Велинград - online - 14:14 гласа пак спряха “Терма Вел” за плажа в Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

14:14 гласа пак спряха “Терма Вел” за плажа в Каменица
Публикувано 2015-09-02 09:09:21 от Темпо

С 14 гласа “за” и 14 “въздържал се” Общинският съвет за пореден път спря дългата процедура, с която частното дружество “Терма Вел” иска да стане пълноправен собственик на Плажа в квартал Каменица. На извънредната сесия на 24 август можеше и да има окончателно решение по дългогодишната сага, ако по време на гласуването Александър Гагов не бе излязъл от залата.

Проекто-решението за прекратяване на съсобствеността между Община Велинград и “Терма Вел” ООД с управител Милен Димитров бе внесено от кмета Иван Лебанов. За да бъде прекратена съсобствеността, общината трябва да продаде на фирмата два свои имота със статут на частна общинска собственост.
Първият имот е с площ 948 кв.м. и пазарната му оценка според лицензиран оценител е 30 330 лева без ДДС (данъчна оценка 21 330 лева). През този имот преминават два общински водопровода за минерална вода - до Курортната поликлиника и оранжериите на “Булгарцвет”. Според проекто-решението ремонтите на двата общински водопровода са за сметка на купувача. Вторият имот е с площ от 1767 кв.м. и според лицензирания оценител е оценен на 30 лева/кв.м. или общо 57 138 лева без ДДС (данъчната оценка е 34 370 лева). В този имот има две масивни едноетажни стопански сгради с площ 62 и 14 кв.м.
Първа в дискусията по точката се включи София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, която преди сесията раздаде на съветниците становищата на различни държавни институции, че намиращото се в съседство на плажа дере Власа трябва да се открие. Тя призова съветниците да гласуват предложението за прекратяване на съсобственост, ако искат наводнението от Аспарухово да се повтори и във Велинград. Г-жа Ключкова изрази категорично несъгласие общински водопроводи да преминават през имоти частна собственост. “Не продължавайте политиката на безобразия и поне на края на мандата работете за хората”, каза тя на съветниците.
Задачата да изясни ситуацията отново се падна на главния архитект на общината Тодор Енев. Той проследи историята със създаването на дружеството с общинско участие “Терма Вел” през 2001 г., в което през 2008 г. общината ликвидира своите финални 25% и фирмата стана 100% частна. Дере Власа е с широчина от 1 до 4 метра, защото такива са особеностите на терена и в него е положена тръба. Басейнова дирекция - Пловдив, РДНСК и 2 окръжни прокуратури са разследвали ситуацията на място и позицията на РДНСК е, че тръбата трябва да се махне. Арх. Енев напомни, че с решение на Общинския съвет широчината на дере Власа е определена на 5 метра на базата на 100-годишни води и след съгласуване от Басейнова дирекция. Според извършени хидрогеоложки изследвания при тази широчина вода със скорост 308 литра/секунда ще напълни дерето наполовина. Водосборът в дере Власа е малък, широчината от 5 метра е предостатъчна, считат специалистите. Дерето има статут на публична общинска собственост, който позволява на общината да кандидатства за средства за изграждане на бетонни стени и благоустройство. Архитектът подчерта, че двата имота от внесения проект за решение нямат нищо общо с дере Власа.
Г-жа Ключкова не се съгласи с обяснението и бе категорична, че общинските водопроводи и част от дерето остават в “Терма Вел”. Тя настоя дерето да се открие и да бъдат изградени зелени площи, които да се ползват от всички хора. Възрази й съветникът Златко Златанов, според когото няма по-добро решение от това частник да направи зелените площи, защото общината не е възможно да ги поддържа.
При гласуването “въздържал се” гласуваха 14 съветници от групите на ДПС и ГЕРБ и Р. Ходжов. Гласовете “за” на останалите присъстващи 14 съветници не стигнаха за приемане на решението и точката на дългата сага все още не е сложена.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.09
PM 10 µg/m3 27.41

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води