Велинград - online - Подклаждат опасно напрежение във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Политика: Подклаждат опасно напрежение във Велинград
Публикувано 2004-12-14 09:52:12 от темпо

Група привърженици на бившия кмет Фидел Беев се опита на 9 и 10 декември да взриви опасно напрежение в сградата на Община Велинград. По време на извънредната сесия на Общинския съвет на 9 декември хората препълниха залата. Съветниците заседаваха за избор на нов временен кмет на мястото на Стоян Дулев. Но с викове, освирквания и нападки част от присъстващите не позволиха заседанието да се проведе в нормална обстановка. Вместо с аргументирани изказвания, на каквито по правилник имат право, дошлите на сесията си послужиха с псувни и нецензурни реплики. В залата бяха и част от работниците на “Стройком”, които от своя страна скандираха против г-н Дулев, с чийто подпис общинската фирма тръгна към фалит. Най-опасният момент бе, когато прехвърчаха взаимни обиди “помаци” и “цигани”. Председателят на Общинският съвет Неджат Кехайов направи няколко опита да въдвори ред в залата, но не успя и съветниците гласуваха решение заседанието да продължи като закрито. С пълно единодушие присъстващите 21 съветници избраха за временен кмет Атанас Водев и определиха комисия, която да извърши приемането и предаването на властта.
Рано сутринта на следващия ден сградата на общината бе блокирана от 50-60 човека, болшинството от тях докарани с автобуси и камион от Света Петка, Побит камък, Драгиново и др. Хората останаха пред входа на общината до 16 часа и скандираха “Искаме си Дулев”, “Долу Водев”, “Мошениците вън”, “Чуйте народа”, “Страхливци, мишоци, мафия”. Издигнати бяха и два плаката с надписи “Спечели изборите, стани кмет” и “Г-да съветници, изчакайте изборите, не подменяйте вота”. Повечето граждани, които имаха работа в общината, успяха да влязат в сградата, но имаше и такива, които не бяха допуснати. Протестиращите получиха чай от близкото заведение на Ф. Беев, а за обяд им раздадоха гевреци.
По време на целия протест полицаи с няколко автомобила останаха пред сградата на общината. При нас няма искане за разрешение на протеста, категорично заяви началникът на РПУ на МВР майор Ангел Даскалов. Той подчерта, че полицията ще охранява, за да не станат безредици, но са сезирали прокуратурата и оттам трябва да предприемат нужните мерки. Искане да се съдейства на избрания за временен кмет Ат. Водев и на комисията изпрати до полицията и прокуратурата и председателят на Общинския съвет Н. Кехайов, но без ефект.
Въпреки очакванията на протестиращите, новоизбраният временен кмет и комисията не направиха опит да влязат в общината. Така бе избегната вероятността от нова ескалация на взривоопасната ситуация.
Блокадата пред общинската сграда приключи малко след 16 часа, когато Стоян Дулев се появи заедно със зам.-кметовете Соня Чавдарова и Реджеп Ходжов. Г-н Дулев показа определение от Пазарджишкия окръжен съд, че се спира предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет. Хората посрещнаха новината с викове “Победа!” и се разотидоха доволни. Едва ли някой се заблуждава, че това е краят на конфликта. Нормално е всеки да изразява своето мнение, но в истинската демокрация има строга процедура как се провеждат граждански протести и органите на реда стриктно следят за нейното спазване. Във Велинград това не се случва, не се показаха публично и истинските организатори на “народните вълнения”. Но дано всички пряко или косвено замесени в този сценарий си дават сметка, че населението на Велинград и общината не печели нищо от подклаждането на взаимна омраза и нетърпимост.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.19 %
PM 2.5 µg/m3 37.14
PM 10 µg/m3 39.45

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica