Велинград - online - Болницата здраво стъпи на пазара на медицинските услуги 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 06
· Отличен за плувците на „Чепинец“
· ПК „Белмекен“ с успехи в Пловдив
· Категорична домакинска победа за „Чепинец“
· Два детски отбора на ФК „Чепинец“ с бронзови медали от силен турнир
· Иван Лебанов гост на юбилея на катедра „Снежни спортове“ в НСА
· Нов клуб по бокс и бойни спортове
· В Ракитово организираха лагер за бъдещи пещерняци
Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград

Общество и наука: Болницата здраво стъпи на пазара на медицинските услуги
Публикувано 2004-12-14 09:32:48 от темпо

За велинградската болница 10 декември бе празник. В този ден официално бе открито след основен ремонт Хирургично отделение, но всъщност се случи нещо много по-голямо. Д-р Йорданка Савова, управител на “МБАЛ - Велинград”, го формулира така: “Минахме през много трудности през последните години, но от болница със затихващи функции успяхме да се превърнем в здравно заведение, здраво стъпило на пазара на медицинските услуги”. В подобен дух бе и оценката на заместник-министъра на здравеопазването д-р Петко Салчев: “Радостно е, че това, което от години очакваме от реформата, започва да се случва във Велинград: създават се нови възможности за качествено лечение на болните”. Да споделят радостта и гордостта на целия болничен колектив освен заместник-министъра дойдоха още доц. Раденовски, директорката на Районния център по здравеопазване д-р Лина Веселинова, на ХЕИ - Пазарджик д-р Фани Петрова, много общински съветници начело с председателя Неджат Кехайов, управителите на всички лечебни заведения от Велинград, лекари от областта и страната и... нито един представител на общинската администрация.
Тон на тържеството дадоха Представителният духов оркестър и мажоретния състав, чиято програма завърши с изпълнение на химните на България и Европейския съюз и издигане на знамената на новите пилони, дарени от болница “ВИТА”. Отец Иван и отец Стоил извършиха водосвет, след което дойде ред на развълнуваното слово на д-р Савова. “Посвещавам този ден на всички, които работят и са работили в болницата и на хората, които помагаха”, каза д-р Савова. Тя припомни няколко важни дати от историята на болницата във велинград: създаването през 1955 г., откриването на новата поликлиника през 1978 г., разкриването на отделение по хемодиализа през 1986 г. и на Неврологично отделение през 1998 г. През 1976 г. в нашата хирургия е сниман филмът “Хирурзи”, като прототип на главния герой е известният велинградски лекар д-р Ромил Попов. През 1999 и 2000 г. бе извършен ремонт на Вътрешно и Инфекциозно отделение, през 2002 г. на фасадата, кслинична лаборатория и рентгеново отделение, през 2003 г. на АГО и Детско отделение, през настоящата година на Хирургично и Неврологично отделение. Закупена бе техника, вече е топло и уютно, а при акредитацията догодина болницата може с пълно основание да разчита на успех. Доазателство е и броят на преминалите пациенти, който през годините расте така: 2003 г. - 3900, 2004 г. - 5400, 2004 г. - досега над 6000 пациенти.
Д-р Савова благодари за безрезервната подкрепа на всички общински съветници и лично на Георги Михайлов, на МЗ, РЦЗ, РЗОК, ХЕИ, БЛС, на фирмата изпълнител на ремонта “Алпин-К” с президент Иван Карабетев, на д-р Крантев за дарените пилони, на всички хора от персонала на болницата и на всички пациенти, избрали да се лекуват тук.
Специални благодарствени писма бяха връчени на МЗ в лицето на д-р Петко Салчев и на Националното сдружение на общините в България, от което бе изпратена поздравителна телеграма. За безсънните нощи и дарените човешки животи, за огромния професионализъм д-р Савова прочете поздравителни адреси до големите хирурзи д-р Ромил Попов и д-р Юлиян Калъчев, както и до медицинските сестри Мария Дункова, Иванка Костадинова, Митка Попова и Сашка Мишева. Изказана бе и благодарност към всички лекари, работили години наред в болницата, които вече не са между живите.
Заместник-министър Петко Салчев поднесе радостната изненада, че МЗ и БЛЦ “Камена” даряват два телевизора за Хирургично и Инфекциозно отделение. От името на Общинския съвет Неджат Кехайов заяви, че напук на всичко, което се случва, д-р Савова е доказала, че общинските болници имат бъдеще и че велинградската още години наред ще обслужва населението.
Д-р Салчев и Н. Кехайов прерязаха лентата на ремонтираното Хирургично отделение, а завеждащият д-р Ташев гръмна първата бутилка шампанско. Всеки от присъстващите се убеди, че новоремонтираното отделение заслужава изказаните суперлативи и че Велинград вече има болница, която предлага на пациентите условия, за каквито преди години можехме само да мечтаем.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 83.74 %
PM 2.5 µg/m3 31.12
PM 10 µg/m3 33.61

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica