Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.03.15
Публикувано 2015-03-31 09:10:41 от Темпо

ПИТАНЕ Съветникът от група “С достойнство за Велинград” Георги Николов отправи питане към кмета Иван Лебанов, свързано със зелената растителност в курорта. От общината дадоха утвърдителен отговор на въпроса дали се предвижда засаждане на дървета по ул. “Юндола” след извършения преди година и половина ремонт. По тротоарите са оставени свободни пространства, в които общината планира да засади 105 декоративни дървета, изготвена е план-сметка. През 2015 г. нови дървета ще бъдат засадени по улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола”. Положителен е и отговорът на питането дали се предвижда залесяване в парковете след поголовно изпопадалите от обилния снеговалеж стари дървета. Лесничействата са изразили готовност за съдействие при залесяването на парковете Мъжка баня, Двореца, Вельова баня. Засаждането на растителността ще се извърши на 22 април 2015 г. от общински служители.


РУДОДОБИВ Във връзка с постъпилата в Общинския съвет гражданска подписка “За запазване на община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” съветниците взеха решение за създаване на временна комисия, която да организира срещи по проблема. Председател на комисията ще бъде кметът на общината или упълномощен негов представител, а членове - общински съветници, представители на горските стопанства, РУП, РЗИ, общинска служба “Земеделие”, главен архитект, юрист и Гражданската инициатива. На срещата ще бъдат поканени представители на общините Ракитово, Батак, Белово, Септември, Сърница и Пещера с предложение за създаване на общо сдружение. Крайният срок за провеждане на срещата е 30 април 2015 г.

СЪСОБСТВЕНОСТ Съветниците взеха решение да прекратят чрез продажба съсобствеността между общината и “ВИП 2005” ЕООД - Несебър за поземлен имот с площ 615 кв.м., който се намира в съседство със строящия се от фирмата хотел над парка Вельова баня. Пазарната цена, определена от лицензиран оценител, е 18 450 лева. Прекратена бе съсобствеността с още една несебърска фирма - “Марина МК 2010” чрез продажба на поземлен имот с площ 334 кв.м. за сумата от 10 700 лева.

ВОДИ Разрешения за водовземане на топла минерална вода от сондаж “Сярна баня” получиха “Маргарита” ЕООД за обект “Оранжерии”, ЕТ “Тора-Тодор Ямаков” за хотел “Далия”, “Екотехсист” ООД за “Външен плувен басейн и джакузи”. Съветниците дадоха съгласие, след като получиха уверения от ОА, че има достатъчен дебит за Сярна баня. Отложено бе решението по искането от хотел “Здравец” за водовземане от “Власа”, като се иска допълнителна информация за наличните количества минерална вода от този сондаж. Определена бе цена от 365 лева за прокарване на водопровод за минерална вода от “Дикси 64” в землището на Драгиново.

ЗЕМИ Общинският съвет прие 25 решения за предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд на наследници с влезли в сила решения. От ГЕРБ постъпи предложение за отлагане на решенията за извънредна сесия, но то не бе прието, тъй като част от исканията чакат още от 2013 г. и са подробно разгледани от експерти в общинската служба “Земеделие” и юристи. Очаква се на следващата сесия да бъдат гласувани и оставащите около 20 молби.

ДЪРВЕТА След падналите големи количества сняг през март общината ще направи инвентаризация за падналата маса, маркиране, кубиране, сортиментиране и изготвяне на план-извлечения. Общинският съвет даде съгласие мерките да се предприемат на първи етап за 672 хектара в землището на Велинград и 676 хектара в землището на Драгиново.

ПЛАН С пълно единодушие бе приет План за развитие на горите на територията на община Велинград, изготвен по проект ИНТЕГРАЛ. Ръководителят на проекта проф. Иван Палигоров поздрави съветниците, че Велинград е една от 15-те общини в страната, които имат такъв план и че той е консенсусно решение на всички заинтересовани страни. Планът определя приоритетите за устойчиво развитие на горите.

СТАНЦИЯ Одобрено бе искане за изработване на ПУП за изграждане на базова станция на “Космо България Мобайл” за инсталиране на телекомуникационно оборудване, мачта за монтиране на GSM антени и др. Станцията ще бъде в местността “Стража”.

КАБЕЛ Общинският съвет даде разрешение на ЕТ “Агро - Апаров - Серафим Арапов” за схема за трасе на въздушна кабелна мрежа за разпространение на интернет, телевизионни и радио сигнали в с. Драгиново. Кабелната мрежа е с обща дължина 13 382 метра.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 81.53 %
PM 2.5 µg/m3 22.35
PM 10 µg/m3 32.76

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica