Велинград - online - Болницата здраво стъпи на пазара на медицинските услуги 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 20
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала
· 8 финала и 6 комплекта медали за КСТ „Импулс – Велинград 2002“
· Силен старт в новия състезателен сезон за КСТ „Импулс“
· Футболният тим на Ракитово има амбиции за по-горна група
Tuesday, September 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.09.2022
· За първи път по-малко от 300 първокласници в община Велинград

Общество и наука: Болницата здраво стъпи на пазара на медицинските услуги
Публикувано 2004-12-14 09:32:48 от темпо

За велинградската болница 10 декември бе празник. В този ден официално бе открито след основен ремонт Хирургично отделение, но всъщност се случи нещо много по-голямо. Д-р Йорданка Савова, управител на “МБАЛ - Велинград”, го формулира така: “Минахме през много трудности през последните години, но от болница със затихващи функции успяхме да се превърнем в здравно заведение, здраво стъпило на пазара на медицинските услуги”. В подобен дух бе и оценката на заместник-министъра на здравеопазването д-р Петко Салчев: “Радостно е, че това, което от години очакваме от реформата, започва да се случва във Велинград: създават се нови възможности за качествено лечение на болните”. Да споделят радостта и гордостта на целия болничен колектив освен заместник-министъра дойдоха още доц. Раденовски, директорката на Районния център по здравеопазване д-р Лина Веселинова, на ХЕИ - Пазарджик д-р Фани Петрова, много общински съветници начело с председателя Неджат Кехайов, управителите на всички лечебни заведения от Велинград, лекари от областта и страната и... нито един представител на общинската администрация.
Тон на тържеството дадоха Представителният духов оркестър и мажоретния състав, чиято програма завърши с изпълнение на химните на България и Европейския съюз и издигане на знамената на новите пилони, дарени от болница “ВИТА”. Отец Иван и отец Стоил извършиха водосвет, след което дойде ред на развълнуваното слово на д-р Савова. “Посвещавам този ден на всички, които работят и са работили в болницата и на хората, които помагаха”, каза д-р Савова. Тя припомни няколко важни дати от историята на болницата във велинград: създаването през 1955 г., откриването на новата поликлиника през 1978 г., разкриването на отделение по хемодиализа през 1986 г. и на Неврологично отделение през 1998 г. През 1976 г. в нашата хирургия е сниман филмът “Хирурзи”, като прототип на главния герой е известният велинградски лекар д-р Ромил Попов. През 1999 и 2000 г. бе извършен ремонт на Вътрешно и Инфекциозно отделение, през 2002 г. на фасадата, кслинична лаборатория и рентгеново отделение, през 2003 г. на АГО и Детско отделение, през настоящата година на Хирургично и Неврологично отделение. Закупена бе техника, вече е топло и уютно, а при акредитацията догодина болницата може с пълно основание да разчита на успех. Доазателство е и броят на преминалите пациенти, който през годините расте така: 2003 г. - 3900, 2004 г. - 5400, 2004 г. - досега над 6000 пациенти.
Д-р Савова благодари за безрезервната подкрепа на всички общински съветници и лично на Георги Михайлов, на МЗ, РЦЗ, РЗОК, ХЕИ, БЛС, на фирмата изпълнител на ремонта “Алпин-К” с президент Иван Карабетев, на д-р Крантев за дарените пилони, на всички хора от персонала на болницата и на всички пациенти, избрали да се лекуват тук.
Специални благодарствени писма бяха връчени на МЗ в лицето на д-р Петко Салчев и на Националното сдружение на общините в България, от което бе изпратена поздравителна телеграма. За безсънните нощи и дарените човешки животи, за огромния професионализъм д-р Савова прочете поздравителни адреси до големите хирурзи д-р Ромил Попов и д-р Юлиян Калъчев, както и до медицинските сестри Мария Дункова, Иванка Костадинова, Митка Попова и Сашка Мишева. Изказана бе и благодарност към всички лекари, работили години наред в болницата, които вече не са между живите.
Заместник-министър Петко Салчев поднесе радостната изненада, че МЗ и БЛЦ “Камена” даряват два телевизора за Хирургично и Инфекциозно отделение. От името на Общинския съвет Неджат Кехайов заяви, че напук на всичко, което се случва, д-р Савова е доказала, че общинските болници имат бъдеще и че велинградската още години наред ще обслужва населението.
Д-р Салчев и Н. Кехайов прерязаха лентата на ремонтираното Хирургично отделение, а завеждащият д-р Ташев гръмна първата бутилка шампанско. Всеки от присъстващите се убеди, че новоремонтираното отделение заслужава изказаните суперлативи и че Велинград вече има болница, която предлага на пациентите условия, за каквито преди години можехме само да мечтаем.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.55 %
PM 2.5 µg/m3 29.70
PM 10 µg/m3 32.06

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай