Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, February 07
· За седмица три турнира в Ракитово и Костандово
Tuesday, January 31
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.01.2023
· Общината пак иска 3 милиона лева назаем от държавата
· Клептуза: архивите на „Темпо“ разказват
· Общината пропусна шанс за европейски пари за „Клептуза“
· Жалко е, че виждаме всичко, но мълчим!
· През 1999 г. американци оценяват концесията на Клептуза на 10 милиона долара
· Съветник от ГЕРБ напусна местния парламент, закле се нов
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.01.2023
· 10-годишно момче направи щедро дарение за кампанията „Жълти стотинки“
· Здрава Каменова идва във Велинград с „Хитът на сезона“
· Изложба за 93-тия рожден ден на художника Борис Резов
· 300 000 лева за Културния календар за 2023 година
· Нов индекс подреди ТОП 100 на хотелите в България
· В Сърница откриха пункт за издаване на документи за самоличност
· Пореден рунд за общинската болница
· „Защити гората“ - платформа за сигнали от активни граждани
· Малки обяви: 31.01.2023
· КРИМИ ХРОНИКА 31.01.2023
· Поетесата Снежана Максудова: Когато пиша, аз съм тъжна

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.03.15
Публикувано 2015-03-24 10:38:26 от Темпо

БЕДСТВИЕ На 19 март Кризистният щаб официално обяви край на бедственото положение в община Велинград. Най-дълго то продължи в Кръстава и Бирково, които останаха без ел. ток близо 12 денонощия, като през последните дни от ЕВН осигуриха агрегати. В Бирково се стигна и до прекъсване на водоснабдяването, за чието нормализиране общинската фирма “ВКТВ” помогна също с агрегат. На фона на множеството проблеми от ЕВН обявиха, че за известен период в районите на бедствието няма да спират тока на абонати за неплатени в срок сметки.


МИНИСТЪР Министърът на туризма Николина Ангелкова насрочи за 23 март 2015 г. във Велинград среща с кметове от региона и представители на туристическия бранш. Подробности за дебатите - в следващия брой.
ДИРЕКТОР Приключи конкурсът за директор на Басейнова дирекция - Пловдив. На поста застава Георги Семерджиев, бивш директор на “ВиК” - Пловдив.

ГЕРБ На 18 март пред актива на партията в Пазарджик Цветан Цветанов обяви имената на лидерите на ГЕРБ по места, утвърдени от Изпълнителната комисия. За председател на ГЕРБ във Велинград партийното ръководство утвърди депутата Димитър Гечев. ГЕРБ има нов областен координатор - Найден Шопов, икономист и бизнесмен от Пазарджик. Организацията в Сърница също става общинска и ще продължи да се ръководи от Саит Фере.

ПРИЕМНА На 16 март приемна за жителите на община Велинград проведе народният представител от РБ Бойка Маринска. Граждани поставиха питания за бъдещето на Културния дом, нарушения при обществени поръчки на общината, сигнал за злоупотреби с бюджетни средства в училище, който е изпратен и до МОН.

СЕСИЯ Общински съвет Велинград ще проведе мартенската си сесия на 26 март. Дневният ред доближава 60 точки, като голяма част от тях са свързани с възстановяване на земеделски земи на наследници. Очаква се местният парламент да даде старт на конкурс за управител на общинската болница “МБАЛ-Велинград”.

ДАРЕНИЯ 856 лева бяха събрани в дарителската кутия в община Велинград в помощ на Фикрет Кабакчи от Драгиново. Дарителската акция бе по инициатива на Общинския съвет, кметът Иван Лебанов я подкрепи с 200 лева, включиха се и съветници. На 16 март сумата бе предадена на майката на момчето от председателя на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова. Малкото дете се нуждае от спешна операция в Русия на стойност 5000 евро. Дарения се събират и в откритата банкова сметка BG94RZBB91551005637441.

ГОСТ Кметът на Велинград Иван Лебанов прие на работна среща колегата си Ирфан Мандалъ, кмет на турския град Капаклъ. Гостът изрази възхищението си от природните богатства на Велинград и получи покана за нова визита по време на Празниците на културата.

АТОН Известният пещерняк Алексей Жалов е автор на изложбата “Подземните тайни на Атонската Света гора”, която ще гостува във Велинград. Откриването на изложбата ще бъде в 11 часа на 26 март (четвъртък) в галерията в Къщата на Цвета.

ТЕАТЪР На Благовещение, 25 март, самодейният театър към читалище “Отец Паисий” ще изиграят благотворително представление на комедията “Безумна фамилия”. Събраните средства ще са в помощ на деца в неравностойно положение. Спектакъла ще видят и гостуващи читалищни дейци от София област.

СЕМИНАР Учители от СОУ “В. Левски” и ОУ “Хр. Ботев” проведоха пореден семинар за лидерски умения. На 19 март в СОУ “В. Левски” гостува д-р Джон Кели от Тексас, а темата на неговата лекция бе “Житейската мисия на един лидер”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.18 %
PM 2.5 µg/m3 17.78
PM 10 µg/m3 34.09

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води