Велинград - online - Производствената практика - крачка към дуалното обучение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Производствената практика - крачка към дуалното обучение
Публикувано 2015-11-04 09:40:15 от Темпо

Дуалната система е специфичен модел за професионално обучение, който поставя акцент върху практическото усвояване на професия чрез работа. Учебното време при дуалната система се разделя между обучение по теория в професионално училище и работа във фирма. С този модел се елиминира проблемът с липсата на стаж, който пречи на младите хора да намерят работа по желаната професия веднага след завършване на училище.
Фирмите си спестяват разходите и времето за обучаване на новоназначените служители, защото те вече имат необходимите знания и умения.
Дуалното обучение дава възможност за усвояване на професионални умения чрез работа. ПГИТ “Алеко Константинов“ във Велинград има възможност да обучава своите ученици в реална работна среда благодарение на производствена практика в някои от най-реномираните хотели и ресторанти в курорта. На 28 октомври 2015 г. помощник директорът по производствената дейност на гимназията инж. Тодорка Ланджова посети практическите занимания на XII Б клас със специалност “Бизнес администрация” и професия “Офис мениджър” в четиризвездния SPA хотел “Рич”. Учениците и техният наблюдаващ учител Радослав Райчев, главен учител и специалист по иконимика и мениджмънт, имаха удоволствието да бъдат част от откровен разговор - работна среща със Златко Златанов, собственик на SPA хотел “Рич” и председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.
Г-жа Ланджова представи на г-н Златанов бъдещите професионалисти и изрази задоволството си, че те имат възможност да се обучават в хотел с традиции и престиж в качествено обслужване в сферата на туризма. Тя сърдечно благодари на г-н Златанов, както за отделеното ценно време, така и за дългогодишната им съвместна работа, изразяваща се в обучаване на ученици от гимназията в реална работна среда и придобиване на опит в обслужването на клиентите рамките на европейския проект “Ученически практики”.
Пред бъдещите професионалисти г-н Златанов акцентира върху началото на кариерата си като ресторантьор и неговата лична мотивация за професионално израстване в бизнес средите. Той отбеляза, че за успешен бизнес е изключително важно да познаваш потребностите на клиентите и да откриеш свободните пазарни ниши, които чрез правилна бизнес концепция и подходящ маркетинг могат да доведат до желания успех. В целия процес на бизнес планирането г-н Златанов отбеляза съществената роля на мениджъра на туристическия обект. Негова отговорност е разработването на стратегии за цялостно развитие на бизнеса и такива за ограничаване на вредните влияния от външната среда. Управляващите трябва да работят съвместно с персонала, за да се постигне качествено обслужване на гостите на хотела. Необходимо е персоналът да бъде правилно мотивиран и да притежава етикет и професионално отношение като цяло. Относно бъдещите си планове за развитие той сподели, че се стреми да създаде един истински петзвезден хотел, който предлага не само материална база на отлично ниво, но също и обслужване, което гарантира комфорта и приятните емоции на клиентите.
Учениците слушаха с интерес и участваха активно в разговора. Г-н Златанов беше изключително изчерпателен в изложението си, затова въпроси от страна на учениците не се появиха. Той, от своя страна обаче, реши да зададе няколко въпроса относно качествата, които се търсят при подбор на персонала при интервю за работа на рецепция и в ресторант. Естествено, дванадесетокласниците назоваха основните критерии на работодателите и доказаха, че са подготвени адекватно за пазара на труда.
В края на работната среща всички присъстващи бяха удовлетворени от съвместната си работа. Г-жа Ланджова и г-н Райчев отново благодариха за ценните уроци от такъв изявен хотелиер и изразиха надежда, че съвместната работа на ПГИТ “Алеко Константинов” и SPA хотел “Рич” и за напред ще бъде все така ползотворна и успешна. Г-н Златанов пожела на бъдещите професионалисти да работят все така упорито, защото вярва, че младите амбициозни и интелигентни хора са бъдещето на хотелиерството в града и в областта. Освен това той смята, че просперитетът на града е тясно свързан с развитието на туризма и всички заедно трябва да работим за утвърждаването на Велинград като SPA курорт на международнo ниво.
Радослав Райчев, гл. учител в ПГИТ “Ал. Константинов”

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.15 %
PM 2.5 µg/m3 32.40
PM 10 µg/m3 35.15

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води