Велинград - online - За трети път Велинград посреща елита на ски ориентирането 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За трети път Велинград посреща елита на ски ориентирането
Публикувано 2018-02-06 09:46:03 от Темпо

На 3 февруари Велинград посрещна 272 състезатели по ски ориентиране от 19 страни. До 8 февруари в местността “Старина” те ще вземат участие в 4 международни състезания: Европейско първенство, Младежко Световно първенство, Европейско юношеско първенство и кръг от Световната купа по ски ориентиране. За трети път, след 1977 и 1986 г., нашият град е домакин на стартове по ски ориентиране от толкова висок ранг.

Официалното откриване на поредицата от състезания на 3 февруари започна пред сградата на общината с изпълнения на Младежкия духов оркестър с мажорегет състав “Димитър Мечев”. Начело с националните знамена дефилираха спортните делегации на България, Естония, Финландия, Литва, Румъния, Русия, Норвегия, Швеция, Швейцария, Македония, Латвия, Италия, Турция, Украйна, Унгария, Словения, Казахстан, Чехия и Казахстан. На централния площад “Николай Гяуров” спортистите бяха приветствани с “Добре дошли” от кмета на община Велинград Костадин Коев, който ги призова да се възползват максимално от най-големия ресурс на СПА столицата на Балканите - уникалните минералните види и гостоприемството на домакините. Президентът на Българската федерация по ориентиране проф. Атанас Георгиев пожела в предстоящите стартове най-добрият да победи. Сикстент Силт от Международната федерация по ориентиране подчерта, че името на малкото градче Велинград е записано в историята на ски ориентирането, защото вече за трети път е домакин на големи международни форуми по този спорт. Сред официалните гости бяха и Иван Маламов от Министерството на отбраната, зам.-кметът Исмаил Моллов и Орлин Пенев. Състезателите изслушаха българския национален химн, а на пилоните до сцената бяха издигнати знамената на България и на Международната федерация по ориентиране.
Поздрав към многобройните гости от чужбина бяха песните и танците в изпълнение на Представителния фолклорен ансамбъл “Здравче-венче” към НЧ “Васил Левски-1904”. Независимо от вятъра и дъжда, ритмите на нашия фолклор накараха много от състезателите да се хванат на голямото хоро и да покажат, че успяват да се ориентират и в сложните стъпки на българските народни танци.
За цялостното протичане на състезанията - спринт, смесена спринтова щафета, средна и дълга дистанция и щафета, ще разкажем в следващия брой. Пожелаваме успех на българските състезатели по ски ориентиране, сред които е и велинградчанката Александра Влахова.
През тази седмица велинградчани и гостите на курорта ще могат да видят награждаването на победителите в отделните стартове от 17 часа отново на площада в центъра на града.
На 8 февруари на площада ще се състои и церемонията по закриване на първенствата. Очаква се сред официалните гости, които ще уважат международното спортно събитие, да бъде и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай