Велинград - online - СУ “Св.св. Кирил и Методий“ посреща партньорите от Москва 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СУ “Св.св. Кирил и Методий“ посреща партньорите от Москва
Публикувано 2017-04-11 09:02:19 от Темпо

Българо-руската дружба продължава! Страниците на летописната ни книга ще запазят прекрасните спомени от поредната ни среща с нашите партньори от Москва! Среща, която чакахме, за да отвърнем на доброто с добро.

На 27 март гостите ни стъпиха на българска земя, посрещнахме ги топло, с усмивки и добро настроение! Руските приятели бяха настанени в хотел “Здравец“, техните отзиви са отлични. За доброто им настроение и комфорт се погрижихме всички - персоналът на хотела, ученици и учители. Не можем да не споменем и помощта на родителите. Всички ние се обединихме за една добра кауза, за да може името на нашия град и училище да се славят с добро. Петдневният престой на руската група беше добре плануван - показахме доста забележителности, както от града ни, така и от околностите.
Екскурзия до град Пловдив! Красота, изящество, стил, величие! С тези думи руските гости изявиха възхищението си от посещението на града под тепетата. Старият град и Античният театър, Балабановата къща, Археологическият музей са местата, които ги впечатлиха най-много. След дългата разходка по града нашите гости имаха сили и за последната дестинация в града - хълма “Альоша“. Храбрият войник, който крепи българо-руската дружба! Руснаците с гордост покориха хълма, рецитираха стихове и си спомняха славното дело на руските войници! Нашата разходка продължи към Бачково. Руската душа е религиозна, храмът за нея е спасението!
Ден на славата! Руските ни приятели официално бяха посрещнати в кабинета на кмета на община Велинград. Господин Коев поздрави гостите ни, подкрепи нашата дружба с положителни слова, заяви, че инициативата ни е чудесна, а накрая на церемонията поднесе подаръци на всички руски ученици и ръководители. След официалното посрещане в кметството, в училище бе организиран прекрасен концерт, посветен на приятелството между двата народа. Нашите ученици се представиха по блестящ начин - пяха, танцуваха, рецитираха стихове, показаха и акробатически умения. А какво да кажем за руснаците - тяхното представяне също беше повече от блестящо. В знак на уважение към страната ни, те пяха на български език, бяха подготвили и прекрасни танци.
След концерта нашата програма продължи със сафари по града. Разделихме се на три групи, които да посетят по един от кварталите. Всяка група направи своя презентация, на която представи видяното и чутото. Денят беше дълъг, но за сметка на това прекрасен! И да, завърши прекрасно с официална вечер, на която присъстваше и част от колектива на СУ “Св.св. Кирил и Методий“. Всички пяхме заедно - руските песни и на нас ни се отдаваха!
Една от атракциите на програмата ни беше единствената работеща теснолинейка в България! Групата се отправи на поход до с. Цветино, където децата заедно приготвиха вкусен обяд, разказваха весели случки и се забавляваха. След прекрасния излет посетихме историческия музей в града. Там обширно беше разказана историята за нашия град, по време на беседата уредникът на музея разказа и за нашия патрон Вела Пеева. С интерес всички слушаха лекцията, а накрая заедно се заехме с нелеката задача да рисуваме яйца с восък- характерна местна традиция.
Интересната приказка е почти към своя край! Отправихме се към град Банско. Още преди да пристигнем в града, руските събратя се вълнуваха и не спираха да снимат красотите на Пирин. Спряхме в града, децата бяха радостни, пред тях се белееше планината!Не може да посетиш Банско и да не отидеш в къщата музей на Неофит Рилски - българския просветител. Посетихме я! Гостите ни бяха във възторг! Кулминацията на деня беше качването ни на лифта, с който отидохме до Бъндеришка поляна! Красота Божия - всеки се удивяваше на сътвореното не от човешка ръка!
Всяка красива приказка има своя край, който води към ново начало! За нас новото начало ще бъде следващата учебна година, тогава две нови групи започват работа по мобилност! Отново ще работим! На разделяне си обещахме, че ще бъдем по-силни и уверени, че ще се заредим с повече оптимизъм и ще почерпим нови идеи за бъдещите ни мероприятия! Чака ни работа! Но да, учителят е учител, когато “сее“! Ще поливаме посятото с нови идеи и ще пожънем успех! И нека завършим с това - каквото и да правим, винаги да го правим с оптимизъм!
Филип Филипов, учител по руски език

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води