Велинград - online - Атанас Водев е новият временен кмет на община Велитград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 20
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала
· 8 финала и 6 комплекта медали за КСТ „Импулс – Велинград 2002“
· Силен старт в новия състезателен сезон за КСТ „Импулс“
· Футболният тим на Ракитово има амбиции за по-горна група
Tuesday, September 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.09.2022
· За първи път по-малко от 300 първокласници в община Велинград

Общество и наука: Атанас Водев е новият временен кмет на община Велитград
Публикувано 2004-12-27 17:17:09 от темпо

В петък, 23 декември, Върховният административен съд постанови две определения, с които обезсилва определенията на Пазарджишкия окръжен съд (ПОС) за спиране на две решения на Общински съвет - Велинград. Окончателната дума на ВАС доведе до поредната смяна на кметския стол: новият временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велинград е г-н Атанас Водев, досега общински съветник от НДСВ и директор на Бюрото по труда.
Хронологията на събитията накратко: на 29 ноември Общинският съвет с 20 гласа при тайно гласуване отстрани като вр.и.д. кмет Стоян Дулев, а той заведе жалба срещу решението в ПОС. На 9 декември Общинският съвет реши да приложи така нареченото “предварително изпълнение” за свалянето на г-н Дулев и избра за вр.и.д. кмет Атанас Водев, включвайки и в това решение “предварително изпълнение”. На 10 декември пред общината протестираха привърженици на Фидел Беев , а по две жалби на Ст. Дулев ПОС издаде две определения за спиране решенията на местния парламент от предишния ден. На 11 декември Общински съвет - Велинград обжалва двете определения пред ВАС. На 23 декември ВАС реши: обезсилва определенията на ПОС от 10 декември и прекратява производствата по делата. Определението на ВАС е окончателно.
В късния следобед на 23 декември избраната от Общинския съвет комисия за приемане и предаване атрибутите на кметската власт пристъпи към изпълнение на задълженията си. Сградата на общината бе празна, тъй като служителите бяха пуснати по-рано в предпразничния ден. Пред общината имаше полицейска охрана, а по-късно председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов и новият вр.и.д. кмет Атанас Водев дадоха пресконференция в кметския кабинет.
Г-н Кехайов обяви, че след окончателните определения на ВАС няма юридически пречки за спиране на решенията на Общинския съвет за отстраняване на Стоян Дулев и избор на Атанас Водев за временен кмет на общината. Затова комисията от петима общински съветници в присъствието на полицейски служители и на дежурния в общината е отворила вратата на кметския кабинет. Отварянето е станало с помощта на специалист-ключар, след което комисията е направила опис на документацията в кабинета. (Кметският кабинет стои заключен от деня, в който Ф. Беев бе свален от поста).
Кабинетите на Стоян Дулев и зам.-кметовете и на главния архитект са запечатани, без да се описва документацията. Такава е била молбата на зам.-кмета Р. Ходжов, с когото комисията се е свързала в Пазарджик, тъй като Ст. Дулев същия ден бе в болнични.
Полицейското присъствие г-н Кехайов обясни с писмо от Окръжна прокуратура с дата 13 декември, адресирано до РДВР - Пазарджик и Областна управа при необходимост да се вземат нужните мерки за спазване на законите. За ситуацията във Велинград са били сигнализирани РДВР и областния управител. Н. Кехайов и Ат. Водев отговориха на въпроса защо толкова бързо се изпълнява решението на ВАС. Според г-н Кехайов причината е да се създаде по-голяма сигурност и да няма съмнения за изнесена информация през почивните дни. Г-н Водев припомни, че от 9 декември решенията на Общинския съвет са в сила и че изпълнението им на 23 декември е дори закъсняло във времето. За да бъде всичко в рамките на закона, след определенията на Пазарджишкия съд, Общинският съвет подаде жалби пред ВАС и то в момент, когато предварителното изпълнение още не бе спряно. Изчакахме решението на ВАС, за да няма никакво съмнение в законността на нашите действия, за да не се дава повод за напрежение, подчерта Ат. Водев.
В понеделник сутринта Стоян Дулев и Соня Чавдарова дойдоха в общината, за да уведомят, че са подали жалба в прокуратурата за запечатването на кабинетите. Атанас Водев проведе работни съвещания с директорите на дирекции и главния счетоводител, за да уточнят съвместните принципи на работата. Новият временен кмет се срещна и с всички служители на администрацията, пред които заяви, че уволнения на политическа или личностна основа са недопустими и няма да бъдат прилагани. За да няма сътресения в работата и да се осигури нормален ритъм за приключване на финансовата година, всяко звено ще изготви отчет-анализ за дейността си. С политическите партии ще водя общи консултации за попълване на незаетите щатове в администрацията като водещо ще е експертното начало, заяви г-н Водев.
В понеделник за среща с новия временен кмет се очакваше да дойде и областният управител Иван Димитров
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 74.18 %
PM 2.5 µg/m3 29.80
PM 10 µg/m3 32.15

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води