Велинград - online - “Пирин Родопа целува” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Пирин Родопа целува”
Публикувано 2017-11-28 09:30:04 от Темпо

Над 200 любители танцьори, изучващи български народни хора в клубове от Стара Загора, Нова Загора, Асеновград, Ямбол, Пещера, Дупница, Пазарджик, Асеновград, Попинци, Казанлък, Девин и Крумовград идват във Велинград за четвъртото издание на националния фолклорен семинар. Тази година организаторите от сдружение „Пролетно хоро“ са избрали да разкажат и да покажат хора от Югозападна България.

Семинарът „Пирин Родопа целува - музика и танци от Югозапада“ ще води доцент Георги Гаров, завеждащ катедра „Хореография” в ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград, който сподели: “Песните и танците от тази фолклорна област са едни от най-харесваните и обичаните. В отделните практически занимания ще запознаем участнаците с характерни хора от Разложко, Благоевградско, Петричко и Гоцеделчевско. Хората от този регион са уж бавни и тежки, но изведнъж стават бързи и енергични. Песните са лесни за запомняне и запяване, те са звучни и мелодични. Фолклорът на Югозапада е красив и богат, той пресъздава в мелодия и танци самата Пирин планина."
Традиционно интерес и участие в семинара взимат и „хоротропци“ от местните клубове за изучаване на български хора. В рамките на различни модули са предвидени лекционни и демонстрационни занимания с участващите. Репетициите ще се провеждат от 1 до 3 декември в залата на ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий -1905” в кв. Чепино.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай