Велинград - online - Курортът Велинград - не само лъскави хотели, а и къщи за гости 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Курортът Велинград - не само лъскави хотели, а и къщи за гости
Публикувано 2018-06-26 10:01:27 от Темпо

На 20 юни кметът Костадин Коев покани на среща в голямата зала на Община Велинград представители на къщите за гости в курорта. Той отчете много добра комуникация със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и увеличаване събираемостта на туристическата такса, но и необходимостта Велинград да се развива не само като курорт за висок клас туристи, а и в сегмента на малкия и среден бизнес – къщи за гости и други места за настаняване.

Кметът запозна присъстващите с най-важните проблеми на прага на летния туристически сезон. На първо място бе изведена темата да водоснабдяването, където по неговите думи ситуацията е „доста критична и тревожна“. Добрите новини са две: от 18 юни започнаха пробите на новоремонтирания водопровод „Водев чарк“, чието включване във водопреносната система на града ще реши част от проблемите. Другата новина с положителен знак е, че проби от Легоринец вече са показали по-ниско от нормата съдържание на уран. Тази седмица ще се изследват нови контролни проби и ако резултатите се потвърдят, вода от Легоринец също ще потече по водопроводите. Общината е твърда в намеренията си да иска от МРРБ като алтернативен водоизточник и вода от Клептуза, подчерта г-н Коев. Прогнозата му бе, че с всички предприети мерки, през този летен сезон проблемите с водоснабдяването ще бъдат по-малко. Но напомни, че във Велинград има 124 км водопроводна и канализационна мрежа, голяма част от която е стара и се нуждае от сериозен ремонт. След като в предишния мандат е проспан проект за воден цикъл за 52 милона лева, проблемите във водоснабдяването във Велинград ще продължат. Като свои приоритети кметът посочи рекултивацията на сметището в кв. Каменица, озеленяването и капковото напояване, успешното приключване на ремонта на централната градска част, изграждането на фонтани на входа на града, на Пазара и в парк „Двореца“.
Костадин Коев припомни, че преди 1989 г. основният панел на туризма във Велинград бяха квартирите. И сега нашият град е „белият дроб“ на София и Пловдив, така че потенциалът пред къщите за гости е много голям. Той предложи подобно на картата с хотелите да се направи такава и за къщите за гости и гарантира, че общината подава ръка на малкия бизнес.
От името на СХР Николай Вучев също подкрепи нуждата от засилена реклама на къщите за гости. Той изтъкна опасността Велинград да се възприема като елитарна дестинация с високи цени и част от туристите да не идват поради тази причина. Не трябва градът да губи този сегмент туристи, а е нужно да се насочи рекламата точно към потенциалните посетители на къщите за гости, а не само на лъскавите хотели. Г-н Вучев предложи на собствениците на къщи за гости да започнат да предлагат комбинирани цени от нощувка и билети за плаж, музей, атракции. За привличане интереса на туристите е много важно събитийният календар на общината за годината да се приема навреме и да се рекламира по всички възможни канали, включително и от къщите за гости. Той насочи вниманието на аудиторията към новите указателни табели в града, където има място не само за хотели, а и за къщи за гости, при това на символични цени.
Собственици на къщи за гости поставиха поредица от проблеми. Таня Карова изтъкна, че в тяхната книга за впечатления повечето туристи отбелязват, че Велинград е чист град, но искат да има детски център, където да могат децата да се забавляват. Бисер Скендеров критикува, че постоянно се чисти и коси по булеварда, но страничните улици в Каменица са целите в дупки и не се полагат грижи за зеленината и дърветата. Веско Кожухаров поиска от общината помощ за поддръжката на фонтана срещу болницата. От страна на бизнеса се чу и недоволство от липсата на атракции и занимания за туристите. Янка Захова постави темата, че регистрираните къщи за гости внасят дължимите данъци и такси, но това не се прави от част от нерегистрираните никъде квартири. В отговор от общината обявиха, че в града има около 5400 регистрирани легла и сивият сектор е намалял. Чуха се и проблемите на две важни за градската инфраструктура улици: нуждата от асфалтиране и ремонт на водопровода по ул. „Самуил“, а Вили Велева настоя за почистване на река “Луковица”, окосяване на тревите и решение на ВиК проблемите по ул. „Евлоги Георгиев“.
„Започва сезонът на асфалтирането“, обяви кметът Костадин Коев. Това лято най-голям брой улици ще се асфалтират в кв. Каменица. За да стигат проблемите на къщите за гости по най-бърз начин до общината, кметът призова собствениците да сигнализират на горещия телефон на ОА: 0889 700 110, 0359 52110.
Ако малките хотели и къщите за гости се обединим, сме сила, каза на финала на срещата Цвета Андонова от „Деви“ и покани колегите си да станат членове на СХР „Велинград и Западни Родопи“.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 86.22 %
PM 2.5 µg/m3 38.42
PM 10 µg/m3 41.04

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води