Велинград - online - ЦСОП отвори врати за гости и приятели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ЦСОП отвори врати за гости и приятели
Публикувано 2018-06-05 09:04:44 от Темпо

На 31 май 2018 г. в Центъра за специални образователни потребности - Велинград се проведе Ден на отворените врати под надслов „Когато сме заедно, сме силни и можещи.“ Посетиха ни представители от много институции, училища, детски градини и родители, съмишленици и приятели. Всичките бяха не само зрители, но и активни участници в програмата на събитието. Те бяха провокирани да изразят своята съпричастност, подкрепа и пожелания към децата и специалистите от ЦСОП, като активни участници в „Работилничка за детски усмивки“.
Гостите ни рисуваха, записваха посланията си и заедно с децата създадоха едно прекрасно произведение, като послание, че детските усмивки не трябва да слизат от личицата им. Също така, макар и за малко, успяха да се докоснат до ежедневието на децата със СОП, като присъстваха на част от заниманията ни. Всички се впечатлиха от емоционалната и позитивна нагласа на колектива на ЦСОП и по-късно споделиха с директора г-жа Е. Канлиева, приятната изненада от начина на работа с децата.
Гостите видяха новата визия на центъра, запознаха се с неговото функциониране и възможности за работа. Видяха материалната база, съответстваща на нуждите на децата със СОП, създадения уют и комфорт в терапевтичните кабинети и класните стаи, подходящата интерактивна образователна среда. Запознаха се с образователните методики и иновации в ЦСОП- Велинград. Заедно с традиционните методи се използват и специфични, като: Монтесори педагогика, ПЕКС система, МАКАТОН и иновативни такива, като Нумикон -Система и Система Макквуори. Използваме иновативни средства за речева рехабилитация – комуникатор. Създадени са необходими условия за провеждане на ефективен процес за кинезитерапия и рехабилитация. Центърът ни предлага и различни видове терапия: арттерапия, трудотерапия, хипотерапия, хидротерапия и голямо разнообразие от занимания по интереси по проект към ЦОИДУЕМ „Когато сме заедно, сме силни и можещи“.
Нашите деца заедно с ученици, участници в Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Велинград, които също ни бяха гости, създадоха картина за предстоящия празник на детето- 1 юни. За пореден път взаимодействието между тях доказа, че това е една прекрасна форма на успешно социално включване и повод за радостни емоции.
Благодарим на всички, които ни посетиха и бяха заедно с нас! Почувствахме наистина, че когато сме заедно, сме силни и можещи!
ЦСОП-Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води