград в посока Юндола, от лявата страна на пътя. Съветниците гласуваха преотреждане на парцел от 818 кв.м. на Сребран Сребранов за жилищно строителство. С другото решение парцел от 15 115 кв.м. бе преотреден за жилищно строителство, търговия и услуги по искане на собственика „Строителна къща Диамант“ ООД.

ОУП Приет бе доклад за изпълнението на Общия устройствен план през 2018 г., внесен от главния архитект Тодор Енев. Сред важните теми през изминалата година беше одобряването на Кадастралната карта на Велинград и землището, с което всеки имот получава свой уникален номер-идентификатор.

РЕКЛАМИ Приходите от рекламна дейност на територията на Община Велинград за 2018 г. са се увеличили с 16.36%. Това стана ясно от отчета, даден пред Общинския съвет. Общият приход е 36 762 лева: 340 лева от разглеждане на документи, 2 458 лева от такси за изработка на рекламно-информационни елементи (РИЕ), 5 258 лева от ползване на РИЕ и 28 705 лева от наеми по договори за билбордове и колони. Към момента общината има 15 действащи договора за 26 петна за билбордове и 2 светещи колони. Договорите за рекламни табели са 66 за общо 263 табели. През 2018 г. бяха монтирани и 20 пилона с до 10 табели за хотели, които внесоха европейска визия в градската среда. На сесията на 28 март бе приета и нова Наредба за рекламната и информационна дейност на територията на община Велинград. До отмяната на старата наредба се стигна след протест на Окръжна прокуратура – Пазарджик пред Административния съд.
Материалите от сесията подготви Елена Баева









 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.47 %
PM 2.5 µg/m3 28.64
PM 10 µg/m3 43.94

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води