Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.03.15
Публикувано 2015-03-10 18:13:33 от Темпо

ИЗБОРИ Седмица преди изборите за кмет и Общински съвет в Сърница общината бе посетена от височайши гости от основните политически сили. ДПС бе представено от евродепутатите Искра Михайлова и Филиз Хюсменова, Реорматорският блок от Радан Кънев, обиколка в региона направи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова от ГЕРБ.


НОТАРИУС Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви конкурс за нотариуси за съдебния район на Районен съд – Велинград. Свободните бройки са две, а писменият изпит е насрочен за 19 февруари 2015 г. Целта на конкурса е да се гарантира на гражданите в региона равен достъп до нотариални услуги.

НАП Националната агенция по приходите провежда конкурс за директор на териториалната дирекция в Пазарджик. Конкурсът ще се проведе в средата на март, като обявената начална заплата за длъжността е 1700 лева.

ОТМЯНА Административен съд – Пазарджик отмени решение на велинградския Общински съвет от октомври 2014 г. С решението съветниците са отказали разрешение за изработване на ПУП за промяна предназначението на земеделска земя в местността „Кепчелово бърдо“ във Велинград, но без да посочат мотиви за отказа. Общинският съвет трябва да плати разноските по делото в размер на 610 лева, а съдебният акт подлежи на обжалване.

ЕКОГЛАСНОСТ Лидерът на партия „Екогласност” Емил Георгиев обяви в Пазарджик, че са изготвили писмо, в което изразяват отрицателното си становище за отварянето на вофрамова мина в община Велинград. Документът ще бъде изпратен до Комисията по околната среда, общественото здраве и безопасността на храните в Европейския парламент, българските евродепутати, премиера Бойко Борисов, министъра на околната среда Ивелина Василева и кмета на Велинград Иван Лебанов. От „Екогласност” обявяват, че при положително становище за мината от страна на държавните институции, ще организират гражданско неподчинение.

ОБВИНЕНИЕ Военна прокуратура повдигна обвинение срещу ген. Д-р Стоян Тонев, който бе избран за народен представител от ГЕРБ в нашия избирателен район и преди седмица напусна парламента. Бившият директор на Военна болница – София е обвинен за нанесени материални щети и е на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

СКОРОСТ На 11 и 12 март полицията ще проведе специализирана акция за контрол на скоростта на движение по пътищата, която ще продължи 24 часа и ще бъде напомняне към шофьорите да спазват правилата за безопасност на движението и да карат със съобразена скорост.

ПРИЗИВ Учениците от СОУ „Христо Смирненски” в Света Петка отправиха призив към своите връстници да дарят по 1 лев за спасяването на паметника на връх Шипка. Това стана в навечерието на националния празник 3 март, който бе тържествено отбелязан в училището.

ДАР Дневният център за възрастни хора с увреждания направи ръчно изработени мартеници и шалове за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип. Подаръците бяха поднесени от директора Елена Янева-Зисова ден преди идването на Баба Марта.

ПАТРОН На 16 март ще бъдат отбелязани 93 години от рождението на патрона на Велинград Вела Пеева. В 17 часа ще бъде организирано полагане на цветя пред паметника в центъра на Каменица, след което читалище „Васил Левски” кани на концерт по случай годишнината.

СКАТ Духовият оркестър на Ракитово с диригент Никола Янев и солист Героги Жеребцов бе гост на предаването „Ако зажалиш...” по телевизия СКАТ на 28 февруари и 3 март. В празничното издание се включи и велинградската певица Мария Нонева-Мичона.

МЪНИСТА В Ракитово Анка Маркова и Ангелина Тоданова подредиха изложба гоблени и бижута, изработени от мъниста. В навечерието на 8-ми март изложбата бе открита в присъствието на кмета Любомир Петков и ще може да бъде видяна и през настоящата седмица.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.12
PM 10 µg/m3 27.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води