Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.17
Публикувано 2017-04-04 13:16:28 от Темпо

ТРАНСПОРТ Преди началото на сесията София Ключкова, председател на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, прочете декларация във връзка с внесената подписка за проблемите на обществения транспорт във Велинград. Събрани са над 800 подписа, а г-жа Ключкова постави поредица от въпроси, свързани с изпълнението на договора от страна на превозвача “Чепино автотранспорт”, на които се чака отговор от страна на общината.


КАПИТАЛОВА ПРОГРАМА Съветниците гласуваха поредните промени в програмата за капиталови разходи. От нея отпадна сумата от 1 270 000 лева за изграждане на водопровода “Джаферица”. Средствата се осигуряват от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и ще дойдат централно от бюджета. Капиталовите разходи бяха завишени с 11 160 лева от продажба на общински земи и имоти, които ще бъдат разпределени по две пера: 2 500 лева за закупуване на товарен автомобил да нуждите на общината и 8 660 лева за изграждане на оградата на ОУ “Христо Ботев”. В Комисията по общинска собственост е постъпил сигнал от граждани, че ремонтът на училищната ограда не отговаря на отчетената сума. Съветниците се ангажираха да разгледат сигнала. Дадено бе съгласие за ремонтни дейности в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа на обща стойност около 30 000 лева.

ОУП Приет беше докладът за изпълнението на Общия устройствен план на Община Велинград за 2016 г. и за работата на дирекция “ТСУСО” за административно-техническо обслужване нА гражданите.

РОМИ Без дебати бяха гласувани отчет по изпълнението на Плана за интеграция на ромите за периода 2014 - 2017 г. и бе приет план за периода до 2020 г. С друго решение съветниците дадоха зелена светлина за разработване на план-схема за нови трасета за водопровод и канализация в ромската махала Анезица.

“СВЕЖИНА” Общинският съвет даде съгласие за прекратяване на търговското дружество “Свежина”, в което общината има дялово участие. Ще бъде извършена съдебно-икономическа експертиза на финансовата ликвидност на дружеството, за да се види има ли възможност община Велинград да получи част от имуществото. Съветникът Никола Делиев направи предложение общината да си изкупи сградата (стария Промкомбинат зад бензиностанция “Петрол”) и тя да бъде преустроена в детска градина, за чието отопление в близост има и минерална вода. Според кмета К. Коев е добре това да се случи, вместо общината да плаща все по-висок наем за детска градина “Фантазия”, която е на частен парцел.

СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ Извършени бяха промени в състава на Обществения съвет за социално подпомагане. Новите членове на съвета са Таня Кръстева от ОА, Елена Муртина - и.д. директор на Бюро по труда - Велинград, Веселина Ямакова-Ковачева - директор ЦНСТДМУ, Мариана Атанасова - директор ДЦДМУ “Надежда”.

ВОДА Съветниците продължиха срока на разрешителното за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” на “Вита транс” ООД Димитровград за хотел “Медея”. Това бе повод Никола Делиев отново да постави въпроса докога общината може да дава разрешителни за минерална вода от “Власа” и да напомни, че ако искат да са добри стопани, съветниците трябва да прецизират някои разрешителни. Кметът Костадин Коев отговори, че предстоят ремонти на сондажите “Власа” и “Мизинка” и изграждане на нов водопровод “Власа”, което ще позволи да се види кой колко минерална вода ползва. Той съобщи, че е възложил на фирма да изготви проект за геотермално отопление на обществени сгради като музея, читалището и детската градина в каменица и читалището и детската градина в Чепино. В програмата на сесията за март бе предвиден доклад за състоянието на водопреносната мрежа за минерална вода, но такъв не беше представен.

ВОДОПРОВОДИ Общинският съвет гласува поредица от решения за изработване на планове за нови водопроводи. Такива ще бъдат направени за водопроводи в местностите “Благовото” и “Голяма Мътница” за обекти за отглеждане на животни, в местността “Благовото”, в местността “Градев дол” за бъдещия спортен комплекс “Велинград - Драгиново”, в местността “Бучимиша” за водоснабдяване на стопански обекти между Каменица и Драгиново.

ПРОГРАМА По програмата на Общинския съвет за март бяха представени годишен доклад за дейността по вътрешен одит в Община Велинград за 2016 г. и отчет за състоянието на пътната инфраструктура и годишна програма поддържане и ремонти за 2017 г.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.14 %
PM 2.5 µg/m3 21.48
PM 10 µg/m3 27.02

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води