Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.07.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.07.17
Публикувано 2017-07-25 09:55:19 от Темпо

СЕСИЯ Общински съвет - Велинград ще заседава на 27 юли 2017 г. по дневен ред с 38 точки. Съветниците ще гласуват разпределението на 3 милиона лева, които общината оплучи от Министерството на финансите по силата на оздравителния финансов план за покриване на стари задължения. Ще бъдат определени защитените и средищните училища и детски градини за новата учебна година. Местният парламент ще се запознае и с финансовите отчети за 2016 г. на няколко търговски дружества с общинско участие.


КЛИМАТИЧНА ГИМНАЗИЯ Министърът на образованието Красимир Вълчев издаде заповед за преобразуване на Професионална гимназия „Христо Смирненски“ Ракитово (бившата Климатична гимназия” и Средно училище „Св. Климент Охридски“ Ракитово в Средно училище „Св. Климент Охридски“ Ракитово. Преобразуването се прави по мотивирано предложение от кмета на община Ракитово Костадин Холянов и след решение на Общинския съвет за необходимомост от оптимизиране на училищната мрежа. Становища са дали Регионалното управление на образованието – Пазарджик и експертна комисия, назначена от министъра на образованието. Преобразуването влиза в сила от 15 септември 2017 г., като учениците от гимназията ще продължат образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“. За финансиращ орган е определена Община Ракитово. Министерската заповед може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд.

ПЪТ Община Велинград обяви обществена поръчка за строителен надзор на изграждането на пътната отсечка от Света Петка до Всемирци. Поръчката е на стойност 5000 лева и ще се проведе на 24 август 2017 г.

СЪД Административен съд - Пазарджик обяви за нищожно решението на Общински съвет - Ракитово от януари 2017 г., с което общинското дружество “ВКТВ” бе определено за ВиК оператор. Жалбата срещу решението е подадена от врид областния управител с мотив, че Общинският съвет не е компетентен орган по темата, тъй като през територията на община Ракитово преминава довеждащ водопровод за язовир “Голям Беглик”. Този водопровод е публична държавна собственост и общинската фирма “ВКТВ” Ракитово не може да се разпорежда с него. Според община Ракитово водопроводът не преминава през нея територия, а е изцяло на територията на съседната община Батак. Съдебната експертиза сочи, че довеждащият водопровод минава през територията на двете общини. Решението на първата съдебна инстанция може да се обжалва пред Върховния съд.

ПАНАИР За поредна година в централната част на Велинград се провежда Панаир на българската мода. Сергиите са разположени пред Старата община, като наред с няколко български производители има и доста китайски стоки. Панаирът ще продължи до 2 август.

АФИШ В културния афиш на Община Велинград за настоящата седмица са включени концерти на вокална група “Караоке” на 28 юли и на музикална школа “Звънче” на 29 юли на централния площад. На 28 юли в Художествената галерия ще бъде представена книга на Яко Молхов, а на 30 юни в НЧ “В. Левски” ще се проведе концерт на Бони Милчева и Групата за стари градски песни “Вела”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай