Велинград - online - Седми празничен събор на “Добра вода” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Седми празничен събор на “Добра вода”
Публикувано 2017-10-03 08:51:57 от Темпо

Ръководството на Обласната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резевра (СОСЗР) с патрон Кимон Георгиев за седми път организира провеждането на традиционния събор в местността “Добра вода”. Не случайно това става на 22 септември - денят на независимостта на България.

За участие бяха призовани със съюзните си знамена 11 организации от областта. След химна на България и химна на СОСЗР “Велик е нашият войник” знаменосците преминаха с маршова стъпка поз звуците на музиката. Подполковник Калпаков обяви реда на събора. Последва представяне на гостите: генерал-полковник от запаса и резерва Стойков, който е новият председател на СОСЗР, Стефан Мирев - областен управител, Ивайло Иванов - майор, командир на действащото поделение в Батак, Костадин Холянов - кмет на Община Ракитово, полковник Борис Раков - председател на Областната организация на съяза. Най-възрастният член на СОСЗР в областта 93-годишният Димитър Томов бе удостоен с почетна грамота от ген. Стойков.
В приветствието си ген. Стойков говори за промените в устава на съюза, за пенсиите на военните и връщане на военните бади и клубове, за по-пряка връзка между действащите военни и тези от запаса и резерва. Благодарност за родолюбивата дейност изказа Стефан Мирев, който бе удостоен с почетна грамота от майор Златев от Областния комитет.
С кратко и съдържатевно слово майор Златев припомни как преди 109 г. е обявена независимостта на България - дело добре замислено, подготвено и увенчано с успех. След награждаването на съюзните организации с грамоти, официалната част завърши с артилерийски салют с черешово топче, изработено от подполковника от запаса Иван Ташев.
Тържественият събор приключи с традиционното най-дълго хоро, поведено от Жоро Христосков и с участието на ген. Стойков.
Мария Милова, секретар на СОСЗР - Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България