Велинград - online - МЕСТНИ ИЗБОРИ: Програма на ПП ГЕРБ за управление и развитие на Община Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Програма на ПП ГЕРБ за управление и развитие на Община Велинград
Публикувано 2015-09-30 11:32:20 от Темпо

Община Велинград има нужда от промяна. Пътят на промяната минава през формулиране на работещи решения за проблемите, които да доведат до реални и видими резултати.
Като отговорна политическа партия ние от ПП ГЕРБ сме подчинили своята стратегическа визия не върху добри пожелания и невъзможни обещания, а върху действия и решения, чието осъществяване е реално и възможно.
Ние ще работим за това да променим начина на управление, да превърнем общината в добър стопанин и да създадем условия за икономически растеж и намаляване на безработицата. Реализирането на тези три стратегически цели е задължителната стъпка, както за подобряване на качеството на живот в общината, така и за развитието на туризма като ключов отрасъл в региона.
Вярваме, че със силната подкрепа на държавата и правителството и с помощта на гражданите на община Велинград необходимата промяна ще се случи.
1. Добро управление
Промяната започва с промяна на начина, по който се управлява общината. Необходимо е да се сложи край на порочните практики и да се постави ново начало, основано но принципите прозрачност, диалог и професионализъм. Има нужда от повишаване на доверието в институциите на местната власт и те да заработят в услуга на гражданите. Доброто управление е най-важното условие за решаването на икономическите и социалните проблеми на общината. Прозрачност
Тримесечни отчети за дейността на кмета и администрацията
Включване на гражданите в контрола на изпълнението на общинските решения
Законосъобразност при приемане и изпълнение на общинските решения
Диалог
Организиране на отворени приемни в различни квартали и населени места, в които гражданите ще могат да споделят своите проблеми и очаквания Организиране на широки обществени дискусии при формирането на общинската политика Професионализъм
Създаване на екип от млади, подготвени и амбициозни хора, които да се превърнат в гръбнака на общинската администрация
Администрацията - служители на хората, а не на кмета
Актуализиране и привеждане в действие на общинския план за развитие
2. Велинград - чиста, светла и уютна СПА столица на Балканите
Време е общинското управление да започне да изпълнява своите основни функции и да се превърне в добър стопанин. Нуждаем се от целесъобразно и ефективно управление на бюджетните разходи, за да създадем уютна среда за гражданите и гостите на Велинград.
Категорично НЕ на изграждането на волфрамова мина.
Изграждане на консолидирано сметище със съседните общини. Подобряване на ефективността на сметопочистването чрез повишаване на контрола на изпълнение на задълженията на фирмите концесионери. Реконструиране на водопреносната мрежа и изграждане на пречиствателна станция.
Подобряване на уличното осветление и изграждане на система за видеонаблюдение като допълнителен елемент за сигурността на жителите и гостите на града и общината.
Изграждане и поддръжка на единна информационна система на хотели, ресторанти и културно-историческите забележителности.
Изграждане на приют за бездомни кучета и безстопанствени животни.
Приоритетно внимание към поддържането на зелените площи и паркове.
Специален статут и стратегия за езерото Клептуза.
Възстановяване и грижа за общинските бани, чешмите с минерална вода и топилата в Чепино. Решаване на проблема с Културния дом.
Изграждане на общински спортен комплекс - игрища,тенис кортове и възстановяване на минералния басейн.
Оздравителен план за общинската болница. 3. Икономически растеж и финансова стабилност
Туризмът е ключовият отрасъл за икономически растеж и общината трябва да поеме своята роля и отговорност за неговото развитие, като го превърне в приоритет на управлението. За да се изпълни със съдържание емблемата СПА столица на Балканите, към туристическия продукт е необходимо да бъдат приобщени и околните на Велинград села.
Община Велинград е сред най-задлъжнелите български общини. Лошото състояние на публичните финанси и липсата на визия за икономическото развитие на региона са едни от главните пречки, както пред развитието на местния бизнес, така и пред сериозния инвеститорски интерес. Имаме нужда от нова финансова и икономическа политика, насочена към стимулиране на местните предприемачи, създаване на добър инвестиционен климат и ефективно използване на всички възможности за европейско финансиране. Това ще доведе до повече заетост и повишаване на стандарта на живот.
Приоритетно подобряване на инфраструктурата в общината и улесняване на връзките между населените места с цел задълбочаване на стопанската интеграция между града и околните населени места. Приоритетно доизграждане на околовръстния път.
Изграждане на работещ модел на публично частно партньорство, в който предимство ще имат местните фирми, притежаващи необходимия капацитет за извършване на съответната дейност. Насърчаване на биоживотновъдството, биоземеделието и билкопроизводството чрез безвъзмездно предоставяне на общинският поземлен фонд с помощта на европейски програми.
Финансов одит на общината и разумно и ефективно управление на парите на данъкоплатците.
Юридически одит и преразглеждане на неизгодните и неизпълнявани договори. Превръщане на общинските фирми в реални търговски дружества и строг контрол върху тяхната дейност.

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ проведе множество срещи с представители на изпълнителната власт, на които представи своите решения за развитието на общината. Получихме пълна подкрепа и уверение, че с помощта на европейските фондове и националните финансови програми нашите намерения ще бъдат реализирани.
ПП ГЕРБ поема политическия ангажимент за изпълнението на поставените цели на основата ясна и принципна политическа подкрепа и широко обществено доверие.
Време е за работещи решения и видими резултати за община Велинград.
Време е за промяна.

Изявление на Димитър Гечев, председател на ПП ГЕРБ - Велинград
С обявяването на всички листи с кандидати в местния вот за велинградчани би трябвало да е ясно, че ПП ГЕРБ - Велинград има само една листа за общински съветници. Тя е с максималния брой от 29 кандидати. Това са хора с висок морал, професионалисти, доказали се в своята област, уважавани членове на нашата общност. С това изявление като общински ръководител и народен представител искам да сложа край на спекулациите, че ГЕРБ се явява с две паралелни листи в местните избори в община Велинград.
Партия от ранга на ГЕРБ, която има високи стандарти, чисто име и авторитет пред българското общество и не може да си позволи подобни ходове. Хората, които разпространяват тези слухове, отдавна не са в нашите редици и се опитват безуспешно да използват влиянието на ГЕРБ за собствена полза.

Големият проблем на Община Велинград е лошото управление
Големият проблем на Община Велинград е лошото управление. То се изразява на първо място в липсата на компетентни и квалифицирани кадри в общинската администрация. На второ място, липсата на организация на работата на общинските служители и липсата на комуникация между службите в Община Велинград. И не на последно място, липсата на защита на интересите на общината, а от там и на нашите интереси - на жителите и на местния бизнес.
Недопустимо е в XXI век, в свят, в който комуникациите и технологиите се развиват с всеки миг, в нашата община да няма връзка между данъчна и техническа служба. Налага се гражданите да ходят от врата на врата десетки пъти и накрая да им се казва, че им трябва адвокат. Общинските служители трябва да са служители на обществото, а не на кмета и така ще се създаде доверие между гражданите и администрацията.
Юридическата защита на общината е едно от най-слабите места и това трябва да се промени. Недопустимо е по над 50% от делата, заведени срещу Община Велинград, в съда да няма представител на администрацията, който да защити интересите на общината. Така тя губи, а от това губим всички.
Лошото управление се отразява изключително негативно и върху постъпленията в общинския бюджет. Община Велинград има милиони левове декларирани вземания от данъци и такси, като голяма част от тях губят давност с времето и стават несъбираеми. Недвижимите имоти масово не се декларират в състоянието, в което са, както и притежаваните от гражданите и фирмите моторни превозни средства. В практиката ми досега не се е случвало Община Велинград да извърши проверка и да състави актове за това, както и да събере съответния данък за пет години назад. Отделен е и въпросът, че Общината не полага усилия, за да събере и дължимите данъци по декларираното вече имущество.
Решението е едно - създаване на професионален екип, който да повиши събираемостта на общинските вземания. Тези допълнителни милиони в бюджета на община Велинград ще помогнат за подобряване на социалните услуги, за поддържането на парковете, градинките и минералните ресурси, за превръщането на община Велинград в чиста, сигурна и уютна СПА столица на Балканите. За да се случи това, е нужна промяна.
Сашка Целева, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ

Искаме по-добри здравни услуги? Тогава ни е нужна друга местна власт
Когато става дума за здраве, политиката трябва да отстъпи крачка назад. Но, за съжаление, не става така - и всички патим. Община Велинград е сред общините, които, макар и не от големите, имат шанса да запазят болницата си. Но как се грижи местната управа за нея?
Вече 6 години общината държи временно изпълняващ длъжността управител, защото е много удобно да имаш шеф на общинско предприятие "на каишка" от Общинския съвет. Особено когато стане дума да се свърши услуга - политическа или икономическа, а не здравна. В двете комисии на настоящия Общински съвет, имащи отношение към болницата - по здравеопазване и общинска собственост - няма нито един лекар или лице със здравно образование, което да е наясно с основните здравни закони и наредби.
Избран с конкурс управител на болницата означава, че има одобрена стратегия за развитие за следващите 3 години, която управителят изпълнява. Това предполага работа в екип с кмета и председателя на Общинския съвет, които заедно могат да отстояват своите искания пред министъра на здравеопазването в името на по-доброто здравно обслужване на жителите на Велинград.
Не бива да се забравя, че община Велинград отдавна се развива като курортен център и болницата също би трябвало да е интегрирана в този процес. От няколко години се увеличава броят на чуждестранните граждани, както и на българските туристи, които се налага да се лекуват при нас, както и да ползват Спешна помощ. Състоянието е, меко казано, плачевно. В ситуацията, в която е здравеопазването ни, трудно ще рекламираме община Велинград като курортен център. Никой от местната управа не си е правил труда да провери условията, в които работим ежедневно, липсата на хора, нуждата от квалифицирани специалисти.
Затова е така важно и необходимо триединството - управител на болницата, кмет и председател на Общинския съвет. Те трябва да намерят начин да се подпомогнат млади хора от Велинград, да се квалифицират и да се завърнат да работят тук. Защото доброто здраве зависи и от добрите специалисти, които трябва да са повече.
д-р Жеко Чешмеджиев, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.05 %
PM 2.5 µg/m3 21.32
PM 10 µg/m3 27.00

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай