Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 14.09.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 14.09.15
Публикувано 2015-09-22 17:43:54 от Темпо

ПАСИЩА Общинският съвет гласува такса от 8 лева на декар за ползване на общинските пасища, мери и ливади за една стопанска година. Необходимата за всеки кандидат площ ще зависи от броя и вида на регистрираните селскостопански животни и ще се определя от комисия, назначена от кмета на община Велинград. Минималният срок на договорите за наем ще бъде 5 години.


ПОЩИ Общинските помещения, ползвани като пощенски клонове в Драгиново, кв. Чепино във Велинград, Бирково, Горно Дъбево и Чолаково ще бъдат отдадени под наем за срок от 5 години. Общината ще обяви конкурс, в който ще бъде поставено условието помещенията да продължат да се ползват за пощенски услуги.

ВЛАСА Съветниците отложиха гласуването на решения по исканията на “Агроком-2007” ООД и “Джордан-Офелия” ЕООД за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” за къщи за гости. Двете фирми имат разрешителни за водовземане, а според представена от ОА справка сондаж “Власа” има свободен дебит. Съветникът Георги Николов постави въпроса кога общината ще има стратегия и ще започне да използва минералната вода от “Власа” и за обществени нужди. След кратки дебати точките бяха отложени
.
“ТЕРМА ВЕЛ” Отново не бе прието решението за прекратяване на съсобствеността между Община Велинград и “Терма Вел” ООД в парцела на плажа в кв. Каменица. Споровете в залата преповториха тезите от предишната сесия, а гласовете на съветниците отново се разделиха - 13 “за”, 13 “въздържал се” и 0 “против”, така че казусът остава нерешен.

ИМОТИ По искане на Общинската служба по земеделие съветниците предоставиха поземлени имоти на наследници с възстановено право на собственост: 3.375 кв.м. в местността “Пашовото” на наследници на Юсуф Тиберов, 2 дка в местността “Боянов дол” на наследници на Васил Белев, 0.373 дка в м. “Тудора/Потока” на Заварин Маров и Мария Милова, 3.949 дка в м. “Краище” на наследници на Илия Гаджев.

“СВЕЖИНА” Сесията разгледа становище на адвокатството дружество “Груйкин и съдружници” за законовите възможности за прекратяване на съдружието в учредената през 2002 г. фирма с 34% общинско участие “Свежина”. Предстои изготвяне на одитен доклад, който да установи действителното финансово, икономическо и организационно състояние на “Свежина” ООД.

ГРОБИЩА Общинският съвет даде съгласие за издаване на разрешение за строеж на обществена тоалетна и рампа за обществено ползване в Централния гробищен парк във Велинград. Обществената тоалетна ще бъде с площ 30 кв.м. и ще бъде изградена като дарение.

АКВАПАРК По искане на “Булгарцвет-Велинград” ООД бе образуван нов урегулиран поземлен имот с площ 10 726 кв.м. в района на бившите оранжерии до Курортна поликлиника. Имотът е с отреждане “За жилищно строителство, търговия и услуги и аквапарк”.

МБАЛ В рамките на месечната си програма Общинският съвет прие отчетните доклади на общинската болница “МБАЛ-Велинград” към 30 юни 2015 г. Врид управителят д-р Атанас Ташев успокои съветниците, че просрочените задължения от 245 000 лева са междинни данни, които се менят във времето и в края на годината задлъжнялостта на лечебното заведение няма да бъде толкова висока.

УДЪЛЖАВАНЕ По предложение на вносителя Реджеп Ходжов съветниците дадоха съгласие за удължаване на договор за наем на ветеринарната амбулатория на Пазара. Договорът се удължава с 5 години, считано от датата на изтичане 09.09.2018 г. С 5 години бе удължен и договорът на ЕТ “Радеил-Деян Димов” за валявицата в кв. Чепино.

“ДЕТСКИ РАЙ” Програмата за капиталови разходи бе увеличена с 8000 лева, които общината ще трябва да осигури от собствени приходи. Парите са за неотложен текущ ремонт на сградата на ЦДГ “Детски рай” в кв. Каменица: подмяна на подовото покритие на първия етаж, измазване и шпакловане на стълбищата, ремонт на улуците и терасите.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 91.60 %
PM 2.5 µg/m3 30.59
PM 10 µg/m3 57.57

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води