Велинград - online - Община Велинград има нужда от промяна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Община Велинград има нужда от промяна
Публикувано 2015-09-22 18:14:34 от Темпо

Д-р Костадин Коев, кандидат за кмет на Община Велинград от ПП ГЕРБ:
- Представете се с няколко думи за тези, които все още не ви познават.
- Роден съм на 17 октомври 1964 година в град Велинград. Женен съм, с едно дете. Основното си образование завърших във Велинград, в Основно училище “Неофит Рилски”. След това продължих средното си образование в град Стара Загора, в Техникума по ветеринарна медицина “Иван Петрович Павлов”.Завършил съм висше образование отново в Стара Загора, във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина със специалност “Ветеринарна медицина”.
Работил съм като ветеринарен лекар в продължение на 8 години, пет от които бях участъков ветеринарен лекар, а три от тях съм бил във ветеринарен кабинет. От 1998 година се занимавам с производството на мебели. По-голямата част от продукцията реализирам в България, а една част изнасям за Германия. В свободното си време, колкото и малко да е, се стремя да спортувам колкото се може повече.
- Какво ви накара да се включите в надпреварата?
- Община Велинград има нужда от промяна и това е ясно на всички. Зад моята кандидатура застанаха хора, които не само знаят, но и могат да помогнат тази промяна да се случи. Те са млади, изпълнени с желание и амбиция за работа и промени. Хора, професионалисти в своята област, познати личности, които вдъхват уважение и респект сред жителите на Велинград. На всички тях им пука какво се случва около тях и им е болно за всички пропуснати възможности за развитие през годините. Естествено, че промяната няма как да стане бе участието на всички граждани на общината и затова ще се опитаме да наложим диалога като начин на правене на политика в общината.
От друга страна мотивация и увереност ми дава сериозната политическа подкрепа, която имам зад гърба си. Защото можеш да имаш прекрасни идеи и намерения, но ако нямаш помощта на държавата и сътрудничеството с правителството, трудно могат да се реализират. И ние трябва в максимален план да се възползваме от стратегията и амбицията на ПП ГЕРБ за изграждане на стабилни и работещи общини. Вече сме провели предварителни разговори с различни министри и имаме тяхното уверение, че ще застанат зад всяка работеща идея, която може да подобри развитието на общината.
С помощта на държавата и хората на Велинград съм убеден, че ще намерим работещите решения, които да доведат до реални и видими резултати и в крайна сметка всичко това да доведе до промяна.
- Споменахте няколко пъти думата промяна. Какво ще промените?
- Най-простият отговор е, че искаме да променим пътя на развитие на общината, а оттук и усещането и самочувствието на всеки един от нас. Велинград е на върха на много негативни класации, когато става въпрос за управление. Според доклад на Центъра за наблюдение на обществените поръчки към Института за правни анализи община Велинград е сред 20-те с най-фрапиращи нарушения на закона за обществени поръчки и най-консервативните общински ръководства, непредприемащи ефективни мерки за преодоляване на съществуващите проблеми. Друго проучване в същия доклад нарежда Велинград на 23-то място по нарушаване на общите принципи на европейското законодателство - прозрачност, равнопоставеност осигуряване на равни възможности. Близо 2 милиона лева са санкциите, наложени на общината след съдебни решения, поради нарушения на процедури и законови норми. Най-голямата от глобите е за проекта с парковете - 1,7 млн лв., надхвърляща сумата по капиталовите разходи на общината за две години. Има много подобни примери. Кажете ми, кой нормален инвеститор би дошъл в общината, като види тези цифри. От лошото управление губим всички, за сметка на една малка група хора. Затова първата стъпка към промяна ще бъде свързана с начина на управление. Общината трябва да се управлява открито, отговорно, професионално и диалогично. Това е първото условие, за да стимулираме инвестициите, а това от своя страна да доведе до понижаване на безработицата и повишаване на качеството на живот.
Втората стъпка е промяна на начина на правене на политика и модела на управление. Затова ще се стремим за постигане на стабилно мнозинство в Общинския съвет между онези политически сили, които желаят промяна. Още в началото на мандата ще търсим консенсус между политическите партии за създаване на обща рамка на приоритетите на общината. Сядаме и се разбираме в диалог с гражданите за най-важните неща, които трябва да се случат и работим. Така ще успеем да пресечем влиянието на онези, които са превърнали общинските дела в собствен бизнес. Добрите решения нямат политически цвят. Който иска да работи за промяна, е добре дошъл.
Със старта на кампанията ще представим подробно нашата програма и визия за развитието на общината. Тя е съобразена както с потребностите на гражданите, така и с реалните ни възможности. В нея ще видите отразени нашите предложения за промяна във ключовите сфери на управлението, които засягат всекидневния ни живот.
- Каква ще е вашата кампания?
- На първо място ние няма да обещаваме нищо. На всички ни е омръзнало от хубави приказки и щедри обещания. Всички ние в екипа сме хора, които знаят значението на думата отговорност. Затова няма да даваме обещания, а ще предлагаме решения. В диалог с нашите съграждани ще търсим конкретните решения на проблемите, които да доведат до реални резултати. Нужни са работа и професионализъм. Нямаме време, изпуснали сме много възможности и следващите години ще трябва максимално добре да се възползваме от европейските финансови програми.
Естествено, трябва и доверие - между тези, които управляват общината и останалите граждани. Това е един от най-големите проблеми на управлението в момента - липсва доверието. У повечето у нас има усещане, че решенията обслужват тесен кръг от хора и фирми. Затова по време на кампанията аз и кандидатите за общински съветници ще бъдем постоянно сред нашите съграждани. Ще се опитаме да се срещнем и да поговорим с всеки, който желае това. В момента сме кандидати на ПП ГЕРБ, но когато се захванем с управлението, наши “работодатели” са всички граждани на общината.
На следващо място , ще водим позитивна кампания, обърната към бъдещето. Проблемите са ясни на всички и сега, ако тръгнем да се занимаваме с това кой е виновен - до никъде няма да стигнем, само ще изгубим енергия и ресурс. Просто не трябва да допускаме грешките да се повтарят. Трите ключови думи на кампанията ще бъдат: решения, резултати, промяна. Ще търсим и предлагаме работещи решения, които да доведат до реални и видими резултати и така да се получи желаната от всички нас промяна.
- Кои са вашите основни противници?
- Основният ни противник е статуквото. Нашата кауза е да се преборим с модела на управление и начина на правене на политика през последните години. Ще се борим срещу безхаберието, срещу работата на парче, срещу липсата на професионализъм. Това са нашите противници. И ако не успеем да прекъснем тези лоши практики, няма как да върнем Велинград по пътя на развитието.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.05 %
PM 2.5 µg/m3 21.32
PM 10 µg/m3 27.00

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води