Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.06.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.06.15
Публикувано 2015-06-30 09:25:29 от Темпо

ВЪРНАТИ Областният управител Тр. Величков върна за ново разглеждане две решения на Общински съвет - Велинград от майската сесия. С тях е променена от публична в частна общинска собствеността на два имота в с. Чолаково и с. Пашово. След представяне на нови скици от ОА съветниците потвърдиха взетите решения.


БЮДЖЕТ Министерството на финансите намали държавната субсидия в бюджета на община Велинград за 2015 г. с 1 050 426 лева. Промяната е във връзка с отделянето на новата община Сърница, към чийто бюджет се прехвърля част от субсидията. Общинският съвет гласува измененията в бюджетната рамка и капиталовата програма.

ЦЕНТЪР В края на септември 2015 г. изтича финасирането по проект на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания във Велинград. Съветниците дадоха съгласие от 1 октомври т.г. центърът да работи като дейност, финансирана от държавата. Това е първа стъпка от процедурата, с която общината ще кандидатства за държавното финасиране.

“ТЕРМА-ВЕЛ” Общинският съвет отхвърли искането на “Терма-Вел” ООД за прекратяване на собствеността за два имота с площ 948 кв.м. и 1767 кв.м. в района на плажа в кв. Каменица. Предложените цени за продажба на общинските дялове бяха съответно 30 330 и 57 138 лева. През имотите минават и два общински водопровода за минерална вода.

ЗАМЯНА Общината ще обезщети Радосвета Кузманова и Стефан Велчев - наследници на имот от 300 кв.м. в централната част на Велинград, който през 1949 г. е бил отчужден от държавата и по-късно застроен. Поради невъзможност отнетият имот да бъде възстановен, общината ще обезщети наследниците чрез замяна с общински имот от 322 кв.м. в района на “Акропола” над Кална баня).

ВОДОПРОВОД “Евро бед Хотелс” ЕООД получи съгласието на Общинския съвет за издаване на разрешително за минерална вода от сондаж “Сярна баня” със среден дебит 0.1 л/сек. за срок от 10 години. По данни на Мрамор Полежански сондаж “Сярна баня” има свободни количества минерална вода.

СЪРНИЦА Община Велинград прехвърли безвъзмездно на община Сърница право на собственост върху вещи движима общинска собственост: котел, цистерна, видео-охранителна система, пералня и фризер на ЦДГ “Мир”, микробус “Форд Транзит” и училищен автобус “Исузу” на СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, двустаен фургон на кметство Сърница, лек автомобил “Ауди А 6” и линейка “Мерцедес” на община Сърница.

ДОГОВОР По предложение на съветника Георги Николов бе удължен договор за наем на агроаптеката на Кооперативния пазар, сключен през септември 2011 година. Договорът ще бъде в сила до септември 2021 година.

ДЪРВЕСИНА Общинският съвет реши да бъде извършена техническа сеч и продажба на дървесина на корен във връзка с проектите за реконструкция и изграждане на водопроводи в Грашево и Чолаково. Изпълнителят ще бъде определен чрез търг с явно наддаване. Определени бяха началните тръжни цени за продажба (добив) на стояща дървесина на корен. План-сметката предвижда от подотдел “Грашево” да бъдат добити 351 кубика дървесина на стойност 28 590 лева, а от подотдел “Чолаково” - 51 кубика за 4250 лева.

ГРАНИЦИ Асеновградската фирма “ВИГ СТРОЙ” ООД, собственик на имота на бившия “Стройком” на ул. “Борислав” във Велинград, е подала заявление в общината с искане за частично изменение на плана за регулация. С него се иска вътрешната граница между имота на фирмата и съседен имот на община Велинград да се промени така, че 92 кв.м. от общинския имот да се придадат към частния. Общинският съвет даде съгласие за проекта и за сключване на предварителен договор и възложи на кмета на общината да извърши следващите законови процедури.

ТИЦ Общинското предприятие “Туристически информационен център” представи пред съветниците отчет за своята дейност през 2014 г. Приблизителният брой на посетители в ТИЦ за миналата година е 13 000. Центърът е активен участник в разработването на програми и планове за развитие на туризма, в представянето на общината на различни туристически борси и прояви и в организирането на съвместни мероприятия с неправителствения сектор. ТИЦ поддръжа и официалния сайт на общината. Финансовият резултат за 2014 г. е 63 792 лева разходи и 17 586 лева приходи.

РЪДЖОВА МАХАЛА Съветниците измениха свое решение от май 2014 г. във връзка с голям брой устни и писмени жалби и подписка от живеещи в Ръджова махала до общината, полицията и “Закрила на детето”. Гражданите се оплакват от ромски фамилии, на които общината даде безвъзмездно отстъпено право на строеж (ОПС) за жилищни сгради. С новото си решение Общинският съвет прехвърля даденото ОПС на територията на ромската махала Анезица. Това не решава проблема, тези роми няма да отидат в Анезица, категоричен бе Александър Гагов, който гласува против.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.10
PM 10 µg/m3 27.44

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води